Esni kezdett a forint a nagy hullámvölgy után
Deviza

Esni kezdett a forint a nagy hullámvölgy után

Portfolio
A múlt heti nagy hullámvölgy után hétfőn reggel stabilan kezdett a forint a főbb devizákkal szemben, aztán esésbe váltott amellett is, hogy a nemzetközi részvénypiaci hangulat kedvezőnek tűnik. Amint makronaptárunkból kiderül: egy kifejezetten mozgalmasnak ígérkező hét indult és holnaptól kell nagyon résen lenni, és elsősorban az Egyesült Államok felőli adatokra kell figyelni, amelyek akár nagy kilengéseket is hozhatnak a főbb devizákon és a piaci hangulaton keresztül a forintnál is.
Megosztás

Esni kezdett a forint

A kedvező európai részvénypiaci hangulat mellett is esni kezdett a forint a délelőtti kereskedés során: az euró jegyzései 391 körülről 391,6-ig emelkedtek, a dollár erősödni kezdett, így vele szemben 360-ról 361-ig ugrottak a jegyzések.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader
Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader
Megosztás

Nagy hullámvölgyön van túl a forint, izgalmas lesz a hét

A vártnál gyengébb európai és amerikai adatok, illetve a japán jen short pozíciók durva leépítése múlt szerdán jókora forintgyengülést okozott 395 közelébe az euróval szemben, a nemzetközi befektetői hangulat romlása mellett, aztán ez csütörtök délutántól fordulni látszott, így a forint is teljesen visszaerősödött 390-391 közötti sávba az euróval szemben.

hufregg240729

A jen erősödési hulláma múlt szerda-csütörtök fordulóján megállt (a kulcsfontosságú 152-es támasz zónáról felpattant), pénteken volt egy újabb jenesési hullám 152-ről 154-ig a dollárral szemben, és ez járult hozzá a forint erősödéséhez is, illetve a nemzetközi részvénypiacokon a felpattanáshoz. Ma reggel azt látjuk, hogy a jegyzések 153-154 között hullámoznak a dollár/jen keresztben, azaz egyelőre nincs markáns újbóli jengyengülés, ami a nemzetközi kockázati étvágy tartós erősödését jelezné.

usdjoyregg240729

Az EURHUF most technikai elemzési szemszögből azt csinálta, hogy a berajzolt rövid távú csökkenő trendvonalat felfelé áttörte, és a visszasüllyedéssel elkezdte újra tesztelni a kitörési pontot a 391-es zónában.

eurhufreggtech240729

Az USDHUF esetén azt látjuk, hogy a 4 éve tartó emelkedő trendvonalról felpattant az árfolyam a 356-os zóna körülről, és ma reggel a 360-as kerek szint körül billeg az árfolyam.

usdhufregg240729

Amint e heti makronaptárunkban jeleztük: holnaptól várható az adatközlési dömping, amelyre figyelni kell, emellett idehaza az orosz vezetékes olajszállítások körüli hírek és üzenetek lehetnek még a befektetők fókuszában, főleg, ha abból ellátásbiztonsági kockázatokat vélnek felfedezni, ha például teljesen leállítanák az ukránok az olajtranzitot.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Kasza Elliott-tal

3M Company

Május közepén írtam az MMM-ről, mert akkor vágott osztalékot a cég. Érdekes módon akkor a befektetők ezt nem értékeltek katasztrófaként, mert volt előtte egy spinoff, a Solventumot leválas

Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új ajándék érkezik az Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
euró-forint-forintárfolyam-forinterősödés-forintgyengülés