Prémium

Magyar síelők Ausztriában: oltással szabad lesz a pálya? (x)

PR cikk
A szabályok szigorúak, de a védettek gondtalanul síelhetnek

Nehezen indul az idei síszezon Ausztriában, a turizmusban azonban készülnek a nyitásra. A tavalyi elmaradt szezon után sokan várják, hogy ismét legyen lehetőség a síelésre, a kusza szabályok között viszont nehéz eldönteni, hogy mire is számíthatnak az Ausztriába utazók.

A tervek szerint december 12-én, az ideiglenes lezárás után számos népszerű síterepen nyitnak a szálláshelyek és az adventi időszak alatt szinte mindenhol vásárral és ünnepi programokkal várják az érkezőket.

A magyar tulajdonú SissiPark több kedvelt osztrák síterepen is jelen van pályaszállás apartmanokkal, és az eddigi foglaltsági adataik alapján a vendégek is pozitívak a szezonnal kapcsolatban. Számos magyar vendég érkezik az ünnepi időszakra, de a január végi időpontok is népszerűek.

20211206_SissiPark (1)

Kik síelhetnek idén szabadon?

Könnyebb helyzetben vannak azok, akik valamelyik EMEA által elismert vakcinából (Pfizer, AstraZeneca, Moderna) két dózissal rendelkeznek vagy az elmúlt 6 hónapban átestek a víruson és erről orvosi papírt tudnak felmutatni. Az egy dózisú Janssen vakcina kilóg a sorból, ugyanis ez csak január 3-ig érvényes, ezután emlékezető oltás beadására is szükség van. A nyugati vakcinák a 2. dózist követően 9 hónapig érvényesek.

A 2G szabály (oltott vagy gyógyult státusz) értelmében, aki ezek közül valamelyiknek megfelel, az minden további nélkül beléphet a vendéglátóhelyekre, szabadidős- és kulturális intézményekbe, adventi vásárokba és használhatja a sífelvonókat is.

A gyerekekre ugyan speciális szabályok vonatkoznak, azonban a családosok is gond nélkül síelhetnek Ausztriában.

Na de mi a helyzet azzal a körülbelül 2 millió magyarral, akik keleti vakcinával lettek beoltva?

Az osztrákok számukra létesítettek egy „kiskaput”, ugyanis a keleti vakcinákkal rendelkező utazók egy pozitív antitest teszttel és 3. dózisként beadott Pfizer vagy Moderna vakcinával ugyanazokat a jogokat kapják, mint a nyugati vakcinákkal oltottak. Itt fontos kiemelni, hogy az antitest tesztnek előbb kell megtörténnie, mint a 3. oltás beadásának.

A tartományok hozhatnak eltérő szabályokat, így például Lachtalban a Szputnyikkal oltott magyar vendégeknek nem szükséges pozitív antitest teszt a 3. nyugati oltás mellé.

A SissiPark személyzete azt javasolja, hogy az utazás előtt mindenki ellenőrizze le az osztrák QR kód leolvasó applikációval (Grüne Pass), hogy jogosult-e a szolgáltatások igénybevételére.

sissi

Az apartmanszállások népszerűbbek lehetnek a vírushelyzetben

Idén az apartmanok előnyt élvezhetnek a szállásválasztásnál, hiszen itt együtt lehet a család és a barátok anélkül, hogy a többi vendéggel kapcsolatba kellene kerülniük.

A két kedvelt síterepen (Lachtal, Schladming) fekvő SissiPark pályaszállás apartmanok privát szaunával felszereltek, ahol a vendégek biztonságos környezetben pihenhetik ki az egész napos síelést. A lachtali helyszínen pedig új szobaszerviz szolgáltatás is segíti az ide érkezők kényelmét.

(x)

Kiszámoló

CSOK csapda

Gábor írt egy tanulságos levelet. A meglévő gyerekük mellé úton volt a második, s úgy gondolták, hogy ideje lenne akkor költözni egy nagyobb ingatlanba. Ehhez vették igénybe a CSOK Plusz tá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egész életében minimálbérre volt bejelentve? Akkor ennyi nyugdíjra számíthat
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Gránit 1