Prémium

Költséghatékony devizautalás - fix díjakkal (x)

Portfolio
A sikeres vállalkozások vezetői azt vallják: egy céget nem lehet a megszokások mentén irányítani. Időről-időre érdemes felülvizsgálni a rendszert, mindez pedig különösen igaz a pénzügyi tervezésre. Cikksorozatunk következő részében azt nézzük meg, hogyan racionalizálhatják a kisvállalkozások deviza tranzakciós költségeiket.


Költséghatékony devizautalás - fix díjakkal
A válság során a külpiacok felértékelődtek a kisvállalkozások számára is, sokan keresik az import-export tevékenység lehetőségét. - mondja Huszár István, az UniCredit Bank kisvállalati szegmensének vezetője. - Ilyenkor a nemzetközi tranzakciók kezelésére alkalmas deviza számlacsomagok között is érdemes a költséghatékony, átlátható konstrukciókat keresni.

Hasonlítsuk össze a havidíjakat? Ennyi elég?

Nem feltétlenül. Inkább azt mondanám, hogy az adott vállalkozás jellegéhez, tranzakciós szokásaihoz leginkább illeszkedő csomagot kell megtalálni. Az UniCreditnél például az eddigi egy kisvállalati deviza számlacsomag helyett két új konstrukciót alakítottunk ki, hogy minél inkább az adott céghez igazíthassuk ajánlatunkat.

Milyen szempontok alapján válasszunk tehát számlacsomagot?

Az egyik legfontosabb a devizaforgalom mértéke. Deviza Start számlacsomagunkat az alacsony devizaforgalmat bonyolító, kisebb árbevételű ügyfeleknek szokták javasolni szakértő kisvállalati tanácsadóink. Ez egy, a jelenleginél alacsonyabb devizaátutalási díjakat kínáló konstrukció, mely kifejezetten most induló devizaforgalom vagy export-import tevékenység esetén lehet költséghatékony választás.

Mit a helyzet a nagy devizaforgalmat bonyolító cégekkel?

A már kiterjedt import-export tevékenységet folytató, magasabb devizaforgalmat bonyolító ügyfeleknek a Deviza Aktív devizacsomagunkat ajánljuk. Ennél, a piacon egyedülálló módon az elektronikus úton indított átutalási jutalékok nemcsak alacsonyak, de fixek is, az utalás összegétől függetlenül. Így a vállalkozó, ha tudja az átutalásai számát, akkor előre kiszámíthatja havi költségét, amely ráadásul piaci összehasonlításban is rendkívül versenyképes. Aki mégis bizonytalan a választásban, annak kisvállalati tanácsadóink készséggel segítenek a bankfiókokban, vagy a 06 40 50 40 50-es telefonszámon, de honlapunk is bővebb tájékoztatást nyújt.

(x)
GDPR

Nagy nyelvi modellek és adatvédelem

Az elmúlt bő másfél évben, mióta a ChatGPT széles körben elérhetővé vált, a nagy nyelvi modelleken (Large Language Model, LLM) alapuló megoldások hihetetlen tempóban váltak mind a munkahely

Kiszámoló

Olajkrízis várható Magyarországon?

Egy múlt heti hír nem annyira bolygatta fel az ország közvéleményét, mint kellett volna. Az ukránok megtiltották a Lukoilnak, hogy Ukrajnán keresztül szállítsák a kőolajat Európába. Az ukr

Holdblog

Egyre kevesebb emberre számítanak

Azt sem tudjuk pontosan, hány ember él a Földön, pláne nehéz megbecsülni, hányan fognak száz év múlva. Az ENSZ azért pár évente megteszi, a jelen... The post Egyre kevesebb emberre számítan

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
NYITO_2023_Jazzpiknik_MohaiBalazs_2