Mi állhat az IT szakemberek munkahelyváltása mögött? (x)
Prémium

Mi állhat az IT szakemberek munkahelyváltása mögött? (x)

PR cikk
Az elégedettség növelése a kulcs a tehetségek megtartásában.

2024-ben Magyarország munkaerőpiacán jelentős trendek figyelhetők meg, amelyeket a makrogazdasági tényezők és a munkahelyi dinamika változásai egyaránt befolyásolnak. Az év szignifikáns változásokat hozott, de ezek a változások, ha megfelelően értelmezzük őket, egyszerre jelentenek kihívást és lehetőséget.

A No Fluff Jobs elkötelezett a transzparens álláshirdetések és a piac folyamatos monitorozása mellett, hogy a legjobb lehetőségeket nyújtsa mind az álláskeresők, mind a munkáltatók számára.

Nézzük meg, mely tendenciák alakíthatják a munkahelyváltásokat Magyarországon idén.

Munkahelyi elégedettség: A stabilitás alapja

A munkahelyi elégedettség továbbra is az egyik legmeghatározóbb tényező, amely befolyásolja az alkalmazottak munkahelyváltási szándékát. Kutatásunk szerint a magyar IT szakemberek közel 21%-a aktívan keres új állást, míg további 41%-uk nyitott az új lehetőségekre. Az elégedettségi szint döntő szerepet játszik: azok, akik alulértékelve érzik magukat, nagyobb valószínűséggel keresnek új lehetőségeket.

Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy általános elégedetlenségről van szó. Kutatásaink azt mutatják, hogy a munkavállalók jelentős része elég elégedett ahhoz, hogy ne keressen aktívan új állást, de nem teljesen elkötelezettek jelenlegi munkahelyük mellett. Például az IT szakemberek 47,2%-a nyilatkozott úgy, hogy hajlandó lenne külföldre költözni egy jobb lehetőség érdekében.

Az IT szektorban a biztonságérzet viszonylag magas, 73%-uk biztos munkahelye stabilitásában, és csak 11,2%-uk aggódik leépítések miatt. Azonban ez a biztonságérzet nem jelenti azt, hogy ne lennének nyitottak jobb lehetőségekre. A gazdasági bizonytalanságok, az infláció és a munkaerőpiac változásai is befolyásolják a munkavállalók biztonságérzetét, így a munkáltatók számára kulcsfontosságú a proaktív kommunikáció és a támogatás a tehetségek megtartásában.

A munkahelyi stressz is növekvő trend, a magyar dolgozók 34%-a naponta él meg stresszt, amely gyakran a rossz vezetési gyakorlatok eredménye. Bár sok cég bevezetett stresszkezelési programokat, ezek gyakran nem oldják meg a problémák gyökerét, mint például a rossz vezetést vagy a túlzott munkaterhelést.

Mit tehetnek a munkáltatók: A felszíni megoldásokon túl

A munkáltatóknak a felszíni megoldásokon túl szervezeti szintű változtatásokra kell összpontosítaniuk. A rugalmas munkarend, jobb időgazdálkodási stratégiák és hatékony vezetési gyakorlatok segíthetnek csökkenteni a stresszt és növelni az elégedettséget. A megfelelő bérezés és a karrierfejlesztési lehetőségek is kulcsfontosságúak a tehetségek megtartásában.

A No Fluff Jobs-nál ezeket a trendeket felhívásnak tekintjük mind a munkáltatók, mind az alkalmazottak számára. A nyitott kommunikáció, a transzparens bérezés és a támogató munkakörnyezet ma már kulcsfontosságú az alkalmazottak elkötelezettségének, motivációjának fenntartásában. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy segítsük a munkáltatókat ezeknek a kihívásoknak a leküzdésében, és támogassuk az álláskeresőket abban, hogy megtalálják a legjobb helyet képességeik és elvárásaik számára.

(x)

Címlapkép forrása: Vitalii Vodolazskyi, Shutterstock

Ricardo

Nobel

Daron Acemoglu, James Robinson és Simon Johnson kapták megosztva az idei közgazdasági Nobel-díjat \"az intézmények kialakulásának és a jólétre gyakorolt hatásának tanulmányozásáért\". Ace

Kiszámoló

Jövőre megszűnik az Ügyfélkapu

2025 január közepétől már nem fogsz tudni belépni a magyarorszag.hu oldalra az Ügyfélkapu segítségével, így semmilyen elektronikus ügyintézést nem tudsz majd elvégezni. A változás szüks

Holdblog

Két Földet fogyaszt el Magyarország

Évről évre egyre korábban jön el a túlfogyasztás napja, az a nap, amikor az emberiség éves fogyasztása meghaladja a Föld átlagos eltartóképességét. Ez az a... The post Két Földet fogyaszt

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
2025-ös hosszú hétvégék és ünnepnapok: itt az év legfontosabb táblázata
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
149_eon_web_20241004