Megválasztották a világ legjobb éttermét

Megválasztották a világ legjobb éttermét

Spanyolország továbbra is a világ fine dining központja marad – írja a CNN a világ 50 legjobb étterméről megjelent, a The World's 50 Best Restaurants Academy szavazataiból összeállt 2024-es lista alapján.

Vége a négy szűk esztendőnek?

Vége a négy szűk esztendőnek?

Fejenként 10 ezer forint az éttermekben az a lélektani határ, amit a vendégek még hajlandóak kifizetni. Felette azonban már átgondolják, hogy rendeljenek-e még egy desszertet vagy egy kávét. A vendégek megfontolt költekezését jelzi, hogy a szektor teljesítménye csak most érte el a Covid-válság előtti szintet. Kevesebb az étterem, mint a járvány előtt volt, és a dolgozók száma is csökkent a szektorban. Az emberek pedig ritkábban térnek be a vendéglátóhelyekre.

Úgy néz ki, rekordot fog dönteni idén a magyar turizmus

Úgy néz ki, rekordot fog dönteni idén a magyar turizmus

Az év első három hónapjában 7,1 millió vendégéjszakát könyvelhettek el a magyarországi szálláshelyek, amely 14 százalékkal haladta meg a tavalyi negyedéves számokat. A Magyar Turisztikai Ügynökség csütörtöki közleménye szerint az első negyedéves számok alapján rekordév lehet az idei.

Balaton vs. Adria: kiszámolták, hol éri meg jobban nyaralni

Balaton vs. Adria: kiszámolták, hol éri meg jobban nyaralni

A friss kutatás 7 éjszakás nyaralást hasonlított össze az Adria partján, illetve a Balatonnál egy pár, és egy négy tagú család esetében. Nyertesként a Balaton jött ki, de sok kategóriában elenyésző a különbség.

Megnyílt az 57. Burger King

Megnyílt az 57. Burger King

Nagykanizsán nyitott új éttermet a Burger King. A Széchényi István tértől nem messze, a városi kórház mellett, a Teleki utcában található egységben az autósokat is kiszolgálják, így számítanak az M7 és a 7-es út átmenőforgalmára is - írja a cég.

Napelemeket telepítenek, korszerűsítik az energiafelhasználást a Gundelben

Napelemeket telepítenek, korszerűsítik az energiafelhasználást a Gundelben

130. születésnapját ünnepli a Gundel Palota: a talán legismertebb magyar étterem több újítást is bevezet 2024-ben, de a gazdasági, piaci körülmények – a vendéglátószektor egészéhez hasonlóan – őket is érintik – hangzott el az üzemeltető Eventrend Group keddi sajtótájékoztatóján.

Átlagosan 13 ezer forintért foglaltak szállást egy éjszakára a magyarok

Átlagosan 13 ezer forintért foglaltak szállást egy éjszakára a magyarok

A Szallas.hu adatai szerint 2023-ban az egy főre jutó átlagos foglalási ár éjszakánként 13 ezer forint volt, ami 17 százalékos emelkedést jelent 2022-höz viszonyítva, a régiók közül a Balaton, a települések között pedig Budapest, Siófok és Eger lettek 2023 legkedveltebb úti céljai.

Jól jött az enyhe szeptember a magyar turizmusnak, 8%-kal nőtt a balatoni vendégéjszakák száma

Jól jött az enyhe szeptember a magyar turizmusnak, 8%-kal nőtt a balatoni vendégéjszakák száma

A szokatlanul enyhe szeptemberi időjárás segített abban, hogy a belföldi vendégéjszakák száma már csak 1,2%-kal csökkent az előző év azonos időszakához képest, azaz az elszálló árak és a recesszió miatt az ágazatot visszahúzó belföldi szegmens a gyógyulás jeleit mutatja – derült ki a KSH ma közzétett adataiból. A balatoni körzetben például 8,5%-kal több vendékéjszakát töltöttek el a magyarok, mint egy évvel ezelőtt. Közben a külföldiek által eltöltött vendékéjszakák száma továbbra is jócskán nő: 13,3%-os emelkedést mért a KSH, és ez az összes vendégéjszaka számát is 5,8%-os pluszba húzta az év kilencedik hónapjában.

A járvány által megtépázott szektor is magához tért az USA-ban

A járvány által megtépázott szektor is magához tért az USA-ban

Az amerikai éttermi szektor foglalkoztatási adatai visszatértek a járvány előtti szintre, ami jelentős mérföldkő a szabadidős és vendéglátóipar fellendülésében - derül ki egy pénteken közzétett jelentésből. A Bureau of Labor Statistics (BLS) szerint a szektorban foglalkoztatottak száma szeptemberben 61 ezerrel nőtt augusztushoz képest.

Megállt a kávézás drágulása, erősödhet a magyar piac is

Megállt a kávézás drágulása, erősödhet a magyar piac is

Továbbra is növekszik a minőségi kávéfogyasztás Magyarországon, azonban az új idők új kihívásokat hoztak – mondta el a Portfolio-nak Szabolcsi Lajos, a Dallmayr Magyarország ügyvezetője. A szektor átalakulásával a vendéglátóiparban is egyre többen vezetnek be különféle innovatív technológiákat, amelyek az elmúlt években tapasztalható munkaerőpiaci problémákra is megoldást jelenthetnek. Mindeközben a minőség mellett az automatás üzletágban is egyre fontosabbá válnak a kapcsolódó szolgáltatások, a versenyképes ár fenntartása pedig ezen a területen is jelentős fejlesztéseket igényel. Véletlenül se a pohár mérete legyen kisebb vagy alacsonyabb a mögöttes szolgáltatás minősége, ez a stratégia ugyanis hosszú távon vissza fog ütni azokra, akik most ezzel nyernek piacot.

Kiderült, miért van szükség az éttermekben a megfigyelőrendszerre

Kiderült, miért van szükség az éttermekben a megfigyelőrendszerre

Júliustól él a szállodák után a vendéglátóhelyekre vonatkozóan is a kötelező adatszolgáltatási rendszer, Szántó Krisztina, a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ programigazgatója egy interjúban magyarázta el, miért is van szükség erre.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Valamit tervez a kormány - Mi lesz az OTP-vel?
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.