Prémium

Betéti akció kis- és középvállalkozásoknak (x)

Portfolio


' title='
Kedvezményes betéti akciót kínál kis- és középvállalkozásoknak (kkv) a CIB Bank június közepétől. Erről, illetve a negyedik legnagyobb magyar pénzintézet forrásgyűjtési stratégiájáról kérdeztük Székely Andrást , a Vállalati Üzletfejlesztési főosztály vezetőjét.

  • Milyen feltételekkel hirdetik meg az új betételhelyezési akciót?
Elöljáróban annyit, hogy klasszikus forintbetétről van szó, vagyis az ügyfél biztosan megkapja a kamatot, ha meghatározott időre leköti pénzeszközeit. A futamidő-választék egy héttől egy évig terjed, de az igazán kedvezményes a kéthónapos betét, amelynek 2006. június 28-tól az éves kamata 6,25%. Az ennél rövidebb, hónapon belüli lejáratúakra 3,85%, az egyhónapos lekötés esetén évi 5,5%, míg a hosszabbakra 6 százalékos kamatot adunk. Úgy gondolom, sikerült versenyképes termékkel előállnunk. Az akció visszavonásig érvényes az egymillió forint feletti új betétekre. Az ügyfelek a pénzt úgy is elhelyezhetik bankunknál, hogy nem nyitnak pénzforgalmi számlát, hanem a megtakarítandó összeget egy úgynevezett hozambetét technikai számlára - amelynek számlavezetési díja költségmentes - utalják át. Ez a technikai számla azoknak kedvez elsősorban, akiknek eddig nem volt számlájuk a CIB Banknál.

  • Nagyvállalatoknál általában külön csoport foglalkozik a pénzügyi stratégiával, míg a kisebbek alighanem külső tanácsadóra támaszkodnak. Milyen szerepet vállal e tekintetben a CIB Bank?
Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy az immár nyolcvanhárom fiókunkban dolgozó munkatársaink egyben az ügyfelek tanácsadói is legyenek. Ismerik természetesen valamennyi termékünket, s az ügyfél szempontjából ismertetik az előnyöket és a hátrányokat. Ajánlhatják a CIB Csoport összes szolgáltatását, ideértve a lízinget vagy a faktorálást is.
  • Mit mutatnak az idei folyamatok?
Az első negyedévi eredmények ismeretében azt mondhatom, hogy a vállalati ügyfelek száma továbbra is dinamikusan nő, immár negyvenhétezren választják a CIB Bankot. Háromnegyedük sorolható a kis- és középvállalati körbe. Március végén egyébként a vállalati hitelállomány 757, a betétállomány pedig 445 milliárd forintot tett ki. A lendületes hitelezési tevékenységhez hasonlóan szorgos betétgyűjtés párosul, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy az eszközök és források közötti olló nyílása féken tartható legyen. Az arány javítására a továbbiakban is nagy hangsúlyt kívánunk helyezni, függetlenül attól, hogy anyabankunk, a Banca Intesa szilárd hátteret biztosít számunkra.
  • A bankok között élénk versengés bontakozott ki az ügyfelekért, a pénzintézetek vállalják a betéti és a hitelkamatok különbségének a szűkülését is.
Igen, bár úgy tapasztaljuk, hogy igazi rivalizálás inkább a hitelezésben, illetve a számlavezetésben alakult ki, a forrásgyűjtésben kevésbé. Ám az ilyen akciókra új ügyfelek is felfigyelhetnek, s ez fontos szempont számunkra. Nem titkoljuk, reméljük, hogy azok is körülnéznek számlakínálatunkban, akik most csak egy időre kötik le nálunk a pénzüket. Úgy véljük, olyan elégedettek lesznek egyéb szolgáltatásaink tárházát látva, hogy a CIB Bankot választják más üzleti tevékenységük finanszírozására, támogatására is.
  • A CIB Internet Bank díjak sorát nyerte az utóbbi években. Terjed-e az elektronikus bankolás a kis- és középvállalatok körében?
Természetesen. Az első negyedév végén az előző év azonos időszakához viszonyítva ötven százalékkal bővült az interneten pénzügyeket intéző ügyfelek száma. De az ügyfelek az Internet Bankon kívül más elektronikus csatornákat is igénybe vehetnek, napi pénzügyeiket intézhetik Üzleti terminálon, vagy az ú.n. Soft Business Terminálon, bizonyos szolgáltatásokat a CIB Telebankon, illetve a WAP Bankon keresztül. A vállalati ügyfelek által indított átutalási megbízások 90 százalékát elektronikus úton adják, s ezek harmadát a CIB Internet Bankon át. Az új akciónkat azok élvezhetik, akik befáradnak valamelyik bankfiókunkba. Az elektronikus betétlekötéshez ragaszkodó ügyfeleknek is van ajánlatunk: a CIB Elektronikus betétek közül például a két hónapos lejáratú betét kamata (évi 5,50%) már hónapok óta folyamatosan megközelíti a jegybanki alapkamat szintjét.
(X)
Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

Kiszámoló

Ez történt a héten 07.28

A megkérdezett amerikaiak közel 60%-a úgy vélekedett, hogy az amerikai gazdaság recesszióban van, ami messze nincs így, de az emberek ezt gondolják, ráadásul szerintük átlagosan már 2023 márc

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

KonyhaKontrolling

Mi a legjobb befektetés ma?

Az ügyfeleim gyakran kérdezik tőlem, hogy mi a legjobb befektetés. Ez a kérdés mindig elszomorít, hiszen azt kell válaszolnom, hogy ilyen nem létezik. Ráadásul rámutat a kérdező rossz elvár

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új ajándék érkezik az Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
123