Figyelmeztet a MÁV: változik a vasúti menetrend
Üzlet

Figyelmeztet a MÁV: változik a vasúti menetrend

MTI
Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt bizonyos vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, néhány szakaszon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat - közölte a MÁV Zrt. szombaton az MTI-vel.

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon Budapest-Kelenföld és Ferencváros állomás között július 1-jétől 16-ig több ütemben karbantartást végeznek, emiatt változik a menetrend.

  • Július 6-án és 7-én a vonatok az eredeti menetrend szerint közlekednek, ezeken a napokon nem kell változásra számítani; július 1-jén, 5-én, 8-án, valamint 12-én és 13-án a változások néhány esti és reggeli vonatot érintenek, a vonatok többsége a megszokott menetrend szerint közlekedik.
  • A Komárom-Székesfehérvár vonalon július 6-án és 7-én Székesfehérvár és Kisbér állomás között végzett pályakarbantartás miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek; Székesfehérvár és Kisbér között pótlóbuszok szállítják az utasokat.
  • A Győr-Veszprém vonalon október 6-ig pályafelújítás miatt változott a közlekedési rend, a vonatok menetrendjéhez igazodva Zirc és Veszprém között pótlóbuszok közlekednek.
  • A buszok menetrendje a vonatokétól néhány perccel eltér, de az alapmenetrend szerinti csatlakozások Veszprémben biztosítottak a Bakony, illetve Göcsej InterCitykhez - írták.
  • A Füzesabony-Eger vonalon július 6-tól 9-ig az IR87-es Agria InterRégió vonatok módosított menetrend szerint közlekednek a maklári vasúti átjáró átépítése miatt; Füzesabony és Eger között pótlóbuszokkal kell utazni.
  • Július 6-tól 9-ig a Füzesabony-Eger közötti lezárás miatt az Eger-Szilvásvárad vonalon is pótlóbuszok közlekednek.
  • A Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony vonalon augusztus 18-ig Cegléd és Abony, valamint a Szajol-Kisújszállás-Karcag vonalszakaszon végzett pályakarbantartási munkák miatt módosul a menetrend - áll a közleményben.
  • A Debrecen-Füzesabony vonalon július 2-ig hétköznap éjszakánként 18 órától másnap reggel 6 óráig pályakarbantartást végeznek Tiszafüred és Poroszló között, ezért Füzesabony és Tiszafüred, illetve Egyek között pótlóbuszok közlekednek.
  • A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon július 6-án és 7-én Sülysáp és Tápiószecső között pályakarbantartás miatt módosul a menetrend.
  • A Békéscsaba és Lőkösháza közötti átépítés miatt a Budapest-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok augusztus 22-ig. A Békéscsaba-Kétegyháza-Mezőhegyes vonalon augusztus 22-ig több vonat módosított menetrend szerint, esetenként a megszokotthoz képest korábban közlekedik.
  • A nemzetközi közlekedést érintő változásokról azt írták, hogy a cseh vasúton végzett pályafelújítási munkák miatt június 29-től július 2-ig a Metropolitan EuroCity vonatok (280, 278, 276, 274, 272) Breclav-Prága között módosított menetrend szerint közlekednek.
  • A horvát vasútvállalattól érkezett tájékoztatás szerint június 30-tól a Déli pályaudvarról Zágrábba induló 204-es számú Agram InterCity utasainak Kapronca (Koprivnica) állomáson másik vonatszerelvénybe kell átszállniuk - olvasható a közleményben.

Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

HOLD After Hours: Best of 2021

A nyári szünetet enyhítendő, itt egy válogatás a 2020-21-es szezonunkból. Leginkább azoknak ajánljuk, akik később kapcsolódtak be a HAH-ba, vagy csak megismerkedni szeretnének az adásainkkal,

Holdblog

Hová tegyük a pénzt a szocho elől?

Tartós marad az átmenetiként bevezetett 13 százalékos szocho a kamatjövedelmekre. Persze mint minden alól, ez alól is létezik kivétel, erről kérdezték a HOLD szakemberét. A... The post Hová

RSM Blog

VIDA - egyelőre nincs megállapodás

A ViDA csomag (VAT in the Digital Age, azaz Áfa a Digitális Korban) tárgyalásának legfrissebb fejleménye, hogy az ECOFIN 2024. június 21-i ülésén Észtország nem értett egyet a Digitális Kor H

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Lehangoló adatok jöttek, gyorsulva terjed a rendkívül fertőző betegség Magyarországon

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Hackertámadás érte a téli olimpia szervezőbizottságának gépeit