FONTOS Orosz kémpara miatt nő a szakadék Magyarország és az EU-tagállamok között
Ilyen lesz a Dürer Parkban lakni (x)
Prémium

Ilyen lesz a Dürer Parkban lakni (x)

PR cikk
Elegáns környezetben, újgenerációs lakásokkal bővül Pest Budája, amely vonzó lakhely és értékes befektetés.

A Városliget közvetlen szomszédságában található Dürer Park projekt újgenerációs épületegyüttese az Ajtósi Dürer sor mentén, a zuglói villanegyedben épül, összesen 207 lakás valósul meg. Megnéztük, milyen helyet foglal el a XIV. kerület a budapesti ingatlanpiacon, és hogy mi teszi egyre vonzóbbá a zuglói ingatlanvásárlásokat.

A Belügyminisztérium 2023. január 1-jei adatai alapján Zugló a főváros negyedik legnépesebb kerülete, állandó lakossága 110 506 fő – népszerűségét mutatja, hogy mindössze a XI., a XIII. és a XIV. kerület mondhatja el magáról, hogy 2023-hoz képest bővült a lakossága. Alapterületét tekintve Budapest középmezőnyében helyezkedik el a maga 18,13 négyzetkilométerével.

Pest Budája

Zuglót gyakran Pest tüdejeként és Pest Budájaként is emlegetik a villák, a városi élet természetközelisége, illetve a 240 hektárt lefedő zöldterülete miatt. Utóbbi jelentős részét a Városliget teszi ki 81 hektáros parkjával, ahol több mint 6000 fa található. Amellett, hogy nagy része kertvárosi, a zöldterületek mérete jelentős, főleg a belvároshoz képest. A kerület szerves része Budapest vérkeringésének – a belső kerületek mikromobilitási eszközökkel és tömegközlekedéssel is néhány perc alatt, egyszerűen megközelíthetőek.

A XIV. kerület ötvözi a modern városi előnyöket Budapest kulturális és történelmi értékeivel. A Széchenyi fürdő, a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Műjégpálya, a legendás Gundel Étterem és a Vajdahunyad vára mind Budapest kortalan ikonjai. Ezen kulturális örökségek mellett a Liget megújulásával került fel igazán a Városliget a világtérképre, a Zene Háza a megnyitása óta hatalmas nemzetközi népszerűséget ért el. A Liget számos szabadidős tevékenységgel bővült, többek között itt található Budapest legnagyobb játszótere, nemrég átadták a megújult gyerek KRESZ parkot, és számos családi rendezvényt szerveznek. Közelségük egyértelműen hozzájárul, hogy a kerület egyre feljebb lép a népszerűségi ranglistán.

Erzsébet- és Terézváros előtt

Az egyik legnépszerűbb hazai ingatlanközvetítő havonta megjelenő elemzéseiből kiderül, erősen indította 2024-et a zuglói ingatlanpiac. Olyannyira, hogy a zuglói ingatlanok idén februárban az angyalföldiek, az újbudaiak és a II. kerületiek mögött a negyedik legnépszerűbbek voltak, az ötödik és hatodik helyre tolva az erzsébet- és terézvárosi ingatlanokat.

Az említett kerületek iránt huzamosabb ideje fokozott érdeklődést mutatnak az ingatlanvásárlók, azonban Zugló rég nem látott visszatérőként foglalta el a negyedik helyet a kerületek népszerűségi listáján. Az érdeklődés vélhetően rövid időn belül az árakat is befolyásolja majd – áll a februári elemzésben.

Számos projekt közül választhat, aki új ingatlant keres a kerületben: 2023 negyedik negyedévben fővárosi szinten itt hirdették meg a hatodik legtöbb új lakást, ami 1400 feletti darabszámot jelent. A kerület mind a befektetők, mind a saját célra vásárlók számára tartogat jó ajánlatokat.

DurerPark_09

Újgenerációs lakások, elegáns környezetben

A Városliget közvetlen szomszédságában található, gazdag történelmű, mintegy 3,7 hektáros területen megvalósuló Dürer Park iroda és lakó projekt beruházója a Dürer Befektetési Kft., a Property Market Kft.-vel együttműködésben. Az irodaházak megjelenése és a teljes terület a beépítési koncepcióterve a milánói építésziroda, a neves Lissoni Casal Ribeiro stúdió munkája. A fejlesztési terület Zichy Géza és az Abonyi utca által határolt részén, a KÖZTI építész stúdió által tervezett három lakóépületben 58, 72 és 77 lakás készül, melyek arculatukban illeszkednek majd a rövidesen átadásra kerülő irodaépületekhez. A lakások előregisztrációja 2024. május elején indult el, a Zichy Géza utcában kialakított értékesítési irodában és a projekt hivatalos weboldalán.

A Dürer Park lakóépület együttes egyedülálló építészeti és építéstechnológiai megoldásokat kínál a modern otthont keresőknek. Elhelyezkedés szempontjából a Városligettel kiépülő új közvetlen kapcsolatok, a fejlesztési területen elhelyezkedő ősfás park megújítása és a szomszédos, a Monarchia korában kiépült zuglói villanegyed adja egyediségét. A lakóépületek kialakításukban pedig egy standard lakóépülethez képest számos olyan innovatív részlettel rendelkeznek, melyek emelik az ingatlanok minőségét és értékállóságát: modern és korszerű belsőépítészeti és kültéri megoldásokat alkalmaztak a tervezés során.

A kezdetek óta egy magas minőségű és energiahatékonyságú projekt létrehozása volt a cél. A korszerű, ugyanakkor személyre szabható ingatlanok ökológiailag aktív, nagy területű zöldtetőként is funkcionálnak, Emellett megújuló energián alapuló hibrid fűtési-hűtési gépészeti rendszer található majd az épületekben. Ha a városligeti futókör és Budapest legnagyobb játszóterének közelsége nem lenne elég, az egészséges életmódot szem előtt tartva minden lakóingatlanban helyet kap egy-egy saját edzőterem is.

A Portfolio Property Awardson korábban „Az Év Koncepciója” díját elnyerő projektről bővebben a www.durerpark.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

(x)

Holdblog

Ahol minden jó, mégis mindenki boldogtalan

Választást tartanak három német tartományban, amelyek az egykori NDK-hoz tartoztak. Ennek apropóján osztja meg Zentai Péter, Zentuccio személyes tapasztalatait az országrészről, ami hiába tart

Holdblog

Jó reggelt, migráció, eltűntél?

Egyre kevésbé foglalkoztatja a hírportálokat az illegális bevándorlás kérdése - főképp hazánkban. Csak hozzászoktunk a témához vagy tényleg eltűntek a migránsok? Egyik válasz sem tükrö

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Leállhat a Barátság kőolajvezeték? Itt a Mol reakciója
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
recruitech