Üzlet

Szuperebb, mint valaha

Hámor Iván
A Skoda teljes átalakulásának, metamorfózisának egyik leglátványosabb képviselője az óriás utasteréről elhíresült Superb volt. A Skoda ezzel a modelljével lépett be a nagyautót gyártók táborába, és rögtön minden elismerést is begyűjtött. A második generáció lassan pályafutása csúcsára, félidejéhez ér, de ez semmit nem von le az érdemeiből. A kombi óriási csomagtartója pedig a maga módján egyedülálló ebben az árkategóriában.
A Skoda Superb kombi vonalvezetése sokkal lágyabb, kifinomultabb, harmonikusabb, mint a TwinDoor megoldással egyszerre négy- és ötajtós limuziné. A még nagyobb csomagtér konzervatívabb ajtómechanizmust igényelt, így a kombiból hiányzik a 2008-as genfi autószalon újításának - a Skoda TwinDoor megoldásának - innovatív koncepciója, de ezt hatalmas méreteivel bőven kompenzálja.
Szemből semmiben nem különbözik a kombi a limuzin Superbtől, és oldalt is csak a hátsó negyedénél kezdődik az eltérés. A tengelytávolság és a hátsó lábtér jelen esetben is óriási, amit megfejel a szintén nagy és remekül rakodható csomagtér. Utóbbi méretét jól jellemzi az is, hogy a benne elhelyezett tárgyakat a kíváncsi és avatatlan szemek elől jótékonyan elfedő roló nem csak a két végállásban, hanem út közben, középtájon is megakad egyszer.

Szuperebb, mint valaha
Hátulról egy kategóriájának megfelelő kombinak tűnik. A tesztautóban az elektromos csomagtér ajtómozgatás is benne volt, ami a hasonló méretű kombik - Audi A6, Mercedes-Benz E-osztály, stb. - kategóriában már általános, de a Skodánál még nem annyira.

Szuperebb, mint valaha
Amit ránézésre, kívülről is sejteni lehetett, hogy a Superb térkínálata átlagon felüli. Elöl általában nem szokott gondot jelenteni az elhelyezkedés, legyen szó bármilyen autóról. A Skoda Superb esetében sem volt ez máshogy. A látvány és a miliő egészen meggyőző, abszolút helye van a felső kategóriában.

Szuperebb, mint valaha
A műszerfal felső része, a kapcsolók, a fogantyúk mind-mind megfelelnek az autó mérete alapján kialakult képnek. Az érintőképernyős, merevlemezes navigációs és audio rendszer, ami SD kártya olvasására is alkalmas, Magyarországot is nagyon részletesen ismeri, vidéki földutakat is jelöli.

Szuperebb, mint valaha
Rögtön ki kellett próbáljam a Superb kombi hátsó ülését is, mert ez az autó igazán erről szól. A lábhely óriási, akár keresztbe tett lábakkal is vígan lehet ülni. Széltében sem szűkölködik a legtöbb ember, tehát a kényelem biztosított.

Szuperebb, mint valaha
A tesztautóba 2,0 literes TDI erőforrás volt 140 lóerős teljesítménnyel, amihez egy 6-fokozatú DSG váltó csatlakozott, és mindehhez összkerék-hajtás is kapcsolódott. Utóbbi a száraz tavaszi időben nem éreztette hatását, de vizes, latyakos, havas úton nagyon jó szolgálatot tesz. Annak érdemes megvásárolni, aki valóban sokszor jár olyan úton, ahol nem tökéletes a tapadás. A sebességváltó vezérlő szoftverét folyamatosan fejlesztik, és mára közelít a tökéleteshez. A korábban kipróbált Audi Q3-mal ellentétben a Skoda Superb-ben hibátlanul működött, a lehető legjobb pillanatokban kapcsolt fel és vissza is. Ehhez az az autóhoz ez a legideálisabb választás.

Nagyon meglepő volt az autó fogyasztása. A nagy karosszéria és az összekrék-hajtás ellenére városon belül beérte 7,5 liter gázolajjal, míg az igazi közegében - országúton és autópályán - használva olyan fogyasztást produkált, amin magam is meglepődtem. A KRESZ szabályait betartva, tehát 130, és 90 km/h-val autózgatva 6,8 liter lett a mért érték.

A Skoda Superb Kombi 2,0 TDI DSG 4x4 tehát azoknak ajánlható, akik főleg autópályán és országúton használják az autót. A városi üzemeltetés során az automatikus - DSG - váltó teszi kényelmessé a vezetését, de igazából nagy távolságok kényelmes megtételéhez ideális. Akár az egyterűek helyett is ideális lehet, ugyanis ugyanis jóval kevesebb levegőt tol maga előtt, a csomagtere viszont mindent elnyel. Aki nem használja az egyterűek 6. és 7. üléseit, az mindenképp fontolja meg a Superb Kombit, mert sokkal jobban járhat.

A hivatalos forgalmazótól kapott adatok - melyek a Ferihegy Autótól származnak - szerint a Skoda Superb 2,0 TDI 4x4 karbantartása - a kötelező szervizek - az első 120 ezer kilométeren bruttó 256 931,- Ft-ba kerül.

Az autó - Skoda Superb Elegance 2,0 TDI 4x4 DSG - bruttó listaára 10 735 690,- Ft, mely az egyedileg kiválasztott extrák függvényében növekedhet.
A Leaseplan Hungária Zrt. tartós bérlet ajánlata:
SKODA Superb Elegance 2,0 TDI 140 LE, Combi finanszírozás és teljes körű flottakezelés havi nettó 186.182 Ft-tól.*

SKODA Superb Ambition 2,0 TDI 140 LE, 5-ajtós finanszírozás és teljes körű flottakezelés havi nettó 164.710 Ft-tól.*

* Finanszírozás Euro alapon 48 hónap, 160.000 km összfutás esetén. A nettó havidíj az adókat és illetékeket tartalmazza (Teljesítményadó, Cégautó adó, Regisztrációs adó, Vagyonszerzési illeték, Forgalomba helyezési költség).
A havidíj a következő flottakezelési szolgáltatásokat tartalmazza: Karbantartás, gumik, üzemanyag kártya kezelés, belföldi gépjárműmentés, adminisztrációs díj, KGFB, Casco.

A tájékoztatás nem teljes körű, további részletek és ajánlatkérés: 1/236-36-36, portfolio@leaseplan.hu, www.leaseplan.hu/pu/hu/Ajanlatkeres.
Az ajánlat 2012. május 31-ig érvényes.
x
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
tőzsde