25 éves a legrangosabb hazai befektetési konferencia (x)
Prémium

25 éves a legrangosabb hazai befektetési konferencia (x)

PR cikk
A konferencia tematikájáról, kiemelt előadóiról és a legaktuálisabb befektetési irányzatokról kérdeztük Molnár Andrást, a HVCA elnökét.

Milyen főbb témák köré szerveződött a jubileumi, 25 éves HVCA konferencia?

A HVCA jubileumi, 25 éves konferenciája a kockázati- és magántőke iparág aktuális, mérhető változásait elemzi, különös figyelmet fordítva az adott év befektetési trendjeire, a befektetői hajlandóságra, a tranzakciók eloszlására iparágak szerint, valamint arra, mely szektorokba áramlott a legtöbb tőke. Az idei esemény különlegessége, hogy a közép-kelet-európai régió több országából, például Szerbiából és Lengyelországból is meghívtak előadókat és panelbeszélgetés résztvevőket, hogy a szakmai diskurzus még sokszínűbb legyen, így a régió kockázati- és magántőke iparágát szélesebb perspektívából vizsgálhassák.

Melyek a legaktuálisabb befektetési trendek, és milyen új irányok jellemzik az elmúlt időszakot?

Az idei befektetési trendek fókuszában a startupok és növekedési fázisban lévő vállalatok sikeres befektetési körének lezárása áll. Kiemelt téma lesz, hogyan találkozhat a kockázati tőke és az alapítói gondolkodás a jelenlegi gazdasági kihívások közepette. Míg korábban a reális exit lehetőségek voltak előtérben, most a portfóliócégek támogatása, a növekedés és fenntarthatóság kap kiemelt figyelmet. Emellett a Venture Debt és alternatív finanszírozási formák is erősödnek, mivel új lehetőségeket kínálnak a hagyományos tőkefinanszírozás mellett, különösen a gazdasági nehézségek miatt.

Immáron második alkalommal adják át a konferencián a Harsányi-díjat. Mit jelképez ez a díj és kik nyerhetik el?

A HVCA konferencián immár hagyománynak számít, hogy ismét átadjuk a Harsányi-díjat, melyet évente ítéli oda egy személynek vagy szervezetnek a vállalkozói folyamatok fejlesztéséhez való kiemelkedő nemzetközi hozzájárulásának elismeréseként és amelyet a magyar Nobel-díjas Harsányi János nevében alapított. Ezzel kívánja elismerni azokat a személyeket és szervezeteket, akik és amelyek világszerte segítik azokat a vállalkozókat, akik később kapcsolódnak be a kockázati- és magántőke iparágba.

Tavaly a díjat az Európai Beruházási Alap (EIF) nyerte a vállalkozói folyamatok fejlesztéséhez való kivételes hozzájárulásáért.

Az idei HVCA konferencia keynote speakere Jonathan Medved, aki a technológiai és kockázatitőke-ipar egyik kiemelkedő alakja.

Jonathan Medved kiválasztása egyértelmű volt számunkra, hiszen ő az izraeli kockázatitőke-ipar egyik alapítója és formálója, jelenleg pedig az OurCrowd vezérigazgatója. Medved egy olyan ökoszisztéma kialakításában vett részt, amely jelentősen meghaladja az európai, beleértve a magyar ökoszisztéma fejlettségét is. Egy kis országból épített fel egy hatalmas iparágat, ami példaértékű lehet mindenki számára, aki a magyar startup vállalkozásokat finanszírozó kockázatitőke-befektetési iparágban tevékenykedik. Az ő víziói sok tekintetben hasonlítanak a magyar kockázatitőke-piac célkitűzéseire, így rendkívül inspiráló lehet számunkra az, amit Izraelben véghezvitt.

Medved előadásának témája a „Kockázati tőke a válságok idején; az ellenállóképesség ereje” lesz. A válságok alatt szerzett tapasztalatai, és az általa kiépített iparág ellenállóképessége hatalmas tanulságokkal szolgálhat számunkra is. Egy kis ország számára különösen nagy inspirációt jelent, ha egy másik kis országban sikerült felépíteni egy globálisan is elismert kockázatitőke-iparágat. Hiszünk abban, hogy Medved előadása nagy hatással lesz a résztvevőkre, és értékes betekintést nyújt majd a válságokkal szembeni ellenállóképesség fontosságába.

25. HVCA Konferencia

2024. szeptember 24.

Helyszín: Budapest Music Center

További információ és regisztráció: https://hvca2024.momartmail.hu

(x)

Kiszámoló

Ez történt a héten 09.15

A gyenge kereslet miatti félelem padlóra küldte az olaj árát, hároméves mélypontra zuhant a kőolaj ára, fajtától függően 70 dollárnál is kevesebbet adnak most egy hordó olajért. Az alacso

Holdblog

Nem a hadsereg, a tudás számít

Az USA a világ vezető hatalma - már ha a hagyományos megközelítést nézzük. Ha azonban a hatalom újfajta megnyilvánulásai fontosak, akkor az Egyesült Államok szép... The post Nem a hadsereg,

Holdblog

Az infláció árnyékában

Nem lesz könnyű dolga a következő MNB elnöknek. Kérdés, hogyan tartsa alacsonyan az inflációt, miközben a kormány próbál valami növekedést kipréselni a gazdaságból. Főleg úgy,... The po

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Robban az ingyenes szigetelési program Magyarországon, kormányzati beavatkozás jöhet
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
DJI_0015