Prémium

MDF az egykulcsos adóért (x)

Fizetett politikai hirdetés

Portfolio


' title='
Magyarországon az adórendszer bonyolult, igazságtalan és bürokratikus. Az emberek számára átláthatatlanok a feltételek, az állandó változások miatt kiszámíthatatlan a jövő. Az adóterhek egyenlőtlenül oszlanak meg, az igazságtalan terhek miatt kiugróan magas az adókerülők száma. A Magyar Demokrata Fórum meg van győződve arról, hogy egy igazságos és egyszerű adórendszer mellett azonban az állampolgárok bevallanák a munkájukkal megszerzett jövedelmüket, és tisztességesen befizetnék az adót.

Az egykulcsos adó bevezetése számos előnnyel jár. Nő a gazdaság versenyképessége, jövedelmük nagyobb része felett rendelkezhetnek az emberek, a bürokrácia csökken.

Az egykulcsos adóval jól járnak az adózók
Az egykulcsos adó igazságos, mert a teljesítményt jutalmazza. Minél többet dolgozik valaki, annál többet kereshet. Egykulcsos adórendszerben jövedelméhez mérten mindenki azonos arányban járul hozzá az ország költségvetéséhez és munkájához mérten önmaga boldogulásához.

Az egykulcsos adóval leegyszerűsödik az adóbevallás
Ma könyvelő nélkül képtelenség bárkinek is elkészítenie az adóbevallását. Az adórendszer leegyszerűsödésével átláthatóvá válik az ország lakóinak jövedelmi helyzete, az adórendszer működése, és az egyszerűsödés következtében az állami bürokrácia.

Az egykulcsos adó növeli a jövedelmeket
Az egykulcsos adórendszerben a jövedelem jelentős része az alkalmazottaknál marad. A munkaadók szívesebben nyújtanak magasabb fizetést, ha tudják, hogy a felett minél nagyobb részben az alkalmazottaik rendelkezhetnek, és nem az "államnak adnak fizetést".

Az egykulcsos adó serkenti a gazdasági növekedést és csökkenti a munkanélküliséget
Az átlátható, egykulcsos adórendszer befektetőket vonz Magyarországra. A befektetők számára az egyszerű adórendszer csökkenti a beruházási és működési költségeket. A növekvő befektetésekkel új munkahelyek jönnek létre, csökken a munkanélküliek száma és nő Magyarország versenyképessége. A kelet-európai országok közül Szlovákia, Szerbia és Románia már bevezette az egykulcsos adót. Északi szomszédunknál az egykulcsos adó bevezetését követően megkettőződött a befektetett tőke mennyisége.

Az egykulcsos adó megerősíti a középosztályt
Ma a középosztály fizeti a szegények segélyeit és a gazdagok be nem fizetett adóit. Magyarországon a középosztály erején felül teljesít. Az egykulcsos adó megszabadítja a középosztályt aránytalan terheitől.

Az egykulcsos adó kifehéríti a gazdaságot
Az egykulcsos adó egyszerű és törvényes. A jelenlegi adórendszerünk annyira bonyolult és átláthatatlan, hogy visszafogja a vállalkozó kedvet, és adócsalásra kényszeríti az embereket. Az egykulcsos adó azonban törvényességre ösztönöz, kifehéríti a feketegazdaságot. Az egyszerű adórendszer mellett megszűnnek a kényszervállalkozások és a kényszerszámlázások. Nem kell többé a fél országnak adócsalásba menekülnie, mivel a 18 százalékos adó, mindenki számára elviselhető és mindenki számára nyugodt lelkiismerettel vállalható.

Az egykulcsos adó csökkenti a költségvetési hiányt
Az egykulcsos adó csökkenti a bürokrácia költségeit. Ma az adózással kapcsolatos jogszabályalkotás nem más, mint versenyfutás a kiskapuk bezárásáért. Emiatt egyre bonyolódik a rendszer. Világosan átlátható adórendszer mellett kevesebb adóellenőrzésre és adóellenőrre van szükség. Az egykulcsos adórendszer mellett javul az adófizetési morál és megnőnek az adóbevételek. Az állam működése leegyszerűsödik, hatékonyabbá és olcsóbbá válik.

' title='
(X)
Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

KonyhaKontrolling

Mi a legjobb befektetés ma?

Az ügyfeleim gyakran kérdezik tőlem, hogy mi a legjobb befektetés. Ez a kérdés mindig elszomorít, hiszen azt kell válaszolnom, hogy ilyen nem létezik. Ráadásul rámutat a kérdező rossz elvár

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új ajándék érkezik az Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
123