Portfolio signature

Itt a banki rangsor: ezek most Magyarország legjobb lakossági hitelei

Aki jogosult rá, annak számára a 11 millió forintig felvehető kamatmentes babaváró hitel, az 50 millióig felvehető, legfeljebb 3%-os kamatozású CSOK Plusz vagy a 15 millió forintig felvehető 3%-os falusi CSOK-hitel verhetetlen ajánlatnak számít. Most azonban megnéztük azt is, mi van azokkal, akik ezekre nem jogosultak: milyen kamatokat és törlesztőrészleteket ajánlanak a kereskedelmi bankok az ő számukra, illetve azoknak, akik az említett lehetőségekhez képest tovább nyújtózkodnának? Bemutatjuk a legkedvezőbb piaci kamatozású lakáshiteleket és személyi kölcsönöket.
Kiemelt téma lesz a lakossági bankolás és hitelezés jövője a Portfolio szeptember 17-ei Future of Finance 2024 konferenciáján is. Nem érdemes lemaradni a szakmai rendezvényről!

Hitelrohammal kezdődött a 2024-es év

Kirobbanóan jól teljesített a lakossági hitelpiac idén az első 5 hónapban, hiszen

  • lakáshitelből 153%-kal (összesen 516 milliárd forint, ide tartozik a CSOK Plusz és a falusi CSOK-hitel is)
  • személyi kölcsönből 55%-kal (összesen 302 milliárd forint),
  • babaváró hitelből 43%-kal (összesen 130 milliárd forint),
  • az összes lakossági hitelből 79%-kal (összesen 1036 milliárd forint)

nagyobb összegben kötöttek szerződést a háztartások, mint egy évvel korábban. A személyi kölcsönnél hitelfelvételi rekordot látunk.

Az MNB legutóbbi adatai szerint a piaci kamatozású lakáshiteleket 6,35%-os, a személyi kölcsönöket 17,58%-os átlagkamattal vette fel a lakosság, a babaváró hitelek pedig a futamidő végéig kamatmentesek, ha a határidőre megérkezik a baba. Ezekhez az átlagos számokhoz képest azonban mind lakáshitelből, mind pedig személyi kölcsönből elérhetők kedvezőbbek is. Mielőtt bemutatnánk ezek kondícióit, személyre szabott kalkulációhoz a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk!

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Hogy áll a magyar lakossági hitelpiac?
  • Melyek a legkedvezőbb lakáshitelek kondíciói?
  • Melyek a legkedvezőbb személyi kölcsönök kondíciói?
  • Mely kereskedelmi bankok nyújtják a hiteleket a legkedvezőbb árazással?

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés