Prémium

Távol-keleti piacokhoz biztosít hozzáférést a HVB Triatlon 3 (x)

Portfolio
A világ cementfogyasztásának felét Kína használta fel 2005-ben, ennek az országnak az olajbehozatala a második a világon, a világ vezető tankhajógyártója pedig Korea. De hogyan profitálhat mindebből egy magyar befektető?
Elemzői vélemények szerint jelenleg a délkelet-ázsiai részvénypiacokon várható a legjelentősebb emelkedés, e régió országai dinamizálhatják a legerőteljesebben a világgazdaság növekedését. A kínai részvénypiacot reprezentáló HSCEI index P/E értéke például még alig érte el a 15-ös szintet. Ez azt jelenti, hogy a kínai piac várhatóan jelentős növekedés elé néz, s ez elmondható Japánról is, ahol az évtizedes stagnálás befejeztével 2005 után egy önfenntartó és szerves alapokon nyugvó gazdasági fellendülés kezdődött. Korea sikeres gépipari ágazatainak köszönhetően ma már a 11. helyen áll a legnagyobb gazdaságok ranglistáján, a további várható növekedés itt a következő években 5 százalék körüli, a vállalati profitok terén pedig 20 százalék feletti növekedésre érdemes számítani.

Annak érdekében, hogy e látványos távol-keleti növekedésből a magyar befektetők is profitálhassanak, a HVB Bank és a CA IB Alapkezelő a HVB Triatlon 3 Tőkegarantált Alapban szereplő komponensek összeállításakor ezekre a délkelet-ázsiai részvénypiacokra összpontosított. Mivel a hazai befektetők továbbra is olyan megtakarítási lehetőségek iránt érdeklődnek, melyek a befektetett tőke kockáztatása nélkül teszik lehetővé a lekötött betétekénél magasabb hozamok elérését, a HVB Triatlon 3 továbbra is biztosítja a 100%-os tőkegaranciát. Ezen túl megőrizte a korábbi, nagysikerű Triatlon alapok konstrukcióját és működési elvét is. Ennek megfelelően a HVB Triatlon 3 három eltérő kockázatú portfoliót versenyeztet, melyek közül a legjobban teljesítő hozama kerül kifizetésre. Az egyes portfoliókban különböző hangsúllyal szerepel négy komponens, ezek a magasabb hozam ígéretét hordozó részvény- és árupiacok, illetve az alacsony kockázati szintű EU ingatlan és pénzpiac. A HVB Triatlon 3-ban megjelenő részvénypiacokhoz tartozik a koreai, a kínai és a japán mellett a közép-európai is, az árupiaci indexek között az olaj, az alumínium és a réz kapott helyet.

' title='
A HVB Triatlon 3 befektetési csomagjai

A befektető nem kényszerül arra, hogy válasszon a magas hozammal kecsegtető, de kockázatosabb, illetve a kisebb hozamú, de biztosabb befektetési formák közül, mivel a három és fél éves futamidő leteltével - a befektetett tőke visszafizetése mellett - mindenképpen annak a portfoliónak a hozamát kapja meg, amelyik a legjobban teljesített. Tekintve, hogy a HVB Triatlon 3 négy különböző befektetési piachoz biztosít hozzáférést, jó esélye van annak, hogy az alacsony kockázatú megtakarítási formákénál magasabb hozamhoz jusson a befektető.

A HVB Triatlon 3 zártvégű, három és fél éves futamidejű befektetési alap, a tőkegarancia 100 százalékos. Az Alap a jegyzési időszak során, 2006. február 27. és március 24. között jegyezhető a HVB Bank országos fiókhálózatában.

' title='


' title='
Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek vagy befektetési tanácsadásnak. A befektetés részletes feltételeit az Alapnak a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által jóváhagyott Összevont Tájékoztatója tartalmazza, amely a mindenkor érvényes kondíciós listákkal együtt megtalálható a forgalmazási helyeken a jegyzési időszak kezdetétől. Befektetési döntésük meghozatalakor a befektetőknek saját maguknak kell felmérniük a befektetéshez kapcsolódó kockázatokat és lehetőségeket. Befektetési döntése meghozatalakor ezt a Tájékoztatót, kérjük, tanulmányozza át.

(X)
Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új ajándék érkezik az Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
123