Itt a fordulat: földbe állt az elmúlt napok magyar sztárrészvénye
Portfolio
Gazdasági információk tekintetében ma az Egyesült Államokban jön az ISM feldolgozóipari bmi, amelyet fontosnak tarthat majd a piac. Különösen a hét második fele hozhat majd nagyobb mozgásokat a piacokon, ugyanis az augusztusi amerikai munkaerőpiaci adatok fontos kérdésekre adhatnak választ a recesszióval kapcsolatban.

Egyre rosszabb hangulatú kereskedést láthatunk az európai tőzsdéken, ami elsősorban annak tudható be, hogy a Bank of Japan kormányzója benyújtott egy dokumentumot, amely szerint a központi bank folytatja a kamatemelést. Ennek hatására erősödni kezdett a jen, a részvénypiacokon pedig hangulatromlás látszik. A hazai tőzsdén is vannak izgalmak: reggel nagyot ugrott az MBH Jelzálogbank árfolyama, később azonban jött a látványos visszaesés az elmúlt napok sztárpapírjánál.
Megosztás

Felpattant a Mol

A kereskedési idő felénél a Mol a legjobban teljesítő hazai nagypapír. Eközben a midcapek piacán az MBH Jelzálogbanra érdemes figyelni, ugyanis az elmúlt két nap jelentős emelkedését követően kisebb korrekciót láthatunk a papírnál.

Felpattant a Mol
Megosztás

Már 9 százalékos zuhanásban az MBH Jelzálogbank árfolyama

Hiába kezdte a mai napot is a legjobban teljesítő hazai részvényként az MBH Jelzálogbank, mostanra messze a legrosszabbul szereplő papír lett:

a kisebb esést 9,4 százalékos zuhanás váltotta fel.

mbh5p92

Mindez kimagasló volumen mellett történik, továbbra is a legforgalmasabb magyar részvényről beszélünk.

mbh114
Megosztás

Rövidesen jöhet az osztalék a Glosternél!

Az előző év azonos időszakához képest 35-45%-kal magasabb, 5,8-6,6 milliárd forint körüli árbevételt és 490-610 millió forint közötti féléves EBITDA-t vár a Gloster menedzsmentje a szeptemberben publikálandó 2024. első féléves jelentésben - közölte a BÉT oldalán a társaság. A javuló féléves gazdálkodási adatok, illetve az év végéig előre látható projektek stabil pénzügyi alapot biztosítanak a 2024-es év eredményes zárásához, valamint várhatóan fedezetet nyújthatnak a 2026-ra tervezett első osztalékfizetéshez is.

Rövidesen jöhet az osztalék a Glosternél!
Megosztás

Lefordult az MBH Jelzálogbank

Az elmúlt két kereskedési nap szárnyalását követően a mai napot is nagy emelkedéssel indította az MBH Jelzálogbank részvénye, azonban eljött a meredek lefordulás a sztárpapírnál: már 2,2 százalékos mínuszban van az árfolyam ma.

jb22
Megosztás

Kiderült, mikor indulhatnak újra a meghibásodott Airbus gépek

A Rolls-Royce részvényei a mai emelkedéssel részben visszahozták a tegnapi zuhanást, ami azt követően indult be, hogy a Cathay Pacific légitársaság műszaki problémákat fedezett fel a brit gyártó hajtóműveit használó repülőgépeinél. A 15 hajtóműalkatrész-hibás Airbus A350-es repülőgép közül három gépet már megjavítottak, a többit pedig várhatóan szeptember 7-ig helyezik üzembe egy friss közlés szerint, számolt be a Cnbc.

Kiderült, mikor indulhatnak újra a meghibásodott Airbus gépek
Megosztás

Most kezdődhet az igazi monetáris szigorítás az USA-ban

Manapság mindenki a kamatcsökkentésről beszél, pedig a monetáris politika irányultsága szempontjából a 2007-es pénzügyi válság óta a likviditási trendek legalább ennyire fontosak. Idáig volt egy rejtett tényező a háttérben, ami a kamatemelések ellenére is nagyon támogató likviditási feltételeket tett lehetővé. Ez azonban megszűnni látszik és ennek messzemenő következményei lehetnek a részvénypiacokra is. Hasonlót már láttunk 2018-ban, akkor 20%-ot esett az S&P 500 index.

Most kezdődhet az igazi monetáris szigorítás az USA-ban
Megosztás

Három nap alatt 70 százalék: felrobbant a magyar befektetés

Bár a BUX indexnél nem láthatunk nagy elmozdulást a kereskedés első fél órájában, azonban az egyedi papírok szintjén van egy nagyon izgalmas sztori: a csütörtöki gyorsjelentését követően szárnyal az MBH Jelzálogbank részvénye, a rali ma is kitart, így a csütörtöki záróárfolyamhoz képest már közel 70 százalékot ugrott a sztárrészvény.

Három nap alatt 70 százalék: felrobbant a magyar befektetés
Megosztás

Nincs megállás, szárnyal a magyar sztárrészvény

Szokás mondani, hogy minden csoda három napig tart - nos, egyelőre nem okoz csalódást ezügyben az új magyar sztárrészvény, az MBH Jelzálogbank ugyanis a pénteki és a tegnapi szárnyalást kövezően ma is begyújtotta a rakétákat.

Nincs megállás, szárnyal a magyar sztárrészvény
Megosztás

Pozitív felütéssel indul a nap

Jó hangulatban indul a kereskedés az európai tőzsdéken, a DAX a maga 0,3 százalékos emelkedésével ma is új történelmi csúcsra került, a CAC és a FTSE 100 eközben 0,2 százalékkal került feljebb, de a spanyol és a milánói börzék is pozitív tartományban nyitottak.

dax03törtcs
Megosztás

A japán jegybank szigorítani fog, a piac aggódik

Kazuo Ueda, a Bank of Japan kormányzója a kormányzatnak benyújtott egy dokumentumot, amely szerint a központi bank folytatja a kamatemelést, ha a gazdaság és az árak a BOJ által vártaknak megfelelően alakulnak – írja a Bloomberg.

A japán jegybank szigorítani fog, a piac aggódik
Megosztás

Nagyon borús jövőt fest a Goldman a létfontosságú anyag számára

Egyre kiábrándítóbban alakul Kína gazdasági fellendülése, ez pedig jelentősen késleltetni fogja a réz árfolyamának várható felemelkedését - közölte a Goldman Sachs elemzője, miután a jövő évre vonatkozó előrejelzését tonnánként közel 5000 dollárral csökkentette. A hírről először a Bloomberg tudósított.

Nagyon borús jövőt fest a Goldman a létfontosságú anyag számára
Megosztás

Péntektől leáll Ecuador autógyártásának a fele

Az ecuadori autógyártás jelentős szereplője, a General Motors helyi üzeme pénteken beszünteti termelését. A döntés hátterében a helyi versenytársak által gyakorolt nyomás áll, azonban a vállalat továbbra is forgalmaz majd járműveket az andoki országban.

Péntektől leáll Ecuador autógyártásának a fele
Megosztás

Milyenek a kilátások?

  • Az ázsiai tőzsdéken ma reggel felemás hangulat látszik, a Nikkei 0,04 százalékot esett, a Hang Seng fél százalékkal került lejjebb, míg a CSI 300 0,2 százalékkal került feljebb.
  • Bizonytalan hangulatban nyithatnak az európai tőzsdék, a határidős részvényindexek állása alapján a DAX 0,1 százalékkal kerülhet feljebb, a CAC és a FTSE pedig érdemi elmozdulás nélkül indíthatja a napot.
Megosztás

Milyen adatok érkeznek?

Gazdasági információk tekintetében ma jön a második negyedéves magyar GDP második becslése, valamint az MNB kamatstatisztikákat közöl. Az Egyesült Államokban jön az ISM feldolgozóupari bmi, amelyet fontosnak tarthat majd a piac.

Megosztás

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

  • A Hang Seng index vezetésével többnyire esést láthattunk hétfőn az ázsiai tőzsdéken.
  • Ezt követően Európában óvatos mozgásokat láthattunk, felemásan teljesítettek a vezető részvényindexek.
  • A magyar tőzsdén sem voltak láthatóak nagyobb elmozdulások, ennek ellenére azonban nem volt hiány egyedi sztorikból: az MBH Bank és MBH Jelzálogbank részvényeit is széttépték hétfőn, ráadásul kiemelkedő forgalom mellett. A mostani emelkedéssel egy fontos lélektani szintet is átszakított az árfolyam, ezért egy elemzésünkben megnéztük, hogy mit érdemes most tudni a hazai befektetők új kedvencéről, valamint azzal is foglalkoztunk, hogy meddig emelkedhet még az árfolyam.
  • A tengerentúlon nem volt tegnap kereskedés - a piacok elsősorban már a csütörtökön érkező, augusztusi amerikai munkaerőpiaci adatokra várnak, a friss információk fontos kérdésekre adhatnak választ a recesszióval kapcsolatban.
mbhjzb

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Megosztás

„Vakmerő terrorcselekményt" vittek véghez a húszik

Az amerikai hadsereg közlése szerint az Irán által támogatott jemeni húszi lázadók hétfőn két nyersolajtankert támadtak meg a Vörös-tengeren. A támadás célpontjai a szaúdi zászló alatt közlekedő Amjad és a panamai zászló alatt hajózó Blue Lagoon I voltak.

„Vakmerő terrorcselekményt

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Találd meg a neked való befektetési alapot!
Buxelliott - Elliott Wave Hungary

Bitcoin

Az elmúlt hónapokban egy oldalazó korrekció futott le hetes idősíkon, melynek befejezését követően további emelkedés érkezhet.Egy leszúrással elérte az árfolyam a korrekció ideális szint

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez a halál csókja a magyar egészségügyben

Vezető modellező

Vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
gloster logo székház