Így halad az észak-budai bevásárlóközpont teljes felújítása (képek)
Ingatlan

Így halad az észak-budai bevásárlóközpont teljes felújítása (képek)

Portfolio
2021 tavaszán indította el az EuroCenter felújítását a Wing, az építkezés naponta mintegy 300 fő részvételével zajlik annak érdekében, hogy jövő tavasszal átadhassák a kívül-belül teljesen megújult bevásárlóközpontot. A felújítás eredményeként a környezettudatos és fenntartható megoldások kerülnek majd előtérbe, amellett, hogy a fejlesztő arra is törekszik, hogy az odalátogatóknak élményszerű legyen a bevásárlás. Íme egy képgaléria arról, hogyan halad a III. kerületi bevásárlóközpont felújítása, valamint átalakulása.

Folyamatos fejlődés alatt áll Óbuda: lakóparkok, irodaházak, multifunkcionális projektek is épülnek, és már meglévő épületek születnek újjá. Utóbbira példa az EuroCenter, a rekonstrukciós munkálatok során kívül-belül megújul az épület, új funkciókkal bővül, illetve a teljes bevásárlóközpont jelentős energetikai korszerűsítésére is sor kerül, amellyel számottevően csökken majd az épület zajkibocsátása, valamint a levegőszennyezés.

Egy korábbi interjúban Takács Ernő, a Wing portfólióért felelős vezérigazgató-helyettese a várható szolgáltatások köréről is beszámolt:

A felújítást követően egy 25 ezer négyzetméter bérbe adható területű, közel 100 üzletegységből álló, elsősorban szolgáltató funkciót betöltő kereskedelmi üzletközponttá alakítjuk az EuroCentert. A mozi megmarad, de felújítjuk, valamint átépítjük a szerkezetet és a teljes gépészet, illetve az épülettechnika is megújul. A bérbe adható terület nő, de a kereskedelmi terület nem, hiszen olyan bérlők érkeznek majd – pénzügyi szolgáltatás, egyéb lakossági szolgáltatás, szépségszalon, virágbolt, IT-ügyfélszolgálat –, amelyek nem minősülnek kereskedelmi üzletterületnek.

A munkálatok során a kibővülő közlekedő és közösségi területek mellett különböző szolgáltatási profilú egységek is létrejönnek. A minél ideálisabb bérlői mix kialakításánál, a lakossági igények miatt kapott többek között kiemelt hangsúlyt a minőségi gasztronómia.

Hol tartanak most a felújítási munkák?

  • A felújítás első szakaszában az építészeti, épületgépészeti és elektromos korszerűsítési munkálatok nagy részt befejeződtek.
  • A padlóburkolatok, válaszfalak, álmennyezetek, szigetelések, a teljes gépészet, elektromos vezetékek elbontása is megtörtént.
  • Kialakították az új mozgólépcsők és mozgójárdák födém áttöréseit, bővítették a liftek számát, és kicserélték a mennyezeti bevilágítók üvegtábláit.
  • Már látható az első emeleten az a 140 méteres egyenesvonalú sétáló és közösségi passzázs, amely majd a divatüzleteknek ad teret.
  • A korábbinál tágasabb közlekedőt és közösségi területeket alakítottak ki, a szintenként funkcionális kialakítás az egyszerűbb közlekedés és a tájékozódást szolgálja.

Melyek a következő lépések?

A jelenlegi gépészeti területek egy része irodai funkcióvá alakul, míg a gépészeti terület feletti tetőn, a gépek áthelyezésével, egy zöld tetőterasz, tetőkert és játszótér kap majd helyet. A komplexum teljes egészében akadálymentes lesz, valamint a közelmúlt hatásai miatt az egészségtudatosság is nagy szerepet kap. A megújult bevásárlóközpontban a környezettudatosság és fenntarthatóság jegyében többek között kerékpártárolók, elektromos autótöltő állomások is elérhetők lesznek, valamint közösségi közlekedési megoldásokat is igénybe vehetnek majd a látogatók. A rugalmas térkialakításnak, a közösségi tereknek is lesz szerepe a jövőben, hiszen időszakos rendezvények vagy bemutatók helyéül is szolgálhat a ház.

A további munkálatok során:

  • a parkoló közlekedési rendszere átalakul,
  • a food-court elrendezése is módosul,
  • a mozi területe is átalakuláson esik át, korszerűsítik a burkolatot, a gépészetet és a világítási rendszereket.
  • A továbbiakban sor kerül a mozgójárda telepítésére, hogy a mélygarázs bevásárlókocsival, babakocsival is megközelíthető legyen.
  • A földszinten újranyitó Interspar teljes megújulása is folyamatban van.

Jöjjenek a képek a felújításról!

A cikk megjelenését a Wing támogatta.

Címlapkép forrása: Stiller Ákos/Portfolio

GDPR

Nagy nyelvi modellek és adatvédelem

Az elmúlt bő másfél évben, mióta a ChatGPT széles körben elérhetővé vált, a nagy nyelvi modelleken (Large Language Model, LLM) alapuló megoldások hihetetlen tempóban váltak mind a munkahely

Kiszámoló

Olajkrízis várható Magyarországon?

Egy múlt heti hír nem annyira bolygatta fel az ország közvéleményét, mint kellett volna. Az ukránok megtiltották a Lukoilnak, hogy Ukrajnán keresztül szállítsák a kőolajat Európába. Az ukr

Holdblog

Mi az értelmetlen befektetés?

Értelmetlen befektetés az, ami a dráguláson kívül semmire sem képes? Vagy önmagában a drágulás tényétől máris nem lehet az? Egyik olvasónk vendégcikkben elmélkedik arról, lehet-e... The

Holdblog

Egyre kevesebb emberre számítanak

Azt sem tudjuk pontosan, hány ember él a Földön, pláne nehéz megbecsülni, hányan fognak száz év múlva. Az ENSZ azért pár évente megteszi, a jelen... The post Egyre kevesebb emberre számítan

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Duna Terasz_Vista_kivitezes_julius