Prémium

Ilyen egy igazi magyar sikersztori (x)

Portfolio
A rendszerváltáskor alapított Delta Truck Kft. 5 alkalmazottal és 1 millió forintos tőkével vágott neki a haszongépjármű forgalmazásnak, az azóta eltelt bő két évtizedben azonban hatalmasat bővültek: jelenleg 70 alkalmazottal és 2 milliárd forintos tőkével rendelkeznek. Idén egy szlovák leányvállalaton keresztül külföldi piacra is léptek, és a bérautó flotta bővítését is tervezik. A cég ügyvezető igazgatójával, Stefkó Péterrel beszélgettünk.
Portfolio: Mikor alapították, és milyen fejlődési pályát járt be a Delta Truck azóta?

Stefkó Péter: A Delta Truck Kft.-t 1991-ben, a VIA Bérautó Kft.-t pedig 1994-ben hoztuk létre. Mind a kettő fontos, ugyanis a VIA Bérautó a Delta Truck leányvállalata, melyen keresztül az anyacég teljes termékkínálata, sőt, azon kívül számtalan különböző méretű és rendeltetésű haszonjármű elérhető azok számára, akik nem vásárolnának, hanem bérbe vennének haszongépjárműveket. A cég profilja már eredetileg is használt teherautók forgalmazása és szervizelése volt, de ez azóta új gépkocsik eladásával és bérbeadással bővült. Mindkét céget a fuvarozás és szállítmányozás területén több évtizedes tapasztalattal rendelkező magyar magánszemélyek alapították. A Delta Truck körülbelül 650 haszongépjárművet ad el évente, a VIA Bérautó pedig 550 haszongépjárműből álló bérflottával rendelkezik. Ez ma Magyarországon a legnagyobb bérautós flotta. A Delta Truck egyrészt szervizelést és vizsgáztatást is vállal, másrészt finanszírozási- és szolgáltatáscsomagokat kínál, legyen szó használt járműhöz kötött Casco biztosításról vagy éppen hosszú távú járműbérlésről.

P.: Számokban kifejezve hogyan bővült a cég az elmúlt bő két évtizedben?

S. P.: Az alapításkor 1 millió forintos tőkével és 5 alkalmazottal rendelkeztünk, jelenleg már 70 fővel dolgozunk, 8 milliárd forintos az éves árbevételünk, a cég saját tőkéje pedig körülbelül 2 milliárd forintot tesz ki.

P.: Melyek voltak az elmúlt évek legfontosabb beruházásai, és milyen forrásból valósították meg ezeket?

S. P.: 2002-ben adtuk át a szigetszentmiklósi telephelyünket, itt kínáljuk eladásra a nagy haszongépjárműveket, 2006-ban pedig a IX. kerületi bázisunkat adtuk át, ahol a kis- és közepes teherautókat áruljuk, szervizeljük és adjuk bérbe. A nagy beruházásokat banki hitelből valósítottuk be, de ezeket azóta már visszafizettük. Jelenleg nem ilyen jellegű beruházásokra készülünk, hanem a bérautó parkunk fejlesztését tervezzük. A bérautó flottánk jelentősen bővült már az elmúlt egy évben is, amelynek a finanszírozásában a CIB Bank segített nekünk, 500 millió forint erejéig részt veszünk a Növekedési Hitelprogramban. Emellett idén elindítottuk Szlovákiában egy leányvállalatunkat, itt a cél az, hogy megvessük a lábunkat ezen a piacon is.

P.: Foglalkoznak már a vállalat vezetésének utódlásával, a stafétabot átadásával?
S. P.: A cég egy jól strukturált menedzsmenttel rendelkezik, minden ágazatnak és területnek megvan a maga felelőse. Ugyan én vagyok az egyszemélyes vezető, de viszonylag kevés operatív feladatom van. Ennek ellenére egyszer majd foglalkoznom kell a cég utódlásának kérdésével, de most még nem gondolkozom ezen.

Ilyen egy igazi magyar sikersztori
A megjelenés támogatója a hazai vállalatok szakértő partnere, a CIB Lízing Zrt.

Mit mond a szakértő?

Ilyen egy igazi magyar sikersztori
Sikertényezők Szabados Richárd, a CIB KKV és Lízing Üzletágak vezetőjének szemével: - Kiemelkedő szakmai tapasztalat. - Folyamatos, megfontolt fejlesztések. - Jól strukturált, profi menedzsment.

(x)
Kiszámoló

Olajkrízis várható Magyarországon?

Egy múlt heti hír nem annyira bolygatta fel az ország közvéleményét, mint kellett volna. Az ukránok megtiltották a Lukoilnak, hogy Ukrajnán keresztül szállítsák a kőolajat Európába. Az ukr

Holdblog

Mi az értelmetlen befektetés?

Értelmetlen befektetés az, ami a dráguláson kívül semmire sem képes? Vagy önmagában a drágulás tényétől máris nem lehet az? Egyik olvasónk vendégcikkben elmélkedik arról, lehet-e... The

Holdblog

Egyre kevesebb emberre számítanak

Azt sem tudjuk pontosan, hány ember él a Földön, pláne nehéz megbecsülni, hányan fognak száz év múlva. Az ENSZ azért pár évente megteszi, a jelen... The post Egyre kevesebb emberre számítan

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
NYITO_2023_Jazzpiknik_MohaiBalazs_2