Uniós források

Így jön össze Lázár 100 milliárdos friss bejelentése

Portfolio
A Gazdaságfejlesztés és Innovációs Operatív Program idei pályázati menetrendjében két felhívásnál már eddig is megtalálható volt összesen 62 milliárd forintnyi idei pályázati keret a középméretű élelmiszeripari vállalatok számára, és ezek emelkednek meg úgy, hogy összesen 100 milliárd forintot adjanak ki - tudta meg a Portfolio megbízható forrásból. Fontos, hogy mivel a GINOP idei éves pályázati kerete még nem fedi le a program 7 évre járó teljes keretösszegét, így nem valamilyen más céltól vesznek el forrásokat, hanem a jövőre megmaradt, még nem allokált keretből "csippentenek le" most összesen 38 milliárd forintot.
A GINOP áprilisban módosított idei pályázati menetrendjében már megtalálható volt az alábbi két pályázat:
  • Az első prioritásban az "Élelmiszeripari középvállalatok komplex beruházásainak támogatása kombinált hiteltermékkel" című, júliusban nyíló, GINOP 1.2.6-16 kódszámú felhívás kerete eddig 22 milliárd forint volt és a Portfolio információi szerint ez Lázár János bejelentésével 50 milliárd forintra emelkedik.
  • A pénzügyi eszközöket tartalmazó nyolcadik prioritásban eddig is ott volt az "Élelmiszeripari középvállalatok termelési kapacitásainak bővítése keretében finanszírozott kombinált hitel" című, szintén júliusban nyíló, GINOP 8.3.4-16 kódszámú felhívás keretére 40 milliárdot mutatott a menetrend, amely a friss bejelentéssel 50 milliárd forintra emelkedik.

A fentiek tehát azt jelentik, hogy teljesül az a korábban már jelzett kormányzati ígéret, hogy az élelmiszeripari cégek megsegítésére 300 milliárd forintos keretet terveznek az új uniós forrásokból, amelyből 200 milliárdot a Vidékfejlesztési Operatív Programból, további 100 milliárdot pedig a GINOP-ból. Most tehát ez az utóbbi 100 milliárd forint dedikáltan szerepelni fog majd a GINOP-ban, igaz azt is érdemes megjegyezni, hogy ennél ténylegesen több forrás jut a GINOP-ból az élelmiszeripari cégeknek, hiszen indultak az eszközbeszerzési és kutatás-fejlesztési pályázatokon is.
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Valamit tervez a kormány - Mi lesz az OTP-vel?
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
P058679-2311