Prémium

Az olcsóbb is lehet drágább (x)

Portfolio
A GFB-átkötésekkel egyéb kedvezmények veszhetnek

Nem biztos, hogy mindenkinek megéri felmondani korábbi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződését és újat kötnie. A népszerű online kalkulátorok ugyanis egyáltalán nem tájékoztatják az ügyfeleket arról, hogy a korábban a GFB-vel együtt megkötött egyéb biztosításokra kapott kedvezmények szerződésfelmondás esetén elvesznek. Így az olcsóbb kötelező összességében akár többe is kerülhet - mondja Horváth Andrea, az Allianz Hungária vezérigazgató-helyettese.

Az elmúlt évek kampányai során rengetegen éltek keresztkedvezményekkel a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (GFB) szerződések váltása esetén, azaz lényegesen olcsóbban köthettek casco- és lakásbiztosításokat, ha ezeket együtt kötötték. Sok ügyfél - megfelelő tájékoztatás hiányában - nincs tisztában azzal, hogy ha pusztán egy olcsóbb gfb-konstrukcióra vált, akkor összességében nem biztos, hogy akár egy forintot is megtakarít, hiszen a többi biztosításra kapott kedvezmény elvész. Az Allianz éppen ezért azt javasolja az ügyfeleknek, hogy több csatornán is érdeklődjenek, hiszen az együttkötési kedvezményeket, az azokkal csökkentett díjakat, valamint a szolgáltatások pontos részleteit leginkább a biztosítók oldalán lehet felmérni.

Horváth Andrea közölte: a piacvezető társaság online díjkalkulátorán eddig összesen közel 3,5 millió számítás futott le, ennyien nézték meg jövő évi díjaik alakulását. Azonban a számok még keveset mondanak, hiszen azt is látni kell, hogy még több mint egy hónapnyi idő van kiválasztani a jövő évi biztosítást. "Előzetes terveinknek megfelelően alakulnak a kötések, elsődleges célunk ugyanis az volt, hogy meglévő portfoliónkat megvédjük valamint, hogy ügyfeleink áttérjenek a számukra is kényelmesebb, egyszerűbb ügyintézéssel járó online termékünkre, az e-GFB-re. Az online kötések száma tovább növekszik, ami szintén alátámasztja a 2011-ben a piaci hagyományokat megszakító elsőként bevezetett e-GFB létjogosultságát, nem beszélve arról, hogy idén több biztosító is követi az általunk megkezdett irányt" - magyarázza a vezérigazgató-helyettes.

Horváth Andrea szerint az is nagyon fontos, hogy átkötés esetén jól válasszuk ki a kalkulátort. "Az ügyfeleknek azt tanácsolom, hogy biztosítók saját eszközei mellett használják a MABISZ által elindított, minden biztosító által támogatott kalkulátort, a Díjnavigátort, hiszen ma ez a leghitelesebb forrás az ajánlatok összehasonlítására" - tette hozzá.

Az ügyfeleknek ugyan lehetőségük van arra, hogy a szerződést évközben kössék újra a biztosítás évfordulójára, mivel az adott naptári évre meghirdetett díjtarifa már nem fog változni. Horváth Andrea ugyanakkor az évközi évfordulósok figyelmét felhívta arra is, hogy hónapokkal a lejárat előtt ne mondják fel és kössék újra a meglévő szerződésüket. Hiszen az élethelyzetükben bekövetkezhetnek olyan változások, vagy valamilyen kedvezményre jog szerzése vagy éppen annak elvesztése, amelyek befolyásolják a díjukat, így most még nem tudnak megalapozott döntést hozni. A biztosítók az ügyfeleket a jogszabálynak megfelelően az évforduló előtti 50. napig elküldött díjértesítőben tájékoztatják a jövő évi díjáról, így semmiképpen sem kell elhamarkodottan dönteni - fejezte be a vezérigazgató-helyettes.

További információk

(x)
Kasza Elliott-tal

3M Company

Május közepén írtam az MMM-ről, mert akkor vágott osztalékot a cég. Érdekes módon akkor a befektetők ezt nem értékeltek katasztrófaként, mert volt előtte egy spinoff, a Solventumot leválas

Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új rekord: gyorsulva terjed Magyarországon a fertőzés, ami halálesetekkel is járt

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Mike Stern - Leslie Mandoki - Bill Evans - Randy Brecker