Prémium

Egy gentleman - bakancsban (x)

Portfolio
A Toyota Hilux immár három éve vezeti a hazai pickup-eladási listákat. Lássuk, mi kellett ahhoz, hogy a Hilux ne csak megszerezze, hanem ilyen szilárdan meg is őrizze Magyarország legnépszerűbb pickupjának címét?


Egy gentleman - bakancsban
Amikor 1968-ban néhány japán mérnök nekilátott megtervezni a Hilux pickupot, aligha gondoltak arra, hogy az autó egyszer meghódítja majd az Antarktiszt, vagy győztesként kerül ki a Dakar Rally kíméletlen darálójából. Ők egyszerűen csak a legjobb tudásuk szerint megépítettek egy pickupot - ami aztán évtizedeken át bizonyította sokoldalúságát és megbízhatóságát. Talán nincs is a világnak olyan pontja, ahol nem a Hilux jut az emberek eszébe, ha vízmosásokon, járhatatlan hómezőkön, végtelen sivatagokon vagy éppen tengelyig érő sártengeren át kell elszállítani valamit. És egyre inkább ez az autó jut eszünkbe akkor is, ha a hétvégi kalandtúráról esik szó, vagy akár arról, hogy reggel iskolába kell vinni a srácokat.

Igen, ez a Hilux egyik legkomolyabb ütőkártyája: a pickup az évtizedek során mindig alkalmazkodni tudott a folyamatosan változó vásárlói igényekhez, és a kezdeti fapados, elpusztíthatatlan munkagépből szinte észrevétlenül formálódott többfunkciós, minden célra remekül használható autóvá. Az átváltozás azonban nem járt együtt az eredeti értékek feladásával. Takarékos, 2.5 D-4D és 3.0 D-4D dízelmotorjaival (ez utóbbihoz akár automata váltó is társítható), valamint teljes értékű, differenciálzárral felszerelt négykerékhajtásával és sziklaszilárd alvázával a Hilux most is bármit bárhová képes elszállítani - csakhogy ehhez a keménységhez ma már vonzó formaterv, személyautós komfort, kényelmes rugózás, csendes, klimatizált utaskabin és a legmodernebb multimédiás rendszerek társulnak. Éppen ezért ugyanolyan tökéletes társ a munkához, mint a hétköznapi célokra, vagyis egyaránt ideális választás a nagyvállalati flották, az egyautós vállalkozások vagy éppen a szabadidő-autót kereső vásárlók számára. A Hilux felnőtt a 21. század egyre összetettebb igényeihez.

A háromféle kabin- és platóhosszúság, a különféle motorok és váltók, a kétkerék- vagy négykerékhajtás már alapesetben is bőséges lehetőséget kínál az ideális jármű összeállítására, ám a Hilux esetében ez még csak a kezdet. Attól függően, hogy szabadidős vagy üzleti célokra akarja használni, a vásárló olyan Toyota tartozékok közt válogathat, mint a krómozott hűtőrács vagy az elpusztíthatatlan műanyag platóbélés, az elegáns bőr üléshuzat vagy a motor praktikus kartervédője, a Toyota Touch multimédia rendszer vagy a legmodernebb navigációs rendszer, az automata klímaberendezés vagy a platóhosszabbító rács...

Egy gentleman - bakancsban
A Hilux tehát könnyedén hozzáigazítható a rá váró feladathoz, ami nemcsak a magánszemélyek, hanem a céges felhasználók számára is egyre fontosabb; aligha véletlen, hogy a Toyota pickupja egyre több nagyvállalat tenderén szerepel nyertesként. Ráadásul az autó sokoldalúságával már csak legendás értéktartása vetekszik, ami nemcsak a felhasználók, hanem a vállalati könyvelők szívét is megdobogtatja, akárcsak a vételár után visszaigényelhető áfa, a rendkívül alacsony fenntartási költség vagy a vállalkozások számára kínált kedvező értékesítési konstrukciók.

A céges és magánvásárlók számára egyaránt jó hír, hogy a Hiluxot a több évtizedes tapasztalattal felvértezett Toyota márkakereskedői hálózat kínálja és szervizeli versenyképes árakkal, rövid szállítási határidőkkel és közismerten magas színvonalú szolgáltatásokkal. Nem beszélve a tesztvezetés lehetőségéről - hiszen bármennyi betűt írunk is a Hiluxról, lehetetlen megfogalmazni az első pillanat hangulatát, amikor az ember személyesen is megérzi, milyen ígéretes és izgalmas lehetőségek rejtőznek ebben az egyedülálló autóban.

Divatos terepjáró Modern, markáns dizájnjával, kényelmes rugózásával és erős motorjával a Hilux tökéletes választás a szabadidő aktív eltöltéséhez. Az elegáns könnyűfém keréktárcsákkal, a krómozott tükörházakkal, a fényezett lökhárítókkal és sárvédő-szélesítésekkel a Hilux bármelyik jachtklub parkolójában jól mutatna. Az oldalfellépő, a bukócső és az orrvédő markáns megjelenést kölcsönöz az autónak, a hűtőrács vagy a hátsó lámpakeret krómozása pedig látványosan kihangsúlyozza a karosszéria egyedi formavilágát. A Hilux kényelmi felszereltsége egy személyautónak is becsületére válna: az utasok komfortjáról automata légkondicionáló, csúcsminőségű hifi, Bluetooth telefonkihangosító és bőr üléskárpit gondoskodik.

Kemény munkagép Kitartó, sokoldalú és a végletekig megbízható - a Hilux nem véletlenül népszerű azok között, akik munkájukhoz keresnek megfelelő járművet. A Toyota tartozékaival pedig könnyedén tovább növelhető a pickup használati értéke: az autó különféle platóbélések és felépítmények segítségével még praktikusabb szállítóeszközzé válik, a gyári kábelköteggel kiegészített vonóhorogra mindig számítanunk, ha utánfutót kell vontatni, a terepgumi pedig bármilyen akadályon átsegíti a megrakott Hiluxot.

Társ az üzletben, társ a mindennapokban Egy kisvállalkozás ritkán engedheti meg magának, hogy több autót tartson fenn. Nem véletlen, hogy a Hilux egyre keresettebb a kisebb cégek körében, ahol a vállalkozó nap közben szállító járműként, utána pedig személyautóként használja pickupját. A többcélú felépítményekkel, a praktikus ülésfűtéssel, a masszív, mégis mutatós acél keréktárcsákkal a Hilux az üzletben és a hétköznapokban is megállja a helyét. A Toyota Touch & Go navigáció segítsége a fuvarok során ugyanolyan jól jön, mint a hétvégi kiránduláson, a gumiszőnyegek pedig az építkezések sarától és a síbakancsokról lecsöpögő hólétől egyaránt hatékonyan védik meg a kabin kárpitozását.

(x)
Kasza Elliott-tal

3M Company

Május közepén írtam az MMM-ről, mert akkor vágott osztalékot a cég. Érdekes módon akkor a befektetők ezt nem értékeltek katasztrófaként, mert volt előtte egy spinoff, a Solventumot leválas

Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új rekord: gyorsulva terjed Magyarországon a fertőzés, ami halálesetekkel is járt

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Mike Stern - Leslie Mandoki - Bill Evans - Randy Brecker