Prémium

Gazdasági kormányzás csendesülő viharban (x)

Portfolio
Nemzetközi üzleti konferencia a GKI Gazdaságkutató Zrt. szervezésében
Az EU válságkezelési tapasztalatai, a magyar üzleti környezet jellegzetességei és a gazdaságpolitika hitelessége áll a GKI március 26-i üzleti konferenciáján előadók mondandójának középpontjában. A GKI immár tíz éve rendez komoly hallgatóságot vonzó konferenciákat, ezúttal - megalakulása 20. évfordulója alkalmából - nemzetközi jelleggel.

A rendezvény olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: kikerül-e Magyarország a túlzottdeficit-eljárás alól; a személycserék hoznak-e érdemi gazdaságpolitikai változást; hogyan állítható meg a leszakadás a régiótól, mitől lesz gazdasági és foglalkoztatási növekedés.

A konferencia nyitóelőadója Elena Flores, az Európai Bizottság ECFIN igazgatója, aki az EU válságkezelési tapasztalatait foglalja össze. Kármán András, az EBRD igazgatója (2010-11-ben a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára) régiónk válságkezelési módszereinek eredményességét hasonlítja össze. A magyar kormányzat képviselője (felkérés alatt) a magyar tapasztalatokat ismerteti.

A kialakult magyar üzleti környezet sajátosságairól és várható változási irányairól Molnár László vezérigazgató (GKI), Jelasity Radován elnök-vezérigazgató (Erste Bank), Parragh László elnök (Magyar Kereskedelmi és Iparkamara) valamint Wáberer György elnök-vezérigazgató (Waberer's International) beszél.

Külön téma lesz a munkaerőpiac átalakulása a válság körülményei között. Ennek tendenciáit Andor László, az Európai Bizottság biztosa ismerteti.

Izgalmas vita várható a hitelességről és a hitelről szervezett kerekasztal-beszélgetésen, melynek résztvevői: Bod Péter Ákos, Kákosy Csaba, Urbán László és Vértes András. A moderátor: Madár István.

A záró előadást Bajnai Gordon, volt miniszterelnök tartja "Egy új gazdaságpolitika néhány vonása" címen. Zárszót Akar László, a GKI csoport-vezérigazgatója - egyben a konferencia elnöke - mond.

A rendezvényre 2013. március 26-án (kedden) a Corinthia Hotelben (Budatest VII., Erzsébet krt. 43-49.) kerül sor 9 és 15 óra között. Magyar/angol szinkrontolmácsolás lesz; a kávészünettel, büféebéddel és parkolással kapcsolatos költségek a rendezőket terhelik.

Részletes program és online jelentkezés: www.gki.hu További információ: (1)318-1284

A konferencia támogatói: Erste Bank, Schenker, Magyar- Francia Kereskedelmi és Iparkamara.

Médiatámogatók: BBJ, Figyelő, HVG, Inforádió, Népszabadság, NOL.hu, Portfolio.hu, Ringier, Trade, Tranzit, VG.

(x)
Kasza Elliott-tal

3M Company

Május közepén írtam az MMM-ről, mert akkor vágott osztalékot a cég. Érdekes módon akkor a befektetők ezt nem értékeltek katasztrófaként, mert volt előtte egy spinoff, a Solventumot leválas

Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új rekord: gyorsulva terjed Magyarországon a fertőzés, ami halálesetekkel is járt

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Mike Stern - Leslie Mandoki - Bill Evans - Randy Brecker