Prémium

Budapest újra a nemzetközi befektetők térképén (x)

Portfolio
Közös standon képviselte Magyarországot és népszerűsítette Budapestet a Fővárosi Önkormányzat, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) a 2016. március 15-18. között Cannes-ban megrendezésre került MIPIM nemzetközi ingatlan szakkiállításon. A közel 80 négyzetméter alapterületű, egyedi kialakítású magyar standon - amelynek tervezését a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. végezte - számos ígéretes fővárosi ingatlanfejlesztési projekt került bemutatásra, bizonyítva, hogy Budapest visszatért a nemzetközi befektetők térképére.
A MIPIM kiállítás az ingatlan- és befektetői piac egyik legfontosabb seregszemléje, ahol a szakma meghatározó szereplői képviseltetik magukat, a fejlesztéstől a finanszírozáson és kivitelezésen át a marketingig. A színvonalas rendezvényprogram az ingatlanberuházások területén az új trendekre és az innovatív megoldásokra fókuszált. Itt került sor a potenciális fejlesztésekkel kapcsolatos információcserére és az ingatlanprojektek feltérképezésére is, amelyek a jövőbeni befektetési portfóliók alapjául szolgálnak.

A kiállítás jelentőségét jelzik a legfrissebb, 2016-os számok is: a rendezvény összesen több mint 21 000 látogatót vonzott, 89 ország képviseltette magát, 351 standon közel 2500 kiállító mutatkozott be, és 4800 befektető, valamint 3600 cégvezető volt jelen.

Tarlós István főpolgármester és Budapest Főváros Önkormányzata számára kiemelten fontos, hogy Budapest a nemzetközi ingatlanfejlesztések és beruházások célterületévé váljon. A hosszú távú városfejlesztési koncepció, valamint a jövőbeni sportesemények megvalósítása kiváló alapot nyújt a nemzetközi fórumokon való bemutatkozásra, a befektetői kör érdeklődésének felkeltésére. A kiállításon a Fővárost Szalay-Bobrovniczky Alexandra és Dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettesek képviselték.

"Régi törekvésünk vált valóra azzal, hogy a Főváros, a HIPA, az IFK és tagcégei közösen állítottak ki a MIPIM ingatlanszakmai kiállításon márciusban Cannes-ban. A közös Budapest-stand a lehető leghatékonyabb üzenet a nagy fellendülés előtt álló magyarországi ingatlanpiac helyzetéről a nemzetközi befektetői környezet számára. Budapest egyértelműen megerősítei pozícióját az ingatlanbefektetői térképeken, élénkül a főváros és a magyar piac iránti érdeklődés" - hangsúlyozta Dr. Takács Ernő, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület elnöke.

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület Magyarország 16 - nemzetközileg is elismert - vezető ingatlanfejlesztő vállalatát képviseli a Cannes-i kiállításon, ezek közül a Biggeorge Property, a Futureal, a Horizon Development és a Wing társkiállítói megjelenéssel is jelen van a Budapest-standon.

A budapesti standon megrendezett ingatlanfejlesztői panelbeszélgetés résztvevői egytől egyig határozott optimizmussal beszéltek a fővárosi ingatlanpiac jelenlegi állapotáról. A fejlesztők kivétel nélkül egyetértettek abban, hogy amennyiben valamilyen erős külső sokk nem befolyásolja a piacot, úgy a következő néhány évben kedvező folyamatoknak lehetünk tanúi Budapesten mind a hozamok, mind a bérleti díjak tekintetében.

A résztvevők arról számoltak be, hogy jelentős mértékben megnövekedett a befektetői érdeklődés a budapesti piac iránt: számos új, nemzetközi befektető megjelenése mellett a hazai ingatlanalapok is sokkal aktívabbak lettek az elmúlt időszakban. Mindezekkel párhuzamosan a finanszírozási környezet is javult: a bankok sokkal nyitottabbak az új fejlesztésekkel kapcsolatban, jobb feltételekkel tudnak a fejlesztők ma finanszírozáshoz jutni, mint korábban.

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) Beruházási Projekt Osztályának (HIP) a részvétellel kiemelt célja volt az Ügynökség által auditált, komoly megvalósíthatósági potenciállal rendelkező ingatlanfejlesztési projektek megismertetése a koncentráltan jelen lévő iparági és befektetői célközönséggel. A projektek között szerepel számos irodaház- és szállodafejlesztés, luxuslakópark, valamint nagy volumenű reptéri logisztikai fejlesztések.

A szervező Budapest Főváros Önkormányzata, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület és a Nemzeti Befektetési Ügynökség mellett az esemény szakmai partnerei voltak a CBRE, a HB Reavis, az Infogroup, a Jones Lang LaSalle és a Zala Springs. A MIPIM Budapest-standjának további támogatói: Fővárosi Vízművek, Hilltop Borászat, Léber Barbara, Liszkay Pincészet, Rézangyal Pálinka, Szamos Marcipán, Szentkirályi Ásványvíz.

(x)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Valamit tervez a kormány - Mi lesz az OTP-vel?
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Leslie Mandoki - Concert in Budapest2