Prémium

Euró alapú vállalati nyugdíj (x)

Portfolio
Az átalakult hazai és nemzetközi gazdasági környezetben az alacsony inflációs- és kamatszint már kevésbé teszi lehetővé, hogy a munkáltatók dolgozóikat a klasszikus megoldásokkal motiválják, lojalitásukat anyagilag (is) elismerjék. Ráadásul a hazai munkáltatók egy jelentős része foglalkoztat külföldi munkavállalókat is, vagy finanszírozza béren kívüli juttatási programját hazánk határain kívülről - akik számára ez az új megoldás kimondottan érdekes lehet.
Ma már itthon is lehetőség van olyan komplex vállalati nyugdíjprogram kialakítására, mely a munkáltató számára biztosított nagy szabadságfok mellett, európai uniós jogi környezetben, európai szintű juttatásként működik. Ha pedig a munkáltató speciális, egyedi tulajdonságokkal ruházza fel nyugdíjprogramját - például feltételes jogszerzéssel letöltendő munkaviszonyhoz köti a befizetéseit -, úgy modern kulcsember-, vagy jubileumi juttatási konstrukciókat is kialakítására is könnyedén lehetősége nyílhat.

Az FNYSZ (foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatás) azért alkalmas határon átnyúló szolgáltatásra, és így többek között a külföldi munkavállalókat is foglalkoztató munkáltatók igényeinek kiszolgálására, mert annak alapelvei az Európai Unió szintjén lettek kialakítva. A fejlett nyugat-európai és angolszász országokban már több évtizede jól működő rendszer (IORP, "Institution for Occupational Retirement Provision") rugalmassága és jogi szabályozása miatt kiválóan alkalmas globális vállalati nyugdíjprogramok hazai adaptálására is.

A folyamatos innováció jegyében a QUAESTOR Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. a meglévő forint alapú termékei mellett mostantól lehetővé teszi, hogy ne csak a fejlett nyugat-európai országok dolgozói részesülhessenek euró alapú, európai szintű vállalati nyugdíjban, hanem a hazai vállalatoknál dolgozó munkavállalók is élhessenek ezzel a lehetőséggel.

Az euró alapú vállalati nyugdíjprogram lényege, hogy a csatlakozó foglalkoztató bármely nyugdíjkonstrukciója esetén dönthet úgy, hogy az abban részt vevő dolgozói javára a foglalkoztatói hozzájárulásokat euróban kívánja teljesíteni, a tagi számlákat a nyugdíjszolgáltató euróban vezesse, a tagi számlák befektetése pedig euró alapú befektetési portfóliókban történjen. Euró alapú nyugdíjkonstrukciók esetén a jövőbeni nyugdíjszolgáltatás is euróban kerül kifizetésre. Az ilyen típusú nyugdíjkonstrukciókban, ha a munkáltató lehetővé teszi, maga a munkavállaló is teljesíthet tagi kiegészítéseket euróban.

A QUAESTOR FNYSZ innovatív fejlesztése elsősorban azoknak a munkáltatóknak nyújt segítséget, amelyek:
  • előnyben részesítenék az euró alapú nyugdíj megtakarítási formákat, és munkatársaik is szívesen teljesítenének egyéni befizetéseket euróban nyugdíjszámlájukra.
  • számára biztonságot jelentene a közös Európai Uniós jogi direktíva szabályozása alatt álló nyugdíjmodell.
  • határon túlról finanszíroznák vállalati nyugdíjprogramjukat, vagy annak egy részét.
  • egy rendszeren belül akarják kezelni a multikulturális különbségeket, a külföldi munkatársakat is bevonnák a nyugdíjprogramba, illetve határon átnyúló nyugdíjszolgáltatást keresnek.
  • globális anyavállalati nyugdíjmodell bevezetésén gondolkodnak.
  • a külföldi projektekben dolgozó munkatársaikat értékálló juttatásban szeretnék részesíteni.

Amellett, hogy a QUAESTOR FNYSZ rugalmas csatlakozási feltételeket biztosít a munkáltatóknak, a vállalati nyugdíjprogramot koordináló HR-es és pénzügyi munkatársak munkáját, valamint a nyugdíjprogram iránt érdeklődő külföldi dolgozók és FNYSZ tagok tájékoztatását angol nyelvű telefonos call-center és weboldal (www.iorp.hu), illetve online időpont foglalási rendszerrel is segíti. Foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatásunkról további információkért kérjük, látogasson el honlapunkra: www.fnysz.hu!

(x)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
NYITO_2023_Jazzpiknik_MohaiBalazs_2