Prémium

Így segítenék Európa zöld turizmusát a CASSINI Hackathon résztvevői (x)

PR cikk
Te mit tennél, hogy fenntarthatóbbá tedd a kontinens turizmusát? A CASSINI ötletverseny résztvevői űradatokat hívtak segítségül a kérdés megválaszolásához. A győztes csapat megoldása pedig még a 3D nyomtatóknak is szívességet tesz.
Cassini_hackathon

Hazánk mellett 8 másik országban futott párhuzamosan a CASSINI Hackathon: Olaszországban, Lengyelországban, Görögországban, Hollandiában, Norvégiában, Ausztriában, Portugáliában és Franciaországban. Magyarországon a Design Terminal rendezte meg a versenyt, melynek résztvevői európai műholdakból származó adatok felhasználásával hoztak ötletet arra, hogyan tennék fenntarthatóvá a kontinens turizmusát.

A magyarországi fordulóra összesen 54 innovátor jelentkezett, akikből 15-en jutottak be a kétnapos hackathonra. Belőlük végül 5 lelkes, ambíciózus csapat formálódott. A jelentkezők és a bekerült csapatok számát tekintve is remekül teljesített hazánk, hiszen csak az olaszok, a lengyelek és a görögök előztek meg minket, népességarányosan tőlünk jelentkeztek legtöbben.  

A CASSINI Hackathons and Mentoring sorozatot szervező Európai Bizottság Védelmi és Űripari Főigazgatóságának szakreferense, Ugo Celestino is részt vett a kétnapos eseményen. Értékelése alapján a Design Terminal bebizonyította, miért esett az európai szervezők választása az innovációs ügynökségre, kiválóra értékelte a budapesti hackathont.

„A szervezők számára mindig az a fő kihívás, hogy a megfelelő irányokat és szakértelmet biztosítsák a résztvevő csapatoknak a fejlődéshez. Az első napon azt láttam, hogy a srácok elég merész ötletekkel érkeztek, de az üzleti és technikai mentorálás valamint a pitch felkészítők a megfelelő irányba terelték a gondolkodásukat.”

Nézd meg a hackathonról készült videót itt!

A hackathon második helyezett csapata a Gentle Night lett. Applikációjuk a legteljesebb csillagászati-turisztikai élményt biztosítja a kirándulóknak azzal, hogy fényszennyezéstől mentes területekre irányítja őket, ahol tökéletesen látszódnak a csillagképek.

Kiri Hunor (ReFilamer) és Dobsa Beáta (Tripful) a verseny során álltak össze közös ötleten dolgozni, és végül az ő csapatuk vihette haza a fődíjat. A ReFilamer olyan gépet fejleszt, amely hulladékból állít elő 3D nyomtatók számára alapanyagot. A Tripful közösségi alkalmazás a Z generációs női utazókat célozza, akik kapcsolatba léphetnek egymással az útjuk során. Közös megoldásuk, a TrashUp műholdfelvételek segítségével olyan turista útvonalakra irányítja az utazókat, amelyek műanyaghulladékkal erősen szennyezettek, a felhasználók pedig segíthetnek a szemét újrahasznosításában a ReFilamer gépeknek köszönhetően. 

Amellett, hogy a csapat elnyerte a Wizz Air által felajánlott, 1500 euró értékű utazási vouchert és a Design Terminal szakmai mentorálását, a TrashUpnak lehetősége nyílt az ötletet az európai pitchversenyen is bemutatni, ahol minden szervező ország nyertes csapata együtt versengett.

A magyarországi CASSINI Hackathon fő támogatója a Magyar Turisztikai Szövetség, szakmai partnerei a Központi Statisztikai Hivatal és a Lechner Tudásközpont voltak. A Wizz Air, az OTP Bank, az Innobay, a Brain Bar jövőfesztivál és a Design Terminal értékes nyereményeket ajánlott fel a csapatoknak.

(x)

Kiszámoló

CSOK csapda

Gábor írt egy tanulságos levelet. A meglévő gyerekük mellé úton volt a második, s úgy gondolták, hogy ideje lenne akkor költözni egy nagyobb ingatlanba. Ehhez vették igénybe a CSOK Plusz tá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egész életében minimálbérre volt bejelentve? Akkor ennyi nyugdíjra számíthat
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Gránit 1