Prémium

Oktatnak minket a németek a digitális ipari forradalomról (x)

Portfolio
Minden iparágban élet-halál kérdése a digitalizációs lehetőségek helyes felismerése és kihasználása. Értéken számítva ma már egy autó 30-40 százaléka szoftver és digitális berendezés, de egy egész ország mezőgazdaságának versenyképessége is azon múlik, hatékonyan használ-e agrárinformatikai megoldásokat.
IVSZ: MENTA - Iránytű a digitális forradalomhoz

A digitális átalakulás nem a távoli jövő tudományos-fantasztikus elképzelése, hanem egy olyan trend, amiben már nyakig benne gázolunk. A vállalatok digitalizációja nem csak odáig terjed, hogy az irodai környezetben a papírt mobilalkalmazások váltják fel, hanem teljes fogalmi csere zajlik le rövid idő alatt. A fröccsöntő gépek helyett 3D nyomtatókra lesz igény, a diesel befecskendezőnél keresettebb lesz az akkumulátor technológia, a manuális fizikai és szellemi munka helyett robotvezérlés és programozás lesz még a legegyszerűbb gyári munkás feladata is. Ezekben pedig nem áll valami fényesen Európa. Vajon az elektronika és a telekommunikáció után elveszítjük a gépgyártást és termelést is Ázsia javára?

Ezt a kérdést tette fel magának a német kormány is, amikor - a jelenleg zajló 4. ipari forradalomra utalva - elindította az Industrie 4.0 kezdeményezést. A program célja, hogy támogassa a klasszikus termelő vállalatok és a digitális gazdaság szereplői közötti átjárást, a gazdasági szereplők digitális transzformációját - ezzel biztosítva a német ipar pozícióinak megtartását az ázsiai és észak-amerikai kihívások ellenére. A példa a magyar ipar számára is követendő lehet.

Angela Merkel, német kancellár szerint a digitális adat az a legértékesebb nyersanyag, amiből a jövőbeni vagyonunk származik majd. Nem az olaj, nem a ritkafémek, nem a víz, hanem az adat, amiből a következő évtizedek gazdasága épül. A technológiai előrelépés megállíthatatlan, amelyik országnak sikerül előrelépni, az növekedni fog, exportálni tud és profitálni fog a digitális gazdaságból, aki lemarad, az importra kényszerül, függésbe kerül és fizetni fog mindenért.

Szeptember 16-17-én az IVSZ szervezésében a MENTA 2015 konferencia ezeket a témákat feszegeti, neves hazai és nemzetközi előadókkal. Azok a felsővezetők, akik szeretnék szervezetüket jövőállóvá tenni, könnyen találhatnak befolyásos partnereket és meghatározó gondolatokat ezen a rendezvényen.

Az Ipar 4.0 téma felvezetését Oliver Blank (ZVEI), a német elektronikai iparági szövetség európai ügyekért felelős igazgatója teszi meg. Az elemzést, értelmezést és víziókat a téma részterületeit is érintve a globális piac jelentős nagyvállalatainak vezetői és szakértői teszik meg: Első kézből kapnak betekintést a az Ericsson, IBM, Siemens/evoSoft, SAP, GE, LogMeIn, General Motors tapasztalatairól. A teljes program az ipari aspektus mellett érinti a digitalizáció társadalmi hatásait is, illetve kiemelt szerepet kap a digitális oktatás témája is.

A szeptember 16-17-i MENTA konferenciára még van lehetőség regisztrálni a ivsz.hu/menta2015 oldalon. Nem érdemes kimaradni!

(x)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
NYITO_2023_Jazzpiknik_MohaiBalazs_2