Prémium

Túlélő tréning a válságra (x)

Portfolio
A gazdasági válság a tréningpiacon is érezteti hatását: a cégeknek várhatóan csak a fele élheti túl a megrendelők drasztikus költségcsökkentési intézkedéseit.
A vállalkozások költségtakarékosság idején nem szívesen áldoznak olyan tréningre, ami több napra kiveszi az alkalmazottakat a munkából és még az eredményét sem tudják mérni. Éppen ezért már tapasztalható az elmozdulás az olyan tréningek irányába, amelyek nem veszik ki a munkatársakat a napi feladatmegoldásból, és a tanultakat rögtön beépíthetik a munkájukba, így annak eredményessége rögtön mérhető.

"Tapasztalataink szerint az élmény tréningek helyét a cégek oktatási programjában olyan módszertani képzések veszik át, amelyek célja a válság vállalatra gyakorolt hatásainak elemzése, és hozzásegítenek a kiutak megtalálásához." - hangsúlyozza Bene János, a Generatív Tanácsadó Iroda ügyvezetője.
A cégvezetők most elsősorban arra szeretnének választ kapni, hogy miként érinti a jelenlegi válság az adott

' title='
vállalkozás működését, a munkatársak hogyan élik meg a pénzügyi válságot, milyen félelmeik, tapasztalataik, információik vannak. "Amikor a vezetők szembesülnek a költségek visszafogásának kényszerével, nem csak az a feladat, hogy megtalálják a megkurtítható kiadásokat, de legalább olyan lényeges az is, hogy intézkedéseiket elfogadtassák az alkalmazottakkal, mert csak ekkor számíthatnak valós eredményekre." - hangsúlyozza Bene János. A munkatársakat fel kell készíteni arra, miként adják át a megszorító intézkedéseket, úgy hogy a kollégák együttműködési szintje, motiváltsága ne csökkenjen, és ne növekedjen a fluktuáció.
A költségkontroll és a költségracionalizálás mellett lényeges az áttörési stratégia megalkotása is, ami megalapozhatja a következő időszak stabil működését. "Ha munkatársak egy hatékony tréning segítségével felkészülnek a jövő évi - egyelőre talán teljesíthetetlennek tűnő - tervek megvalósítására, a tréning megtérülő költség, mert akár profitot is termelhet a vállalatnak." - érvel Bene János, több mint tíz éves piaci tapasztalata birtokában.


A hazai tréningpiacon mintegy 1000 cég van jelen, amelyek közül mindössze 25-30 rendelkezik a szükséges akkreditációval és referenciákkal ahhoz, hogy a piac megrendelések kétharmadát adó multinacionális cégek beszállítója legyen. A gazdasági válság hatására a kisebb cégek nagy része várhatóan eltűnik a piacról, és megindul egyfajta koncentráció, ami az eddigi osztódásos piaci folyamatokkal éppen ellentétes tendencia.

"Ez azért is kedvező a megbízók számára, mert a kisebb cégek rendszerint a kapacitáskorlát, a megrendelők számának limitáltsága és az erőforrások híján nem tudják alkalmazni a legfejlettebb technikákat." - teszi hozzá Bene János.

Az ügyfeleknek mindenekelőtt érdemes megnézniük a tréning cég akkreditációját, ami felsőfokú képesítést, minimum 10 éves felnőttoktatásban szerzett tapasztalatot, valamint saját oktatótermet takar. Az is fontos információ, hogy mióta működik a cég azonos néven, amiből a stabil és transzparens működésre lehet következtetni. A megalapozott szaktudás záloga, ha a vezető trénerek nemzetközi tanácsadó cégnél szereztek képesítést.

"A referenciákkal is óvatosan kell bánni, mivel a multinacionális cégek többsége szinte valamennyi nagyobb tréningcég referencialistáján szerepel." - figyelmeztet a szakértő és hozzáteszi. "Az sem mindegy, hogy szervezeti megoldásokat, vagy egyéni készségfejlesztő tréninget szállítottak és az is számít, hogy a multik egy-egy megrendelést, vagy folyamatos megbízást adtak az adott cégnek."

Háttérinformáció :

A Generatív Tanácsadó Iroda több mint 10 éve meghatározó szereplője a tréning-tanácsadó piacnak. Olyan tanácsadók hozták létre, akik ezt megelőzően világszerte elismert nemzetközi tanácsadó cégek munkatársai voltak.

Bővebb információ :
Zempléni Dóra
GWC Pénzügyi PR Kommunikáció
T: 70 933 9794
(x)
Kasza Elliott-tal

3M Company

Május közepén írtam az MMM-ről, mert akkor vágott osztalékot a cég. Érdekes módon akkor a befektetők ezt nem értékeltek...

Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új ajándék érkezik az Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
123