FONTOS Először ismerte el a magyar járványügy: belehalt ket csecsemő a szamarköhögésbe
Hogy motiválja a dolgozókat a Spar és a Nestlé magyarországi vezetője?
Üzlet

Hogy motiválja a dolgozókat a Spar és a Nestlé magyarországi vezetője?

Portfolio
2022-ben is kiosztották az Év Menedzsere Díjakat. A májusi díjátadó nyerteseit a Menedzserszövetség és a Portfolio a Business Menü Bombera Krisztinával című videósorozatban mutatja be.

Sorozatunk záróepizódjának vendége Noszek Péter, a Nestlé Hungária ügyvezető igazgatója, aki az Év Menedzsere Díjat nyerte el. A Menedzserszövetség és a Bayer Hungária Kft. Év Női Menedzsere Különdíjának kitüntetettje Heiszler Gabriella, a Spar Magyarország elnök-ügyvezető igazgatója. 

Noszek Péter gyakornokként kezdte pályafutását a Nestlé svájci központjában, az azóta eltelt három évtizedben három kontinens különböző országaiban vállalt pozíciókat a cégnél. 2014-ben a vállalat központjának alelnökévé, 2018-ban a Nestlé Hungária ügyvezető igazgatójává nevezték ki. 2021 óta ő tölti be a közép-kelet-európai régióban a pénzügyi vezetői tisztséget is. A hazai leányvállalat élén ő az első magyar vezető, vezetése alatt a vállalat megduplázta az itthoni árbevételt. Az anyacég összesen 325 milliárd forintban fektet be Magyarországon, továbbra is hosszú távú hazai jelenléttel terveznek. 

Heiszler Gabriella végigjárta a ranglétrát a Sparnál: volt belső ellenőrzési vezető, kontrolling és számviteli vezető, gazdasági cégvezető. 2017 óta tartó vezetése alatt a vállalat Magyarország ötödik legnagyobb munkaadójává vált. Szorgalmazza a saját élelmiszertermékek előállítását, ennek köszönhetően a hazai kiskereskedelmi szektorban egyedülálló módon a cég két húsfeldolgozó üzemnek is tulajdonosa.

Nézd meg te is a Business Menü videósorozat záróepizódját! Bombera Krisztina vendégei ezúttal Noszek Péter és Heiszler Gabriella voltak. A díjak átadói is feltették kérdéseiket a díjazottaknak: Kapitány István, a Menedzserszövetség elnöke, a Shell globális executive alelnöke, és Kárpát Krisztina Bayer Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. 

A beszélgetés kiemelt témái voltak a felsővezetők körében tapasztalható nemi egyenlőtlenségek, a munkavállalók motiválásának fontossága, a globális vállalatok hazai lehetőségei és nehézségei. A beszélgetés végén pedig a szokásokhoz híven szóba kerül a jövő vezetőgenerációjának felkészültsége is. 

Elhangzott: Magyarországon a menedzsmentekben dolgozó férfiak és nők aránya 92-8% ezért is fontos egy külön női vezetők számára létrehozott díjjal reflektálni erre az egyenlőtlen helyzetre, elismerni a női cégvezetők kiemelkedő teljesítményét. Heiszler Gabriella, nyilván nem teljesen függetlenül attól, hogy tapasztalja maga körül nem mindennapi helyzetét, külön figyelmet fordít arra, hogy a Spar vezető pozícióiban egyelő arányban legyenek nők és férfiak. Cégen belül nincs belőle probléma, hogy nőként vezeti a vállalatot – mondja Heiszler, - azonban a regionális vezetői találkozók alkalmával, külsős partnerrel való tárgyalás során nehezebb egy női vezetőnek elfogadtatnia magát, sokszor évekig tart, amíg megszokják a jelenlétét, és egyenrangú félként kezdenek tekinteni rá. 

Az alkalmazottak motiválásában a legfontosabb a fizetés, a különböző juttatások, ezt nem lehet letagadni, mondja Noszek Péter, viszont a munkahelyi környezet, a tréningek, továbbképzések jelentőségéről sem szabad elfelejtkezni, mert ezek is számítanak.  Heiszler még azzal egészíti ki a felsorolást, hogy elsősorban tudatában kell lenni annak, hogy igenis számít a vezető törekvése, és fontos tudni, hogy különböző területeken dolgozó beosztottak milyen típusú dicséretnek, segítségnek örülnek. 

Közös_ÉvMenedzsereDíjátadóGála_díjazottak és díjátadók(1)
Az Év Menedzsere Gála díjazottjai és díjátadói Forrás: Menedzserszövetség

A szellemi és fizikai munkák azonban megbecsültségben, kényelemben egyre jobban távolodnak egymástól, és ez Heiszler szerint nagy kihívás a jövőre nézve. Mindkét díjazott alkalmaz fizikai munkát végző embereket, és elismerték annak a fontosságát, hogy a munkájukkal járó kényelmetlenségeket, mint amilyen például egy boltnál a vasárnapi nyitvatartás, vagy egy gyárban a több műszak, ellensúlyozni kell minél előbb, hogy ezek a dolgozók is megbecsülve érezzék magukat. 

Címlapkép: Portfolio

Az Év Menedzsere Díjak médiatámogatója a Portfolio.

GDPR

Nagy nyelvi modellek és adatvédelem

Az elmúlt bő másfél évben, mióta a ChatGPT széles körben elérhetővé vált, a nagy nyelvi modelleken (Large Language Model, LLM) alapuló megoldások hihetetlen tempóban váltak mind a munkahely

Kiszámoló

Olajkrízis várható Magyarországon?

Egy múlt heti hír nem annyira bolygatta fel az ország közvéleményét, mint kellett volna. Az ukránok megtiltották a Lukoilnak, hogy Ukrajnán keresztül szállítsák a kőolajat Európába. Az ukr

Holdblog

Egyre kevesebb emberre számítanak

Azt sem tudjuk pontosan, hány ember él a Földön, pláne nehéz megbecsülni, hányan fognak száz év múlva. Az ENSZ azért pár évente megteszi, a jelen... The post Egyre kevesebb emberre számítan

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
szamárköhögés fertőzés betegség vakcina