Itt a fordulat: földbe állt az elmúlt napok magyar sztárrészvénye
Portfolio
Gazdasági információk tekintetében ma az Egyesült Államokban jön az ISM feldolgozóipari bmi, amelyet fontosnak tarthat majd a piac. Különösen a hét második fele hozhat majd nagyobb mozgásokat a piacokon, ugyanis az augusztusi amerikai munkaerőpiaci adatok fontos kérdésekre adhatnak választ a recesszióval kapcsolatban.

Egyre rosszabb hangulatú kereskedést láthatunk az európai tőzsdéken, ami elsősorban annak tudható be, hogy a Bank of Japan kormányzója benyújtott egy dokumentumot, amely szerint a központi bank folytatja a kamatemelést. Ennek hatására erősödni kezdett a jen, a részvénypiacokon pedig hangulatromlás látszik. A hazai tőzsdén is vannak izgalmak: reggel nagyot ugrott az MBH Jelzálogbank árfolyama, később azonban jött a látványos visszaesés az elmúlt napok sztárpapírjánál.
Megosztás

Felpattant a Mol

A kereskedési idő felénél a Mol a legjobban teljesítő hazai nagypapír. Eközben a midcapek piacán az MBH Jelzálogbanra érdemes figyelni, ugyanis az elmúlt két nap jelentős emelkedését követően kisebb korrekciót láthatunk a papírnál.

Felpattant a Mol
Megosztás

Már 9 százalékos zuhanásban az MBH Jelzálogbank árfolyama

Hiába kezdte a mai napot is a legjobban teljesítő hazai részvényként az MBH Jelzálogbank, mostanra messze a legrosszabbul szereplő papír lett:

a kisebb esést 9,4 százalékos zuhanás váltotta fel.

mbh5p92

Mindez kimagasló volumen mellett történik, továbbra is a legforgalmasabb magyar részvényről beszélünk.

mbh114
Megosztás

Rövidesen jöhet az osztalék a Glosternél!

Az előző év azonos időszakához képest 35-45%-kal magasabb, 5,8-6,6 milliárd forint körüli árbevételt és 490-610 millió forint közötti féléves EBITDA-t vár a Gloster menedzsmentje a szeptemberben publikálandó 2024. első féléves jelentésben - közölte a BÉT oldalán a társaság. A javuló féléves gazdálkodási adatok, illetve az év végéig előre látható projektek stabil pénzügyi alapot biztosítanak a 2024-es év eredményes zárásához, valamint várhatóan fedezetet nyújthatnak a 2026-ra tervezett első osztalékfizetéshez is.

Rövidesen jöhet az osztalék a Glosternél!
Megosztás

Lefordult az MBH Jelzálogbank

Az elmúlt két kereskedési nap szárnyalását követően a mai napot is nagy emelkedéssel indította az MBH Jelzálogbank részvénye, azonban eljött a meredek lefordulás a sztárpapírnál: már 2,2 százalékos mínuszban van az árfolyam ma.

jb22
Megosztás

Kiderült, mikor indulhatnak újra a meghibásodott Airbus gépek

A Rolls-Royce részvényei a mai emelkedéssel részben visszahozták a tegnapi zuhanást, ami azt követően indult be, hogy a Cathay Pacific légitársaság műszaki problémákat fedezett fel a brit gyártó hajtóműveit használó repülőgépeinél. A 15 hajtóműalkatrész-hibás Airbus A350-es repülőgép közül három gépet már megjavítottak, a többit pedig várhatóan szeptember 7-ig helyezik üzembe egy friss közlés szerint, számolt be a Cnbc.

Kiderült, mikor indulhatnak újra a meghibásodott Airbus gépek
Megosztás

Most kezdődhet az igazi monetáris szigorítás az USA-ban

Manapság mindenki a kamatcsökkentésről beszél, pedig a monetáris politika irányultsága szempontjából a 2007-es pénzügyi válság óta a likviditási trendek legalább ennyire fontosak. Idáig volt egy rejtett tényező a háttérben, ami a kamatemelések ellenére is nagyon támogató likviditási feltételeket tett lehetővé. Ez azonban megszűnni látszik és ennek messzemenő következményei lehetnek a részvénypiacokra is. Hasonlót már láttunk 2018-ban, akkor 20%-ot esett az S&P 500 index.

Most kezdődhet az igazi monetáris szigorítás az USA-ban
Megosztás

Három nap alatt 70 százalék: felrobbant a magyar befektetés

Bár a BUX indexnél nem láthatunk nagy elmozdulást a kereskedés első fél órájában, azonban az egyedi papírok szintjén van egy nagyon izgalmas sztori: a csütörtöki gyorsjelentését követően szárnyal az MBH Jelzálogbank részvénye, a rali ma is kitart, így a csütörtöki záróárfolyamhoz képest már közel 70 százalékot ugrott a sztárrészvény.

Három nap alatt 70 százalék: felrobbant a magyar befektetés
Megosztás

Nincs megállás, szárnyal a magyar sztárrészvény

Szokás mondani, hogy minden csoda három napig tart - nos, egyelőre nem okoz csalódást ezügyben az új magyar sztárrészvény, az MBH Jelzálogbank ugyanis a pénteki és a tegnapi szárnyalást kövezően ma is begyújtotta a rakétákat.

Nincs megállás, szárnyal a magyar sztárrészvény
Megosztás

Pozitív felütéssel indul a nap

Jó hangulatban indul a kereskedés az európai tőzsdéken, a DAX a maga 0,3 százalékos emelkedésével ma is új történelmi csúcsra került, a CAC és a FTSE 100 eközben 0,2 százalékkal került feljebb, de a spanyol és a milánói börzék is pozitív tartományban nyitottak.

dax03törtcs
Megosztás

A japán jegybank szigorítani fog, a piac aggódik

Kazuo Ueda, a Bank of Japan kormányzója a kormányzatnak benyújtott egy dokumentumot, amely szerint a központi bank folytatja a kamatemelést, ha a gazdaság és az árak a BOJ által vártaknak megfelelően alakulnak – írja a Bloomberg.

A japán jegybank szigorítani fog, a piac aggódik
Megosztás

Nagyon borús jövőt fest a Goldman a létfontosságú anyag számára

Egyre kiábrándítóbban alakul Kína gazdasági fellendülése, ez pedig jelentősen késleltetni fogja a réz árfolyamának várható felemelkedését - közölte a Goldman Sachs elemzője, miután a jövő évre vonatkozó előrejelzését tonnánként közel 5000 dollárral csökkentette. A hírről először a Bloomberg tudósított.

Nagyon borús jövőt fest a Goldman a létfontosságú anyag számára
Megosztás

Péntektől leáll Ecuador autógyártásának a fele

Az ecuadori autógyártás jelentős szereplője, a General Motors helyi üzeme pénteken beszünteti termelését. A döntés hátterében a helyi versenytársak által gyakorolt nyomás áll, azonban a vállalat továbbra is forgalmaz majd járműveket az andoki országban.

Péntektől leáll Ecuador autógyártásának a fele
Megosztás

Milyenek a kilátások?

  • Az ázsiai tőzsdéken ma reggel felemás hangulat látszik, a Nikkei 0,04 százalékot esett, a Hang Seng fél százalékkal került lejjebb, míg a CSI 300 0,2 százalékkal került feljebb.
  • Bizonytalan hangulatban nyithatnak az európai tőzsdék, a határidős részvényindexek állása alapján a DAX 0,1 százalékkal kerülhet feljebb, a CAC és a FTSE pedig érdemi elmozdulás nélkül indíthatja a napot.
Megosztás

Milyen adatok érkeznek?

Gazdasági információk tekintetében ma jön a második negyedéves magyar GDP második becslése, valamint az MNB kamatstatisztikákat közöl. Az Egyesült Államokban jön az ISM feldolgozóupari bmi, amelyet fontosnak tarthat majd a piac.

Megosztás

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

  • A Hang Seng index vezetésével többnyire esést láthattunk hétfőn az ázsiai tőzsdéken.
  • Ezt követően Európában óvatos mozgásokat láthattunk, felemásan teljesítettek a vezető részvényindexek.
  • A magyar tőzsdén sem voltak láthatóak nagyobb elmozdulások, ennek ellenére azonban nem volt hiány egyedi sztorikból: az MBH Bank és MBH Jelzálogbank részvényeit is széttépték hétfőn, ráadásul kiemelkedő forgalom mellett. A mostani emelkedéssel egy fontos lélektani szintet is átszakított az árfolyam, ezért egy elemzésünkben megnéztük, hogy mit érdemes most tudni a hazai befektetők új kedvencéről, valamint azzal is foglalkoztunk, hogy meddig emelkedhet még az árfolyam.
  • A tengerentúlon nem volt tegnap kereskedés - a piacok elsősorban már a csütörtökön érkező, augusztusi amerikai munkaerőpiaci adatokra várnak, a friss információk fontos kérdésekre adhatnak választ a recesszióval kapcsolatban.
mbhjzb

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Megosztás

„Vakmerő terrorcselekményt" vittek véghez a húszik

Az amerikai hadsereg közlése szerint az Irán által támogatott jemeni húszi lázadók hétfőn két nyersolajtankert támadtak meg a Vörös-tengeren. A támadás célpontjai a szaúdi zászló alatt közlekedő Amjad és a panamai zászló alatt hajózó Blue Lagoon I voltak.

„Vakmerő terrorcselekményt

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Találd meg a neked való befektetési alapot!
Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez a halál csókja a magyar egészségügyben

Vezető modellező

Vezető modellező
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
gloster logo székház