Prémium

Miért nincs alternatívája az online kereskedelemnek? (x)

Portfolio


' title='
Miért nincs alternatívája az online kereskedelemnek?

Amikor Ferenc József császár 1864-ben engedélyt adott a pesti tőzsde működésére, senki nem gondolta, milyen gyorsan és mekkora kényelemmel lehet kereskedni 140 év múlva a tőzsdén. Még 1987-ben sem, amikor 22 bank értékpapír-kereskedelmi szerződést kötött, sem lehetett elképzelni, hogy a befektetők számítógépeikről közvetlenül adják majd a tőzsdei megbízásokat. Az elmúlt 20 évben azonban a számítástechnológia erőteljes elterjedésének köszönhetően a magánszemélyek is fokozottabb mértékben kezdték használni a számítógép kínálta lehetőségeket, a gyorsaságot, az információáradatot, a kényelmet és a biztonságot. A tőkepiacokon való kereskedést sem kerülte el ez a folyamat.

Számtalan előnye van az online adott tőzsdei megbízásnak a klasszikus telefonon vagy személyesen adott megbízással. Mindenek előtt a gyorsaság. Amíg a telefonon, vagy személyesen a brókernek adott megbízás esetében, a befektetési döntés és a teljesítés közötti időtartamot percekben, esetenként órákban lehet mérni, addig az internetes kereskedési rendszeren keresztül adott megbízás másodpercek alatt teljesül.

A befektető számára szintén nem elhanyagolható szempont az alacsony tranzakciós díj. Az ok nagyon egyszerű - az online brókerek az automatizáció magas szintje miatt kisebb létszámú személyzettel dolgoznak, ezért a tranzakciós díjaikat nagyobb mértékben tudják csökkenteni. Gyakran az online bróker egyáltalán nem számít fel díjat a megbízás adásáért. Az Ügyfeleknek csupán a tranzakciós díjat kell megfizetniük.

A gyorsaság és az alacsony ár mellett a legfontosabb tényező az információ. A befektetőnek online kapcsolata van a tőkepiacokkal, ami által nagyobb esélye van nyereséget elérni, mint azon kollégájának, aki késve kap információt a piacokról. A Fio Pénzügyi Csoport kereskedési rendszere ingyenes real-time adatokat közvetít a világ legnagyobb tőkepiacairól, s a Fio-broker lehetőséget nyújt mind az értékpapírok technikai elemzésére, mind a fundamentális elemzésre. Az így szerzett adatok birtokában már bátran lehet befektetési döntést hozni.

Az online kereskedelem velejárója a kényelem, melyet a tőzsdével való közvetlen összeköttetés nyújt. Nincs egyéb dolgunk, mint hátradőlni és figyelni az árfolyamok alakulását a világ "másik felében“. Amennyiben nincs kedvünk a brókerükkel csevegni, semmi sem kényszerít erre.

Az online kereskedelem kapcsán régebben felmerült a biztonság kérdése is. Sem a brókereknek, sem a befektetőknek nem érdeke az adatok illetéktelen kezekbe kerülése. Az online befektetési szolgáltatók ezért mindent megtesznek a biztonságos adatátvitel fenntartása érdekében. Mára már egyre ritkábbak az ilyen jellegű aggodalmak.

Az online kapcsolatról elmondható, hogy a jövő kulcsa. Kétszeresen érvényes ez az állítás a tőkepiacokon való kereskedésre. A Fio magyarországi ügyfelei ennek a jövőnek már a részesei.
FIO
(X)
Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

Kiszámoló

Ez történt a héten 07.28

A megkérdezett amerikaiak közel 60%-a úgy vélekedett, hogy az amerikai gazdaság recesszióban van, ami messze nincs így, de az emberek ezt gondolják, ráadásul szerintük átlagosan már 2023 márc

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

KonyhaKontrolling

Mi a legjobb befektetés ma?

Az ügyfeleim gyakran kérdezik tőlem, hogy mi a legjobb befektetés. Ez a kérdés mindig elszomorít, hiszen azt kell válaszolnom, hogy ilyen nem létezik. Ráadásul rámutat a kérdező rossz elvár

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új ajándék érkezik az Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
123