Prémium

Tervezhető biztonság minden vállalkozásnak (x)

Teljes körű kiszolgálás

Portfolio


' title='
Teljes körű kiszolgálás
Tervezhető biztonság minden vállalkozásnak

Biztonságra mindenkinek szüksége van: ahogy az embereknek, úgy a vállalkozásoknak is. E biztonság kialakításában az Allianz Hungária Biztosító Zrt. több évtizedes hazai tapasztalataival és nemzetközi szaktudásával tud a vállalatok segítségére lenni. Első lépésben abban, hogy a vállalkozások megismerjék működésük kockázatait, ezek összefüggéseit, majd természetesen azokat a lehetőségeket is, melyekkel kivédhetik az esetleges veszteségeket.
Dr. Jankó Tamást, az Allianz Hungária vállalati biztosításokért felelős vezérigazgató-helyettesét kérdeztük arról, hogyan valósul meg a vállalati ügyfelek teljes körű kiszolgálása.

' title='
A vállalati szegmensben különösen fontos, hogy pontosan ismerjük ügyfeleink egyedi biztosítási igényeit és ki is tudjuk szolgálni azokat. Ennek megfelelően az Allianz Hungária által kínált biztosítási megoldások védelmet nyújtanak a vállalkozások tevékenységének minden periódusában - a tervezéstől a beruházás megvalósulásán át a termék elkészültéig vagy a szolgáltatás nyújtásáig -, amivel ráadásul a gazdálkodásuk is tervezhetővé válik. A cél minden termékünk esetében azonos: a vállalkozások kockázatainak minimalizálása. Az ehhez kapcsolódó kockázatmenedzsment-szolgáltatásunkat díjmentesen nyújtjuk ügyfeleinknek.

A vállalatok számára ajánlott termékeink természetesen nem csak a vagyon- és felelősségbiztosítások teljes skáláját ölelik fel, hanem kiterjednek a gépjárműflották felelősség- és casco biztosításaira, valamint a vállalkozásban dolgozók élet-, egészség- és baleset-biztosításaira is.

Mire hívná fel különösen a vállalatvezetők figyelmét a vállalkozások számára kínált biztosításokkal kapcsolatban?
Mindenekelőtt arra, hogy a vagyon- és felelősségbiztosítások esetében az Allianz Hungária több mint 90 termékkel és kapcsolódó szolgáltatásokkal segíti a cégek biztonságos, kiszámítható működését.

Teljes körű kínálatunkból is kiemelném az üzemszünet-biztosítást, ami - a vagyonbiztosítás kiegészítéseként a fizikai károk helyreállítási költségein túlmenően - olyan pénzügyi következményekre is fedezetet nyújt, mint például az üzemszünet alatt felmerült állandó költségek, illetve az elmaradt haszon. Erre azért is fel kell hívnunk a figyelmet, mert az a tapasztalatunk, hogy egy kényszerű üzemszünet okozta veszteségek gyakran súlyosabbak, mint maga a fizikai kár, és emiatt a vállalkozás további léte szempontjából is veszélyesebbek.

Sokat hallunk mostanában a vállalkozások felelősségéről, erre is kínálnak megoldást?
Természetesen. A vállalkozások vagyonbiztosítási kockázatai mellett egyre nagyobb hangsúlyt kap a gazdálkodás felelősségi kockázatainak biztosítása. Az igényt a megrendelői kör elvárása, a tenderkiírások feltételei, esetleg folyamatban lévő jogvitás helyzetek teremtik. Az is előfordul, hogy a teljes biztosítottság érdekében a menedzsment kívánja elérni, hogy a vállalkozás a másoknak okozott károk megtérítésére is megfelelő fedezettel rendelkezzen.

A szerződésen kívül okozott károk mellett a szerződésszegéssel okozott károk, valamint a szakmai szabályszegés miatt bekövetkezett károsodások megtérítésére is lehetőség van. Ezenkívül előfordulhatnak olyan esetek, amikor a normál üzemi folyamatokba a vállalkozásnak felróható hiba csúszik, és az környezetszennyezési vagy termékfelelősségi kárt okoz; az Allianz Hungáriánál ilyen esetekre is vásárolható biztosítási védelem.

Fontosnak tartom továbbá megemlíteni, hogy mivel már hazánk tagja az Európai Uniónak, ügyfeleink más uniós országokra kiterjedő tevékenységére is ki tudjuk terjeszteni a biztosítási védelmet.

A vállalati szegmensben kik a fő ügyfeleik?

Az Allianz Hungária komoly hagyományokkal és tapasztalatokkal rendelkezik a nagyvállalatok biztosításában. Kiemelném, hogy a hazai TOP 200-as lista vállalatainak több mint fele jelenleg is ügyfelünk. Természetesen a jövőben is kiemelten kezeljük e kör kiszolgálását. Emellett szakértelmünket szeretnénk a közepes vállalkozások szolgálatába is állítani, ezért részükre egy külön termékcsomagot dolgoztunk ki Allianz Komplex néven.

Mi a sajátossága ennek a termékcsomagnak?

A nevét igazolva, az Allianz Komplex modulokból felépülő biztosítási csomag, amely 17 különböző vagyon- és felelősségbiztosítási elemből áll, ezekből alakítható ki az ügyfél igényeinek leginkább megfelelő biztosítási védelem. Gyorsan és egyszerűen megköthető biztosítás, ami a meghatározott keretek között működő automatikus kockázatvállalásnak és az akár azonnali díjkalkulációnknak köszönhető. A termékcsomagból választott meghatározott számú modul megkötése esetén versenyképes díjainkból még kedvezményeket is biztosítunk ügyfeleinknek. Az Allianz Komplex további előnye, hogy a vállalkozások egyetlen biztosítási szerződéssel fedezhetnek gyakorlatilag minden kockázatot.

Végezetül hozzátenném, hogy a megfelelő biztosítási védelem kialakításában vállalati szakembereink az egész országban mindenkor ügyfeleink rendelkezésére állnak.
(X)
Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

Kiszámoló

Ez történt a héten 07.28

A megkérdezett amerikaiak közel 60%-a úgy vélekedett, hogy az amerikai gazdaság recesszióban van, ami messze nincs így, de az emberek ezt gondolják, ráadásul szerintük átlagosan már 2023 márc

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

KonyhaKontrolling

Mi a legjobb befektetés ma?

Az ügyfeleim gyakran kérdezik tőlem, hogy mi a legjobb befektetés. Ez a kérdés mindig elszomorít, hiszen azt kell válaszolnom, hogy ilyen nem létezik. Ráadásul rámutat a kérdező rossz elvár

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új ajándék érkezik az Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
123