Portfolio signature

Történelmi csúcson a Richter - Mi áll a háttérben?

Portfolio
Hétfő reggel a nyitást követően a Richter a legjobban teljesítő blue chip. A mostani emelkedés hatására pedig a vállalat részvényei nem csak, hogy új történelmi csúcsra emelkedtek, de áttörték a lélektani szempontból fontos 10 000 forintos szintet is, amellyel nagy tér nyílt meg a további emelkedés előtt. A csúcsdöntés apropóján összeszedtük, hogy mi áll a Richter menetelésének hátterében, valamint azt is megnéztük, hogy hogyan vélekednek az elemzők a részvényről.

Történelmi csúcson a Richter

A Richter árfolyama már több mint 1 százalékos pluszban van hétfő reggel, ezzel pedig a vállalat részvényei új történelmi csúcsra emelkedtek.

richter0729

A Richter árfolyama még június második felében az akvizíciós bejelentések hatására kezdett el ralizni:

  • Először is, bejelentették, hogy a Richter megveszi a Mithra Pharmaceuticals egyes belgiumi eszközeit, amellyel a stratégiai nőgyógyászati üzletágat erősíti a vállalat.
  • Ezután ismét a nőgyógyászat területét erősítő akvizíciót jelentett be a Richter, miután a cég felvásárolja a belgiumi székhelyű, magántulajdonban lévő, számos nőgyógyászati indikációban eredeti kutatást végző biotechnológiai vállalatot, a BCI Pharmát. 
  • Múlt héten pedig a cég amerikai partnerének, az AbbVie-nak második negyedéves gyorsjelentése is növelte az optimizmust.

Ezt követően pedig a befektetőket most leginkább a vállalat jövő héten érkező második negyedéves gyorsjelentéssel kapcsolatos várakozások mozgatják meg.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés