A KMÉ-védjegy, amelyet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakmai tudására és komplex vizsgálati módszerére alapozva ítélnek oda, garantálja az élelmiszerek kiválóságát. Lakatos Tibor, a Vela Pékség alapítója, három évvel ezelőtt kezdeményezte a pékség vajas kiflijének KMÉ-védjegy szerinti minősítését, ami úttörő lépésnek számított a péksütemények között.
![kifli](https://pcdn.hu/articles/images-xs/k/i/f/kifli-730945.jpg)
"Miután a vajas kifli megkapta a KMÉ-minősítést, háromszorosára nőtt a kereslet" - mondta Lakatos Tibor, kiemelve a minőségi elismerés pozitív hatását.
A vajas kifli után a vajjal készült foszlós kalács is elnyerte a KMÉ-védjegyet. A pékség tervei között szerepel, hogy a közeljövőben burgonyás kovászos kenyérrel is pályáznak a minősítésre.
![KME_zold_emblema-01](https://pcdn.hu/articles/images-xs/k/m/e/kme-zold-emblema-01-730865.jpg)
Kondráth Róbert üzemvezető hangsúlyozta, hogy a KMÉ-védjegy megszerzése szigorú követelményekkel jár. A folyamat nem csak érzékszervi vizsgálatokat foglal magában, hanem mikrobiológiai és analitikai ellenőrzéseket is. A termékek rendszeres laboratóriumi bevizsgálása biztosítja a folyamatos minőséget, és az ellenőrzések kiterjednek az értékesítés helyszíneire, a boltokra is.
A KMÉ-védjegy a vásárlók számára garancia arra, hogy a Vela Pékség termékei kiemelkedő minőségűek. A minőségi alapanyagok, a hagyományos eljárások és a folyamatos ellenőrzések biztosítják, hogy a fogyasztók megbízható forrásból származó, kiváló pékárukat vásárolhassanak.
![](https://pcdn.hu/articles/images-o/k/m/e/kme-flekk-black-1000px-x-1000px-01-730947.jpg)
A cikk megjelenését az Élelmiszerlánc-biztonsági Centrum Nonprofit Kft. támogatta.
(x)
Címlapkép forrása: KMÉ