Fontos adat érkezik ma, mit csinálnak a tőzsdék?
Portfolio
Fontos inflációs adat érkezik ma az Egyesült Államokból, ezt megelőzően kiváró hangulat jellemzi a tőzsdéket, az ázsiai indexek vegyesen állnak, az európai indexek pedig visszafogott emelkedésekkel nyitottak.
Megosztás

Venni kell a Graphisoft Park részvényeit a Wood szerint

Vételre ajánlja a Graphisoft Park részvényeit a Wood elemzője 10,5 eurós célárral, ami közel a részvények jelenlegi árfolyama – derül ki a friss elemzésből, amit a tegnap esti gyorsjelentésre reagálva publikált.  

Venni kell a Graphisoft Park részvényeit a Wood szerint
Megosztás

Lefordult a BUX, Európában jó a hangulat

Jó a hangulat az európai tőzsdéken, a DAX 0,4 százalékot, a FTSE-100 0,4 százalékot, a CAC-40 0,6 százalékot emelkedett. Az élen az autóipari részvények járnak ma, miközben a bányavállalatok alulteljesítenek.

A ma reggeli hírek közül kiemelhető, hogy a brit infláció elmaradt a várakozásoktól, a UBS pedig a vártnál jobb negyedéves gyorsjelentést tett közzé, amire 1 százalékot emelkedett a részvények árfolyama.

A BUX eközben lefordult, elsősorban a Mol esése miatt, amely idei mélypontja közelébe esett.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.
Megosztás

Megelégelték a Google egyeduralmát, feldarabolhatják a techóriást?

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma komoly lépéseket fontolgat a Google ellen, miután egy bírósági ítélet megállapította, hogy a vállalat monopolhelyzetben van az online keresőpiacon. A tárgyalásokról értesült források szerint az egyik lehetőség, amit mérlegelnek, a techóriás feldarabolása lenne - jelentette a Bloomberg.

Megelégelték a Google egyeduralmát, feldarabolhatják a techóriást?
Megosztás

Kis eséssel nyit a BUX

Emelkedésekkel indul a nap az európai tőzsdéken, a BUX minimális eséssel kezdi a kereskedést.

Kis eséssel nyit a BUX
Megosztás

Több mint 200 millió forintért vásárolt saját részvényeket az OTP

Újabb 238 millió forint értékben vásárolt saját részvényeket az OTP, így nagyon közel került a 60 milliárd forintos program lezárásához.    

Több mint 200 millió forintért vásárolt saját részvényeket az OTP
Megosztás

Jócskán rávert a UBS a piacra, erre nem számítottak az elemzők

A UBS 1,14 milliárd dolláros nettó nyereségről számolt be a második negyedéves időszakra vonatkozóan, ezzel felülmúlta az elemzői várakozásokat is. A bank közlése szerint a megugró profitszám elsősorban az ügyfélpénzek beáramlásának és a befektetési banki bevétel megugrásának köszönhető.

Jócskán rávert a UBS a piacra, erre nem számítottak az elemzők
Megosztás

Itt a fordulat? Hasítanak a magyar ipar húzóágazatai!

Hosszú hónapokig kedvezőtlen hírek érkeztek a magyar ipari termelésről. Júniusban azonban megérkezett az első reménysugár. Bár egyetlen hónap adataiból nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, annak mindenképpen örülhetünk, hogy a járműgyártás és a villamos berendezések gyártása (ebben az alágban van az akkumulátorgyártás) érdemi növekedést mutatott az egy hónappal ezelőttihez képest.

Itt a fordulat? Hasítanak a magyar ipar húzóágazatai!
Megosztás

Visszaugrott a cél fölé a brit infláció

A brit infláció alakulása ismét a figyelem középpontjába került, miután a legfrissebb adatok szerint júliusban enyhe emelkedést mutatott. A szolgáltatási szektor inflációja ugyanakkor jelentősen mérséklődött, ami pozitív jelnek tekinthető.

Visszaugrott a cél fölé a brit infláció
Megosztás

Kiváró hangulat

Mi történik a tőzsdéken?

  • Kedden egész nap remek volt a hangulat a tengerentúli tőzsdéken, a vezető részvényindexek kivétel nélkül erősödtek. A legjobb teljesítményt a Nasdaq nyújtotta, amelynek értéke 2,4 százalékot erősödött. Az S&P 500 is jó formában volt, értéke közel 1,7 százalékot emelkedett, míg a Dow Jones értéke több mint 1 százalékkal került feljebb a hétfői záráshoz képest.
  • Az emelkedést az segítette a keddi kereskedésben, hogy a vártnál érdemben alacsonyabb lett az amerikai termelői infláció, ami kedvező lehet a szeptemberi Fed kamatdöntő ülése szempontjából: a friss adat ugyanis beleillik abba a trendbe, hogy az amerikai gazdaság lassulásával együtt az inflációs nyomás is csökken.
  • Ma újabb inflációs adat érkezik az Egyesült Államokból, a fogyasztói árindex, amit a fentiek miatt a szokottnál nagyobb figyelem övezhet.
  • A délután fél 3-kor megjelenő adatok előtt kivárás jellemezheti a tőzsdéket, az ázsiai indexek vegyesen állnak, a Nikkei 0,5 százalékot, a Kopsi 0,7 százalékot erősödött, a kínai és a hongkongi tőzsde pedig 0,5 százalék körüli mínuszban áll ma reggel.
  • Az európai tőzsdéken emelkedésekkel indulhat a nap, a DAX 0,2 százalékos, a CAC-40 0,5 százalékos, az FTSE-100 0,5 százalékos pluszban áll.
  • Az amerikai határidős indexek tegnapi a tegnapi záróértékek körül mozognak, a Dow futures 16 pontos erősödést mutat.
Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Amire ma figyelünk

Makroadatok szempontjából mozgalmas lesz a nap. Szerdán Nagy-Britanniában a harmonizált fogyasztói árindexet teszik közzé, Magyarországon pedig az MNB júniusi fizetési mérlegét publikálják. Az eurózóna adatai közül a második negyedéves GDP éves összevetésű igazított adataira, valamint a júniusi ipari termelésre figyelhetünk. Az Egyesült Államokból szerdán több közlés is érkezik: a jelzáloghitel igénylések augusztusi számai, a júliusi fogyasztói árindex, valamint a Michigan Egyetem fogyasztói bizalmi indexének előzetes augusztusi adatai is megjelenik.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Megosztás

Kényes piaci helyzetben érkezik az amerikai inflációs adat

A júliusi vártnál rosszabb munkaerőpiaci adatok óta a befektetők figyelme a recessziós kockázatok felé irányult, és ebben a kontextusban érdemes szemlélni a mostani inflációs adatot is. A várakozások szerint kismértékben csökkenhet az előző hónaphoz képest az amerikai infláció, azonban a piaci reakció akár el is térhet a korábban megszokottaktól. A ma érkező inflációs adat várható hatásait és piaci jelentőségét járjuk körül ebben a cikkben, ami azért is aktuális, mert a Nasdaq 100 technológiai túlsúlyos index 20%-os esése után minden bejövő új információt árgus szemekkel figyel a piac.

Kényes piaci helyzetben érkezik az amerikai inflációs adat
Megosztás

Kijött a fontos adat, jó volt a hangulat az Egyesült Államokban

A vártnál érdemben alacsonyabb lett az amerikai termelői infláció, ami kedvező lehet a szeptemberi Fed kamatdöntő ülése szempontjából: a friss adat  ugyanis beleillik abba a trendbe, hogy az amerikai gazdaság lassulásával együtt az inflációs nyomás is csökken, ez pedig afelé mutat, hogy a Fed elkezdheti szeptemberben a kamatcsökkentési ciklusát. A hír hatására megugrottak az amerikai részvényindexek, az erősödést a Nasdaq vezette.

Kijött a fontos adat, jó volt a hangulat az Egyesült Államokban
Megosztás

Nagyot gurított a Graphisoft Park, meg is emelték a várakozásokat

A tavaly évvégi csökkenés után stabilizálódott a Graphisoft Park kihasználtsága az idei első negyedévben, ez kitartott a most lezárt második negyedévben is, emellett a bérleti szerződések euró alapú indexálásának köszönhetően ismét növekedett a vállalat bevétele. Ezen felül néhány bérlő, aki 2023-ban a szerződés lejárata előtt csökkentette bérelt területét, egyszeri kompenzációt fizetett, ami szintén pozitív hatással volt a nettó eredményre - ezek az egyszeri bevételek időarányosan kedvező hatással voltak a társaság első félévi eredményére, a menedzsement a vártnál jobb teljesítmény ismeretében felfelé változtatott a tavalyi negyedik negyedév végén kiadott előrejelzésén.

Nagyot gurított a Graphisoft Park, meg is emelték a várakozásokat

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Kiszámoló

Csökken a FIX állampapír kamata

A mostani, három évig fix 7%-os állampapírt csak augusztus 15-ig lehet vásárolni, utána új sorozat jön, de már csak 6,75%-os kamattal. Ha most akartál bevásárolni belőle, akkor itt az idő l

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hoppá: megpiszkálják a legnépszerűbb magyar állampapír kamatát!

Közgazdasági elemző/elemző/junior elemző

Közgazdasági elemző/elemző/junior elemző

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
GraphisoftPark