Üzlet

Ők mentették meg milliók életét

Portfolio
Minden év november 14-én a prevencióra, a cukorbetegség, más néven diabétesz korai felismerésére, a hatásos kezelésre, a szövődmények megelőzésének fontosságára hívják fel a figyelmet a szervezők.

Ezen a napon megemlékeznek Frederick Banting születésnapjáról, aki Charles Besttel közösen fedezte fel az inzulint, 1922-ben. Ez a felfedezés emberek millióinak életét mentette meg, és lehetővé tette, hogy cukorbetegen is ugyanolyan jó minőségű életet éljenek, mint az egészségesek.

A kezelőorvosok tapasztalata szerint a jól beállított vércukorszinttel élő diabéteszes rendszerint példamutatóan egészségesen él, hiszen tudja, mit veszíthet a szövődményekkel: például a látását, az érzékelés, az idegek, az erek károsodása miatt a lábát, a veséjét, a tevékeny mindennapokat.

Az idei világnap témája az egészséges életmód köré szerveződik, hiszen a betegek többségét jelentő 2-es típusú cukorbetegség megelőzhető. Ezért az idei a kampány kiemelt figyelmet fordít az egészséges életmód, az optimális testsúly, a rendszeres mozgás és a helyes táplálkozás prevenciós szerepére.

A hétvége is az egészség jegyében telhet. Ingyenes szűrésekkel, közös tornával, egészségpiaccal, szakmai előadásokkal és tanácsadással várja a látogatókat az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Nemzetközi Diabétesz Világnap alkalmából november 16-án, 10-18 óráig, a Syma Rendezvényközpontban.

Rendkívüli adatok A Nemzetközi Diabétesz Szövetség (International Diabetes Federation, IDF) becslése szerint 387 millió ember lehet cukorbeteg az egész világon, de az érintettek száma 2035-re elérheti az 592 milliót. A betegek többsége 40 és 59 év közötti, minden második cukorbeteg nem tud arról, hogy cukorbeteg. Minden hetedik másodpercben meghal egy ember diabéteszben.

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
tőzsde-Donald-Trump-részvény-elnökválasztás-befektetés