Prémium

Két OTP garantált alap indul - Pénzügyi újdonságok kisebb összegek befektetésére is (x)

Portfolio
Két új OTP garantált alap jegyzése zajlik 2006. február 27. és 2006. március 31. között az OTP Bank több mint 230 értékpapír-forgalmazó bankfiókjában. Az Alapok újdonsága és egyedisége abban áll, hogy a hazai piacon elsőként a két garantált alap többlethozama részben vagy egészben jelenleg is forgalmazott OTP értékpapíralapok, az OTP Optima és/ vagy az OTP Quality teljesítményétől függ.
Miként profitálhatnak a befektetők ezekből a pénzügyi újdonságokból?

A közép-kelet-európai részvénypiacok az elmúlt 3 évben kiemelkedően teljesítettek, az OTP Quality Alapba, a legnagyobb hazai részvényalapba fektető ügyfelek ennek megfelelően jó hozamokat érhettek el. A befektetők többsége azonban még mindig elkerüli a magasabb hozamot ígérő, ám kockázatos befektetéseket, ugyanakkor szívesen részesedne ezek hozamából.
Az OTP Quality Plusz Alap úgy teszi lehetővé az OTP Quality Alap hozamából való részesedést, hogy a teljes futamidőre biztosítja a befektetett tőke visszafizetését, valamint egy minimális tőkenövekményt arra az esetre is, ha a részvénypiacok időközben rosszul teljesítenek.
Az OTP Línea Alap azoknak a befektetőknek előnyös választás, akik nem szeretnének előre dönteni részvény- vagy kötvénybefektetés, illetve egyéb befektetések között, hanem inkább utólag részesednének a futamidő alatt legjobban teljesítő befektetési stratégiák hozamából. Az Alap az OTP Quality Alapon keresztül a regionális részvénypiacokba, az OTP Optima Alapon keresztül pedig a hazai kötvénypiacba fektet, ezen felül részben elérhetővé teszi a fejlett európai és japán részvénypiacokat, valamint az elmúlt években kiemelkedő hozamokat biztosító nyersanyag és árupiacokat is.

Az OTP Quality Plusz Alap és az OTP Linea Alap 3 éves futamidejű, zártvégű alapok. A befektetett tőkére védettséget nyújtanak, a futamidő egészére pedig 5%-os, azaz éves szinten 1,64%-os minimális hozamot biztosítanak, ugyanakkor kedvező esetben jelentős többlethozamhoz juttathatják a befektetőket.

OTP Quality Plusz Alap
Az OTP Quality Plusz Alap befektetéseinek döntő részét az Alapkezelő egy betét jellegű konstrukcióban helyezi el az OTP Banknál, ami biztosítja a teljes tőke és a minimális hozam kifizetését. A vagyon kisebb részével a befektető részesedik az OTP Quality Alap befektetésein keresztül a közép-kelet-európai részvénypiacok teljesítményéből, így olyan többlethozam érhető el, ami a biztosított minimum hozamot és a kockázatmentes eszközök teljesítményét jelentősen meghaladhatja.

Az OTP Quality Plusz Alap befektetései a betételhelyezésen felül az alábbi piacok között oszlanak meg:

' title='
OTP Línea Alap
Az OTP Linea Alap pénzeszközeinek döntő részét az Alapkezelő egy betét jellegű konstrukcióban helyezi el az OTP Banknál, így biztosítva a teljes tőke és a minimális hozam kifizetését. A vagyon kisebb részét olyan befektetések alkotják, amelyek a futamidő végére a biztosított hozamot jelentősen meghaladó többlethozam elérésének lehetőségét hordozzák.

Az OTP Linea Alap különlegessége, hogy a befektetők három egymással versenyző befektetési stratégia közül a futamidő alatt a legjobb teljesítményt nyújtó stratégia teljesítményéből részesedhetnek. Az utólagos hozam-optimalizálás tehát azt jelenti, hogy a befektetőnek nem kell előre döntenie a különböző befektetési stratégiák, a kötvény- és részvénybefektetés, valamint nyersanyag- és árupiaci befektetések között, hanem utólag és automatikusan a legjobb lehetőség hozamából való részesedést élvezheti.

A három egymással versenyző stratégia:

' title='
Valamennyi stratégia azonos súllyal, 20%-kal tartalmazza a nyersanyag árfolyamindexet. A stratégiák jellegét így alapvetően a részvény-kötvény arány határozza meg. A részvény jellegű befektetések súlya ennek megfelelően 20%, 40% és 60% az egyes portfoliókban.

(X)
Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új ajándék érkezik az Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
123