A legnagyobb cégeknél helyezkedhetnek el a környezetvédelem iránt érdeklődő egyetemisták
Üzlet

A legnagyobb cégeknél helyezkedhetnek el a környezetvédelem iránt érdeklődő egyetemisták

Portfolio
Speciális gyakornoki lehetőséget kínál egyetemistáknak a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány. A gyakornoki programban a legnagyobb magyar cégeknél helyezkedhetnek el, és szerezhetnek értékes szakmai tapasztalatot a kiválasztott hallgatók.

A pályázati kiírás szerint a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány célja, hogy a gyakornoki pozíciók számától függően számos olyan kiválasztott, tehetséges hallgatót támogasson, aki környezettudománnyal, klímaváltozással, természetvédelemmel, fenntarthatósággal, zöld innovációval, vízgazdálkodással kapcsolatos témával foglalkozik.

A programban a kiválasztott hallgatók hazai szakcégeknél és más környezetvédelmi és vízügyi fókuszú szervezeteknél szerezhetnek értékes szakmai tapasztalatot.

Olyan hazai szakcégeknél helyezkedhetnek el a diákok, mint

  • a Mol,
  • az E.ON,
  • a MÁV,
  • a TRENECON Tanácsadó és Tervező Kft.,
  • a Hungarian Business Leaders Forum,
  • a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége,
  • vagy például a Duna-Dráva Cement.

A munka során felmerült témák inspirációul szolgálhatnak egy későbbi szakdolgozat vagy TDK pályamunka megvalósításához.

Hankó Gergely, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének (KSZGySZ) ügyvezetője az alapítvány Otthon is Műhely c. beszélgetésében elmondta, hogy egyre több cégnél a core businessben és a menedzsment gondolkodásában is benne van az, hogy céges szinten is foglalkozni kell a fenntartható működéssel, a klímaváltozás lehetséges megelőzésével.

A szakember szerint az, aki a korábban megszokott üzletmenetet követi, nagyon lemaradhat a jövőben, és komoly veszteségekbe, üzleti károkba is belefuthat.

Hankó ezért azt tanácsolja, hogy minden cégnek érdemes finomítania a rendszereit, és sokkal jobban koncentrálni a környezetbarát működésre. A zöld munkaerőpiac kialakítása is illeszkedhet a fenntartható működés elemeinek sorába.

Az ügyvezető szerint egy ilyen gyakornoki program akkor működik hatékonyan, ha valóban gyakorlati tapasztalatot tudnak szerezni a résztvevők. A legfontosabb, hogy a cégek olyan hallgatókkal találkozzanak, akiknek van egyfajta „tereptapasztalata”, akik komplexebb látásmóddal, problémamegoldó motivációkkal rendelkeznek.

Tóth Márk a Kék Bolygó Alapítvány munkatársa – aki maga is gyakornokként kezdte pályáját – úgy látja, hogy a munkahelyválasztásnál egyre több fiatalnak szempont a fenntarthatóság, a cég zöld működése, a tapasztalatszerzés és a további karrierlehetőség mellett.

Szerinte az egyetemi oktatásban nehéz átadni ezeket a gyakorlati tapasztalatokat, de a gyakornoki munka adhat egy helyzeti előnyt. Az egyetemisták körében a zöld gondolkodásmód a mindennapok szintjén is kézzelfogható, a fiatalok ezt a szellemiséget akár egy nagyvállalati környezeteben is tudják hasznosítani.

A cikk megjelenését a pályázat kiírója, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány támogatta.

Címlapkép: Getty Images

SPB Blog

Új certifikát akár évi 10%-os hozammal!

Gyors befektetés 100%-os tőkevédelemmel! Bemutatjuk az új Fast Trigger certifikátot, amelynek a legnagyobb előnye a rövid időn belüli magas hozam lehetősége. Ha a mögöttes eszközök mindöss

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nemzetgyűlési választások: hatalmas győzelmet aratott Le Pen pártja, Macron súlyos vereséget szenvedett
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
tőzsde