Itt a várva-várt fordulat az újlakáspiacon! (x)
Prémium

Itt a várva-várt fordulat az újlakáspiacon! (x)

PR cikk
Az erősödő kereslet hamar felszívhatja a jelenlegi kínálatot.

Az egyszámjegyűre mérséklődött infláció, a jegybanki enyhítések és az ezek nyomán olcsóbbá váló jelzáloghitelek meghozták a várva-várt fordulatot a fővárosi újlakáspiacon, ahová újra visszatérőben vannak a vevők. Magyarország vezető lakásfejlesztője, a Cordia számos kedvező ajánlatot kínál azok számára, akik rövid határidőn belül költözhető, új és energiatakarékos otthont vásárolnának.

Tavaly látványosan visszafogták az új- és használtlakás-piaci keresletet a meglóduló inflációval párhuzamosan megemelkedett hitel- és állampapír-kamatok, illetve a bizonytalanabbá vált gazdasági helyzet. Azok ugyanis, akik saját lakhatási célra vásároltak volna, érthető okokból nem akartak belevágni a jócskán megdrágult finanszírozásba, a befektetésben gondolkodók pedig inkább az államkötvények felé fordultak. Ebben az időszakban valóban csak az vásárolt, akinek az élethelyzete miatt – családalapítás és -bővülés, válás stb. – muszáj volt. Ennek azonban úgy tűnik, szerencsére immár vége van. „Ahogyan az elmúlt év végén újra egyszámjegyűre mérséklődött a pénzromlás üteme, és ahogyan beindultak az MNB kamatcsökkentései, úgy tértek vissza a piacra az első fecskék, vagyis azok, akik korábban már tervezték és el is határozták az ingatlanvételt, de a gazdasági helyzet miatt inkább a kivárásra szavaztak” – hívja fel a figyelmet Görög Áron, a Cordia értékesítési igazgatója.

Ők most kedvező pozícióban vannak, hiszen egyrészt tavaly mindössze 2 százalékkal drágultak az új lakások, vagyis reálértéken – az inflációt is beleszámítva – jelentős csökkenés következett be, másrészt pedig a jelzáloghitelek esetében újra belátható közelségbe került a lélektani határnak számító 6 százalékos kamatszint. Mindemellett arra már nem érdemes számítani, hogy a fejlesztők érdemi árakciókat indítsanak, hiszen az elmúlt évben gyakorlatilag már elmentek a falig, viszont az erősödő kereslet hamar felszívhatja a rendelkezésre álló kínálatot”

– húzta alá a szakember.

i6_cordia

Azok számára, akik kihasználnák a jelenlegi helyzetet és mihamarabb szeretnék új lakásukat birtokba venni, a Cordia közel 150, hamarosan vagy azonnal költözhető, energiahatékony otthonból álló palettát kínál. Bő egyharmaduk a főváros pesti oldalának egyik legdinamikusabban fejlődő, megújuló kerületében épülő i6 Residence-ben található, amely mindössze 15 perc sétára van a számos vásárlási, szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget biztosító Corvin Sétánytól. A fejlesztés az első lakásukat kereső, akár családos fiatalok mellett kiváló lakhatási lehetőséget nyújt a közeli irodanegyed dolgozóinak és a környéken működő egyetemek hallgatóinak is. Utóbbi egyúttal azt is jelenti, hogy ezek a lakások könnyen kiadhatók, így azok számára is kiváló választást jelentenek, akik befektetési céllal vásárolnának ingatlant. Ez nem minden, hiszen a Cordia most számos lakást kedvezményesen kínál az i6 Residence-ben!

SR Sunlight

Azoknak pedig, akik a város lüktetése helyett inkább a zöldövezetre szavaznak, de közben nem szeretnének lemondani a jó közlekedésről és a színvonalas szolgáltatási környezetről sem, Buda egyik legnépszerűbb lakóparkja, a Sasad Resort lehet az ideális választás. Az ide költözőket tágas és parkosított kertek, szellősen elhelyezett, korszerű és kiemelkedően energiatakarékos épületek várják a Rupp-hegy Természetvédelmi Terület szomszédságában, Újbuda Spanyolrét és Madárhegy negyedeinek találkozásánál. A lakópark két, már elkészült ütemében – a Sasad Resort Panorama és a Sasad Resort Sunlight épületeiben – most több mint 40 azonnal költözhető lakás közül válogathatnak azok, akik színvonalas környezetben felépített új otthonra vágynak. A választék minden élethelyzetre megoldást kínál, hiszen a paletta a 42 négyzetméteres kétszobás, kertkapcsolatos lakásoktól a tágas, négyszobás, 123 négyzetméteres családi otthonokig terjed, amelyeket akár 40 négyzetméter terasz tesz igazán különlegessé.

SR Panorama

A lakópark nem csak zöldövezeti elhelyezkedésének és élhető építészeti koncepciójának köszönhetően számít igazán exkluzívnak, hanem az a kizárólag a lakók által használható, több mint 8.000 négyzetméteren elterülő élménypark miatt is, amely egyedülálló kikapcsolódási lehetőséget kínál a család minden tagja számára. Mindemellett fontos, hogy a Sasad Resortban elérhető lakások jó része azért is optimális választás a bővülés előtt álló családok számára, mert esetükben igénybe vehető a megújult családtámogatási program részét képező CSOK Plusz.

Érdemes mielőbb átgondolni az új lakás vásárlására vonatkozó terveket és döntést hozni, hiszen míg tavaly csak igen kis mértékben nőtt a kínálat, addig a múlt év végén megindult a kereslet élénkülése, mindez pedig összességében az elérhető otthonok számának csökkenését idézte elő. Az év második felétől ráadásul várhatóan az állampapír-piacon felszabaduló tőke is megjelenik majd az újlakáspiacon, tovább erősítve a keresleti oldalt”

– emelte ki Görög Áron.

(x)

Advertisement
Holdblog

Ők a legjobban fizetett kormányfők

Anno Rómában, annak is köztársaságkorában a magasabb állami közhivatalok ellátásáért nem járt fizetés. A magisztrátusi pozíciókat kizárólag vagyonos emberek pályázhatták meg, akiknek

Holdblog

Balásy Zsolt: Lakásom van, vagyonom nincs?

Prominens magyar politikus: úgy látom, a migrációval - mindegy, hogy országhatárokon át, vagy belül - csak a baj van. Prominens közgazdász bárhol a világon: a... The post Balásy Zsolt: Lakáso

KonyhaKontrolling

Miért jó befektetés az ingatlan?

Akik régóta olvasnak, tudják, hogy az ingatlan nem a kedvenc befektetési formám. Nem csupán azért, mert fizikailag hozzáköt egy helyhez, hanem azért sem, mert nagyon kevesen tudják előre felmé

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyetlen ábra, ami megmutatja, mekkora valójában az orosz hadsereg friss területhódítása
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2024 - Győr
2024. október 9.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
2024. október 8.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Ez is érdekelhet
Portfolio_1500px