Bejelentést tett az operatív törzs az ünnepnapi tűzijáték sorsáról
Gazdaság

Bejelentést tett az operatív törzs az ünnepnapi tűzijáték sorsáról

MTI
|
Portfolio
Mostantól óránként dönt az operatív törzs a budapesti tűzijáték megrendezéséről - jelentette be Kovács Zoltán, az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője kedd délután.

Kovács Zoltán ígérete szerint a reggel 7 órakor összeülő, az augusztus 20-i rendezvények lebonyolításáért felelős operatív törzs kora délután, 15 órakor döntött volna a tűzijáték sorsáról.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár elmondta: időjárási szempontból szokatlan helyzet állt elő, a légkörben nagy a bizonytalanság, az előrejelzések szerint valószínű záporok, zivatarok kialakulása.

Nem látjuk még pontosan előre az estét, éppen ezért úgy döntöttünk, hogy óránként értékeljük a helyzetet, az emberek és a rendezvények biztonságát szem előtt tartva, folyamatosan értesítjük az embereket a fejleményekről

- tette hozzá.

Korábban írtunk róla, a HungaroMet kora délután elsőfokú (sárga) riasztást adott ki Budapestre és több, dunántúli járásra, egy keletről nyugatra tartó hidegfront miatt. A figyelmeztetés szerint a a zivatarokat átmeneti viharos széllökés, intenzív csapadék, illetve jégeső kísérheti.

Hétfő délután a 24.hu megszólaltatta Molnár László meteorológust, a Kiderül.hu munkatársát, hogy milyen időjárás várható augusztus 20-ára. Az ünnepnap nagy része derült, napos idővel telik, egy tőlünk északra betörő hidegfront miatt azonban délután öt-hat órától „berobban” a légkör. Ez azt jelenti, hogy amint a nap lejjebb bukik az égen, és csökken a besugárzása, erőteljes gomolyfelhő-képződés indul, amelyből záporok, zivatarok alakulhatnak ki Budapest térségében. 

A tűzijáték idén a Margit-szigettől a Petőfi hídig elterülő szakaszon lesz megtekinthető 21 órai kezdettel, 30 percen át. Becslések szerint a több napos ünnepnapi programsorozat, valamint a záró látványosság idei költsége eléri a 15 milliárd forintot.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Ricardo

Egy ábra

A jóléti állam 20. századi felemelkedése Nyugat-Európában. Az ábra az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország és Svédország összesített átlagát mutatja. Rövid magyarázat: az a

Kiszámoló

Melyik a legolcsóbb fűtési mód?

Terjednek a modern hőszivattyús fűtési módok, akár központi egységgel szerelve, akár szobánként külön klímával megoldva a fűtést. A hőszivattyú egy remek találmány, egy fordított hűt

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Sorra törölnek járatokat a világ legnagyobb légitársaságai biztonsági kockázatok miatt - Ezekbe a városokba nem repülnek

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
Szuper elektromos autók, amikről még nem is hallottál