Portfolio signature

Öveket becsatolni, nagyot ralizhat a Richter!

Az osztalékvágást követően meglehetősen eseménytelenül teltek a Richter háza táján az elmúlt hetek, már ami az árfolyammozgásokat illeti, ugyanis egy nagyon szűk sávban mozognak a cég részvényei. A következő napokban azonban kitörhet az árfolyam ebből a sávból. Érdemes most beszállni a Richterbe?

A Richter árfolyama az elmúlt hetekben egy szűk, 130 forintos sávban mozog, melynek alja a 9250, felső határa pedig a 9380 forintos szinten van.

Ugyan az árfolyammozgások szempontjából meglehetősen eseménytelenül telt ez az időszak, de a cég ezekben a napokban is szolgált pozitív hírekkel, két fontos akvizíciót is bejelentettek már ebben a hónapban:

  • Először is, bejelentették, hogy a Richter megveszi a Mithra Pharmaceuticals egyes belgiumi eszközeit, amellyel a stratégiai nőgyógyászati üzletágat erősíti a vállalat.
  • Ezt követően ismét nőgyógyászat területét erősítő akvizíciót jelentett be a Richter, miután a cég felvásárolja a belgiumi székhelyű, magántulajdonban lévő, számos nőgyógyászati indikációban eredeti kutatást végző biotechnológiai vállalatot, a BCI Pharma-t. 
richter06250

Ami a Richter elemzői megítélését illeti, a cég részvényeit jelenleg a Refinitiv gyűjtése szerint 8 elemző követi, közülük:

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés