Prémium

Nem fújunk lufikat (x)

Portfolio
Az tud jó pénzügyi tanácsokat adni, aki egyenes - Szabados Richárd, CIB KKV Üzletág vezető
Mire van szükség a bizalom építéséhez, új ügyfelek szerzéséhez és azok megtartásához a kis- és középvállalati piacon Magyarországon 2013-ban?






Nem fújunk lufikat
Érdemes picit visszanézni a kezdetekre, hogy jobban megérthessük a jelenlegi helyzetet. A CIB Bank esetében 2009 vége óta beszélhetünk önálló KKV Üzletágról. Ebben az időszakban erősödött fel egy jól beazonosítható igény a kis- és középvállalatok oldaláról, hogy pénzügyeikben banki oldalról személyes kapcsolattartó támogassa őket a személyre szabott megoldások megtalálásában. Ez korábban csak a nagyvállalatokra volt jellemző, aminek hátterét a vállalati vonalon hagyományosan erős CIB már biztosította, ez viszont egy új helyzet volt. Erre volt a CIB Bank üzleti válasza az önálló KKV Üzletág megalakulása, személyes kapcsolattartókkal az ország egész területén. A finanaszírozási kérdésekre így személyre szabottabb megoldások születhettek, amit érezhetően megháláltak az ügyfelek: évről-évre az ügyfeleink egyre többet forgalmaznak nálunk, és egyre több terméket vesznek igénybe. Ennek a tudatos, átgondolt építkezésnek köszönhetően jelenleg egy igen stabil kapcsolattartói hálózat és kezelt vállalati portfolió áll mögöttünk: több, mint 9 ezer ügyfél, és 180 milliárd Ft kihelyezés. Rengeteg munkát fektetünk a személyes kapcsolatok építésébe: fontos az ügyfélnél tárgyalni, és minél jobban megismerni őket. Beszédes, hogy három év alatt közel 40 ezer ügyféltárgyalás áll a hátunk mögött.

Az egyik fő célkitűzésünk tehát az volt, visszatérve az elmúlt évekre, hogy az ügyfelek megtapasztalják: a CIB KKV Üzletág munkatársai jelen vannak, igyekeznek a legjobban megérteni és feltárni az igényeiket és arra valódi válaszokat adni. A másik célkitűzésünk pedig kezdettől fogva nem más, mint hogy egyenesek legyünk az ügyfelekkel és egy tiszta, világos kommunikációs mederben tartsuk a kapcsolatot: nem ígérünk mást, mint amit teljesíteni is tudunk. Ha azt látjuk, az ügyfélnek más típusú pénzügyi megoldásra van szüksége, mert stratégiailag az szolgálja a céljait és az felel meg jobban a vállalat életciklusának, akkor nemet is tudunk mondani. Ez azért elsőrendű kérdés, mert nekünk egy hosszú távú bizalmi kapcsolatot kell fenntartani, és nem learatni a csak látszólagos, rövid távú "sikereket".

Kapnak kézzelfogható visszajelzéseket az ügyfelektől? Beépítik azokat az üzletág gondolkodásába, és a további fejlesztésekbe?

A rendszeres ügyfél-elégedettségi kutatásaink megerősítik: a cégek értékelik, hogy nyílt lapokkal játszunk és nem fújunk lufikat. Olyan tanácsokat adunk, amire nyugodtan támaszkodhatnak. Egy friss, CIB által készíttetett reprezentatív GfK kutatás a kis- és középvállalatok körében pedig rámutat: a minőség és a tudatosság ugyanolyan fontos a vállalatok döntéshozóinak, mint számunkra. Ami pedig a fejlesztéseket illeti, egyre jobban kihasználjuk a különböző banki területek közötti szinergiákat. Amikor két éve előre láttuk, hogy a faktorálásnak megnő a szerepe a vállalatok életében, reagáltunk erre. Az ügyfelek is elégedettek, és a CIB Faktor pedig már a második szereplővé nőtte ki magát a piacon. Ugyanezt várjuk a jövőben a banki és lízing területek még intenzívebb együttműködésétől is.

(x)
Kiszámoló

Olajkrízis várható Magyarországon?

Egy múlt heti hír nem annyira bolygatta fel az ország közvéleményét, mint kellett volna. Az ukránok megtiltották a Lukoilnak, hogy Ukrajnán keresztül szállítsák a kőolajat Európába. Az ukr

Holdblog

Mi az értelmetlen befektetés?

Értelmetlen befektetés az, ami a dráguláson kívül semmire sem képes? Vagy önmagában a drágulás tényétől máris nem lehet az? Egyik olvasónk vendégcikkben elmélkedik arról, lehet-e... The

Holdblog

Egyre kevesebb emberre számítanak

Azt sem tudjuk pontosan, hány ember él a Földön, pláne nehéz megbecsülni, hányan fognak száz év múlva. Az ENSZ azért pár évente megteszi, a jelen... The post Egyre kevesebb emberre számítan

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
NYITO_2023_Jazzpiknik_MohaiBalazs_2