Prémium

Tízből kilenc IT-vezető retteg a mobilos hackertámadásoktól (x)

Portfolio
A BlackBerry új mobilkészülékei továbbra is feltörhetetlenek.
Az Ön cége vajon mindent megtesz annak érdekében, hogy a mobilflottákra leselkedő, egyre szaporodó hackertámadásoknak ellenálljon? A válasz valószínűleg nem, legalábbis ez derül ki annak a kérdőívnek az eredményéből, melyet a BlackBerry állított össze és küldött ki világszerte 1000 IT-vezetőnek.

A felmérés szerint bár a cégek és kormányzati intézmények csaknem háromnegyede (73%) rendelkezik valamiféle mobilbiztonsági stratégiával, ezeknek alig 3%-a alkalmazza a legerősebb biztonsági sztenderdeket. A válaszadók többsége szerint a túl erős védelem olyan kompromisszumokat kíván, melyek frusztrálják a dolgozókat, rosszabb esetben csökkentik a produktivitásukat - ez a hozzáállás vezetett oda, hogy ma tíz IT-vezetőből átlagosan kilenc úgy véli, hogy munkaadója védtelen a mobileszközökön keresztül végrehajtott támadásokkal szemben.

A teljes körű védelem magánál az eszköznél kezdődik, melyekre az IT-vezetők fele az elkerülhetetlen biztonsági incidensek kiindulópontjaként tekint. A különböző gyártók ugyanakkor eltérő hangsúlyt fektetnek az eszközbiztonságra, még akkor is, ha a támadások ma már nem csak multinacionális nagyvállalatokat vagy kormányzati intézményeket, hanem magánszemélyeket is veszélyeztetnek.

Tízből kilenc IT-vezető retteg a mobilos hackertámadásoktól
A világ egyik legbiztonságosabb androidos okostelefonjának tartott BlackBerry DTEK50 többlépcsős védelmi mechanizmust kínál a kritikus adatok számára, ezzel gyakorlatilag teljesen ellehetetlenítve a felhasználói hanyagságra visszavezethető betörések körén kívül eső incidenseket.

A DTEK50-en az Android egy speciális, a BlackBerry által módosított változata fut, mely jelentősen csökkenti a készülék kitettségét bizonyos támadásokkal szemben ugyanakkor az operációs rendszer összes funkciójával rendelkezik, így többek közt hozzáférést kínál a Google Play Áruház teljes választékához.

A telefon emellett a processzorba épített, megváltoztathatatlan és kikapcsolhatatlan ellenőrzőrutinra építve minden induláskor ellenőrzi, hogy a rendszert nem módosították-e illetéktelenek. Ez a folyamat nem engedi, hogy jogosulatlan alkalmazás átvegye az irányítást a rendszer felett, és a felhasználó tudta nélkül hozzáférést nyújtson harmadik félnek.

Mindez azonban csak akkor nyújt igazán hatékony védelmet, ha az operációs rendszert is folyamatosan karbantartja a gyártó, azaz ellátja a készüléket a Google által kiadott legfrissebb biztonsági javításokkal. A BlackBerry az androidos gyártók közt élen jár ezen frissítések terén is, hiszen a cég minden hónapban frissíti a készülék operációs rendszerét a Google által kiadott javítócsomag alapján, míg más gyártóknál egy-egy ilyen biztonsági javítás a tapasztalatok szerint hónapokat is késhet.



A fentiek alapján kijelenthető, hogy a BlackBerry DTEK50 révén a cégek és magánszemélyek immár kompromisszumok nélkül juthatnak az iparágban egyedülállónak tekinthető biztonsághoz és produktivitáshoz.
A BlackBerry DTEK50 Magyarországon bruttó 114990 forintos fogyasztói áron vásárolható meg a BerryBoltban.

(x)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Európa legrosszabb rémálma válhat valóra Donald Trumppal – Tényleg Kamala Harris maradt a kontinens utolsó reménysége?
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
NYITO_2023_Jazzpiknik_MohaiBalazs_2