Prémium

Ki a legjobb a legjobbak között? (x)

Portfolio
A Demján Sándor üzletember és a VOSZ Elnöksége által 2003-ban alapított Prima Primissima Díj ezúttal is tíz kategóriában, immáron tizedik alkalommal kerül átadásra.


Ki a legjobb a legjobbak között?
Összesen 750.000 euró összegben osztanak ki díjat a Művészetek Palotájában, 2012. december 7-én, a Magyar Vállalkozók Napja rendezvénysorozat keretein belül. A Jubileumi Gálaestet, az esemény napján a Magyar Televízió I. csatornája ebben az esztendőben is csúsztatott élő adásban közvetíti.

Az írásban felkért jelölőktől idén rekord mennyiségű jelölés érkezett az Alapítványhoz, közel 550 db. A legtöbb Magyar Színház és Filmművészet kategóriában, összesen közel 90 db. A beküldött jelölésekből nyár elején a Társadalmi Tanácsadó Testület és a Kuratórium tagjai, együttes ülés keretében kategóriánként három-három Prima díjast választottak titkos szavazással. A VOSZ kibővített Elnöksége és a Kuratórium által a Prima Primissima Díjátadó Gálaest napján, 2012. december 7-én a Prima díjasok közül mind a tíz kategóriában egy-egy Prima Primissima kerül majd megválasztásra. A Prima díjasok 10 ezer euró, míg a Prima Primssima díjasok 50 ezer euró díjazásban részesülnek Demján Sándor magánvagyonából. A Prima Primissima díjasok megkapják a Zsolnay Porcelánmanufaktúra csodálatos eozin "Kincsem-szobrát" is, amelyet Schrammel Imre, Prima Primissima- és Kossuth-díjas keramikusművész tervezett.

Ki a legjobb a legjobbak között?
Ebben az évben is átadják a Közönségdíjat, amelyet a 30 díjazott közül nyeri el a közönség kedvence. A Prima díjasokra idén augusztus 1-től lehet szavazni az interneten a www.primaprimissima.hu honlapon, szeptembertől telefonon és SMS-ben is. További információ a Facebook-on is elérhető (www.facebook.com/primaprimissima). A legtöbb szavazatot kapott jelölt részesül majd a Közönségdíjban, illetőleg az azzal járó 50 ezer eurós pénzdíjazásban, amelyet Csányi Sándor, a Kuratórium elnöke ez évben is a magánvagyonából ajánlott fel. A Közönségdíjas továbbá megkapja az Ajka Kristály Üvegipari Kft. által készített ólomkristály Kincsem lovat.

A Mercedes-Benz Hungária Kft., a Mercedes-Benz márka hivatalos importőre és a Pappas Auto Magyarország Kft., a legnagyobb márkakereskedés közösen támogatja a Prima Primissima rendezvényt. A szavazók közül egy személyautót, az új Mercedes-Benz A-osztályt sorsoljuk ki.

2012-ben immár hatodik alkalommal adják át a Junior Prima díjakat, amelyet az az igény hívott életre, hogy ne csak a már komoly eredményeket felmutató szakembereket jutalmazzák, hanem a feltörekvő tehetségeket is. Mint azt a Társalapítók tábora is mutatja, egyre több patinás vállalat ismeri fel, hogy a jövő sikere a fiatal tehetségek gondozásában rejlik. A Junior Prima Díj keretein belül kategóriánként 5-10 Junior Prima díjast választanak ki, a szerencsés nyertesek fejenként 7.000 eurót kapnak. Ez az összeg egyrészt eddigi kiemelkedő munkájuk elismerése, másrészt kulcs egy olyan ajtóhoz, amely mögött még nagyobb, talán korlátlan lehetőségek rejlenek.

A Junior Prima Díjat 2012-ben az alábbi 7 kategóriában osztják ki:



Ki a legjobb a legjobbak között?
Magyar Tudomány:
Társalapítója az MFB Zrt. (2007. óta)

Magyar Sport:
Társalapítója az MKB Bank Zrt. (2007. óta)

Magyar Építészet és Építőművészet:
Társalapítója a TriGranit Fejlesztési Zrt. (2008. óta)

Magyar Zeneművészet:
Társalapítója a Magyar Villamos Művek Zrt. (2008. óta)

Magyar Sajtó:
Társalapítója az Erste Bank Hungary Nyrt. (2008. óta)

Magyar Színház- és Filmművészet:
Társalapítója az FHB Jelzálogbank Nyrt. (2010. óta)

Magyar Népművészet és Közművelődés:
Társalapítója a Docler Holding (2011. óta)

A díj megalapítása nem jöhetett volna létre, ha Demján Sándor mellé nem sorakoznak fel Társalapítóként a fenti vállalatok.

2005 óta, a Prima Primissima Gálaestet megelőzően, az ősz folyamán a Megyei Prima díjak is átadásra kerülnek. Minden megyében három-három, a helyi közösség által elismert kiemelkedő személyiséget, vagy jogi személyt részesít elismerésében a VOSZ megyei szervezete, rangos program és nívós műsor kíséretében. A megyei díjátadó rendezvények fontos helyi eseményekké fejlődtek az évek folyamán, amelyek keretében a megyei vállalkozók és vállalkozások a helyi szellemi élet, a kultúra, a tudomány, az oktatás, a köznevelés és a sportélet kimagasló képviselőit, elismert szereplőit részesítették elismerésükben. Mára elmondható, hogy ezek a megyei rendezvények szerves részeivé váltak a nemzeti tőke részéről megnyilvánuló és egyre erőteljesebben kibontakozó mecenatúrának, amellyel a vállalkozói társadalom a szellemi élet támogatásával is hozzá kíván járulni az ország gazdasági-társadalmi felemelkedéséhez.

(x)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Európa legrosszabb rémálma válhat valóra Donald Trumppal – Tényleg Kamala Harris maradt a kontinens utolsó reménysége?
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
NYITO_2023_Jazzpiknik_MohaiBalazs_2