Prémium

Egy új befektetési forma rejtelmei - Interjú Kevin Taylorral (x)

Portfolio
Kevin Taylorral, a WorldSpreads jövő héten hazánkba látogató vezérigazgatójával beszélgettünk a Magyarországon még mindig új befektetési formának számító spread kereskedésről. Az interjúból kiderül, hogy az Angliában immár 30 éves múlttal rendelkező kereskedési forma számos előnnyel rendelkezik, s így jól kiegészíti a hagyományos befektetési konstrukciókat. A spread kereskedés jelentőségét jól szemlélteti, hogy 2000-ben a világ egyik legnagyobb privát brókerháza, a Cantor Fitzgerald is megkezdte tevékenységét ezen befektetési szegmensben.

JELENTKEZÉS
WorldSpreads -et bemutató ingyenes rendezvényre.

' title='
Kevin Taylor

Tulajdonképpen mi a spread kereskedés, ez a Magyarországon kevésbé ismert befektetési forma?

Kevin Taylor, a WorldSpreads vezérigazgatója: a spread kereskedés egy olyan befektetési lehetőséget kínál, ahol a befektető a tőzsdei tranzakciókkal ellentétben nem vásárol részvényt (szavazati és osztalék jogot), nem tesz szert árutőzsdei termékek esetében szállítási vagy átvételi kötelezettségre. Ezen egyszerűsített befektetési formában csupán az árfolyam elmozdulásra spekulál. A spread kereskedést kínáló cég vételi és eladási árat jegyez (minél kisebb különbséggel) az egyes instrumentumokra és a saját kockázatát tőzsdei ügyletek révén fedezi.

Milyen múltja van a spread kereskedésnek és mennyire tekinthető biztonságos befektetési formának?

Az első spread kereskedésre szakosodott cégek az 1970-es években kezdték meg tevékenységüket. Az iparág egyébként is gyors fejlődése az internet megjelenésével kapcsolt exponenciális fordulatra. Spread trading által kínált befektetési lehetőség jelentőségét jól mutatja, hogy 2000-ben a világ egyik legnagyobb privát brókerháza, a Cantor Fitzgerald is megkezdte tevékenységét ezen befektetési szegmensben.
A biztonságról a legtöbbet talán az árulja el, hogy a tevékenység felügyeletét a világ egyik legrigorózusabb szerve látja el Angliában, a Financial Services Authority (FSA), mely 50 ezer GBP értékéig az ügyfélpénzekre kifizetési garanciát is vállal.

Miben látja a spread kereskedés előnyeit?

Hosszasan sorolhatnám, így csupán a legfontosabbakat emelném most ki: Kis összeggel is egyszerűen, jutalék mentesen kereskedhető, könnyű short (eladási) pozíciót is felvenni, a megbízások azonnal végrehajtásra kerülnek, garantált stop-loss megbízás adhatók, a hagyományos derivatív termékeket akár jelentősen meghaladó tőkeáttétel, jól használható fedezeti pozíciók kialakítására

A WorldSpreads szolgáltatása már közel 10 hónapja elérhető Magyarországon. Mik az eddigi magyarországi működés tapasztalatai?

Várakozásainkat jóval meghaladta a magyarok érdeklődése az új kereskedési lehetőség iránt. Ebben gondolom szerepet játszik, hogy a külföldi befektetési lehetőségek egyre népszerűbbek a magyar kisbefektetők körében. Ez a változó érdeklődés találkozik a WorldSpreads kínálatával, ahol azokat a piacokat lehet elérni, ahol ténylegesen a "nagy" dolgok történek. Például: amerikai, európai részvénypiacok, jelentősebb árutőzsdék, devizapiacok.
Ügyfélkapcsolatok terén a legfontosabb tapasztalatunk az volt, hogy a magyarok szeretnek minden információt anyanyelvükön megkapni, így a WorldSpreads magyar ügyfeleivel mostanra már gyakorlatilag magyar nyelven kommunikál.

Mire fog fókuszálni a február 15-i prezentáción és ügyféltalálkozón?

Teljes képet szeretnénk adni a magyar érdeklődők számára, így bemutatásra kerül élő kereskedésben, hogyan működök a spread befektetés. A power point file helyett a valós internetes kereskedés lesz a fókuszban. Megmutatjuk, hogyan helyezhetők el megbízások, azok hogyan teljesülnek, hogyan használhatók a kockázat kezelési eszközök, a stop-loss és a garantált stop-loss megbízás. Beszélünk a tőkeáttételről, a fedezeti követelményekről is.
Természetesen szeretnénk magunkat is bemutatni, hiszen fontos a befektetőnek, hogy kitől veszi igénybe a szolgáltatást.

Minden érdeklődőt várunk szeretettel!

JELENTKEZÉS

Vista Rendezvényközpont (1061 Budapest, Paulay Ede u. 9.)
2007. február 15-én 17:30
INGYENES RENDEZVÉNY
Kiszámoló

Ez történt a héten 07.28

A megkérdezett amerikaiak közel 60%-a úgy vélekedett, hogy az amerikai gazdaság recesszióban van, ami messze nincs így, de az emberek ezt gondolják, ráadásul szerintük átlagosan már 2023 márc

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

KonyhaKontrolling

Mi a legjobb befektetés ma?

Az ügyfeleim gyakran kérdezik tőlem, hogy mi a legjobb befektetés. Ez a kérdés mindig elszomorít, hiszen azt kell válaszolnom, hogy ilyen nem létezik. Ráadásul rámutat a kérdező rossz elvár

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új ajándék érkezik az Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
123