Prémium

Nem csak intézményi befektetőknek, már magánszemélyeknek is! (x)

Portfolio
Nyilvános befektetési alapok a Generali Alapkezelőtől


' title='


' title='
Schuszter Pétert a Generali Alapkezelő Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük az alapkezelő új, nyilvános alapjairól.

A Generali Alapkezelő augusztustól indított útjára négy különböző nyilvános befektetési alapot. Melyek ezen alapok jellemzői?

A négy alap jól elkülöníthető befektetési politikával rendelkezik, eltérő kockázati szintű befektetéseket biztosítva ügyfeleinknek. A Generali Cash egy pénzpiaci alap, mely rendkívül alacsony kockázati szintet képvisel, a Generali Hazai Kötvény Alap alapvetően az állam által garantált kötvényekbe fektető alap, ezek mellett még két kockázatosabb, részvény befektetési alapot indítottunk el. Az Arany Oroszlán elsősorban európai és amerikai részvényekbe fekteti a tőkéjét, míg a Generali Nemzetközi részvény Alapok Alapja külföldi részvény befektetési alapok befektetési jegyeibe - elsősorban a Generali konszern által kezelt befektetési alapok jegyeibe - invesztál.

Kinek ajánlja ezeket a befektetési jegyeket?

A pénzpiaci alapot és a kötvény alapot azon befektetőknek ajánljuk, akik alacsony kockázattal szeretnék pénzüket befektetni, de magasabb hozamot szeretnének elérni a banki, betéti megtakarításoknál.
A két részvény befektetési alapot a kockázatvállalóknak ajánljuk, akik hosszabb távon kötik le pénzeiket, és a várható tőzsdei árfolyam-emelkedésekből szeretnének profitálni.

Ezen befektetési alapok már hosszabb múltra tekintenek vissza. Milyen hozamokat ért el az Alapkezelő ezen befektetési alapokkal?

A négy alapból három már hosszabb ideje működik, ugyanakkor eddig úgynevezett zártkörű alapként, elismert, jó nevű intézményi befektetők számára volt csak hozzáférhető.
Az elmúlt 5 évben a Generali Cash 7,43%hozamot, a Generali Hazai Kötvény 9,22%, az Arany Oroszlán 11,94% hozamot ért el évesítve, míg az elmúlt két évben az Arany Oroszlán 14,74%, a Generali Cash 7,03%, a Generali Hazai Kötvény 5,37% hozamot produkált éves szinten. Hozzá kell tenni, hogy korábban a Generali Hazai Kötvény Alap kis mértékben (10-15%) tartalmazott részvény jellegű befektetéseket is, azonban a továbbiakban ezen kockázatos eszközök kikerültek a portfolióból.
Az elmúlt évek jó teljesítményének köszönhetően a Generali Cash portfoliójában több mint 4 milliárd forint, a Generali Hazai Kötvény Alapban több mint 1,5 milliárd forint, az Arany Oroszlán Befektetési Alapban csaknem 14 milliárd forint tőke halmozódott fel.
A Generali Nemzetközi Részvény Alapok Alapja 2007. augusztusában indult el, így ezen alapra hozamadatok még nem állnak rendelkezésre.

Milyen terveik vannak az elkövetkező időszakban?

A magyarországi Generali csoport jelenleg több mint 420 milliárd forint vagyonkezelt állománnyal rendelkezik, mely összeg az intézmények részére végzett vagyonkezelési tevékenységet reprezentálja. Számos biztosítónak, biztosító egyesületnek, nyugdíjpénztárnak, valamint egyéb szervezetnek végzünk vagyonkezelést. A lakosság részére a unit-linked alapokon keresztül nyújtjuk jelenleg szolgáltatásainkat.
Ezen négy nyilvános befektetési alappal célunk, hogy a Generali ügyfelei számára még szélesebb körű, vonzó befektetési lehetőségeket teremtsünk, így a lakossági ügyfeleknek a Generali a jövőben teljes körű pénzügyi szolgáltatást tudjon kínálni.

Hol lehet a befektetési jegyeket megvásárolni?

Jelenleg a lakossági ügyfelek részére a Raiffeisen Bank teljes fiókhálózatában lehet megvásárolni a Generali Alapkezelő befektetési alapjainak jegyeit.
További információkat a www.generalialapkezelo.hu oldalon találhatnak meg ügyfeleink.
(X)
Kasza Elliott-tal

3M Company

Május közepén írtam az MMM-ről, mert akkor vágott osztalékot a cég. Érdekes módon akkor a befektetők ezt nem értékeltek katasztrófaként, mert volt előtte egy spinoff, a Solventumot leválas

Kiszámoló

Ez történt a héten 07.28

A megkérdezett amerikaiak közel 60%-a úgy vélekedett, hogy az amerikai gazdaság recesszióban van, ami messze nincs így, de az emberek ezt gondolják, ráadásul szerintük átlagosan már 2023 márc

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

KonyhaKontrolling

Mi a legjobb befektetés ma?

Az ügyfeleim gyakran kérdezik tőlem, hogy mi a legjobb befektetés. Ez a kérdés mindig elszomorít, hiszen azt kell válaszolnom, hogy ilyen nem létezik. Ráadásul rámutat a kérdező rossz elvár

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új ajándék érkezik az Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
123