Prémium

Olajtól a rézig - a befektetési alapok új világa Magyarországon (x)

Portfolio
Száguldó olajárak, elszabaduló rézárfolyamok... Lehet-e ezen világpiaci folyamatokból kisbefektetőként is profitálni? A válasz immár 100%-ig igen, hiszen megérkezett a kizárólag árutőzsdei termékekbe fektető Profitmix 2. a CIB Alapkezelőtől. A bármikor visszaváltható, de 3 évre javasolt befektetési jegy tőkegaranciát kínál a befektetőknek, így mindenki védettnek érezheti magát egy drámai piaci fordulat esetén is. A biztonság érzést tovább fokozza ezen egzotikus területen, hogy 15%-os negatív teljesítményig is hozamot fizet az alapkezelő.
Relatív nagy biztonsággal fektetheti be tőkéjét az olaj, a réz, a cink és az alumínium árak emelkedésére számítva... És végül egy kis hab a tortán: az alapot jegyzők számára a CIB Bank 9%-os kamatozású 3 hónapos akciós betét lekötést kínál.
CIB Profitmix 2: kizárólagos nyersanyagpiaci befektetés először Magyarországon



' title='
A Profitmix 2 Alap újszerűségét az adja, hogy ez az első olyan termék, melyben a kockázatos rész kifizetése kizárólag árutőzsdei befektetés hozamától függ. Az alap akkor is fizet hozamot, ha a befektetési portfólió hozama egy határig negatív. Az alap olyan nyersanyagokba fektet be, amelyek a világgazdaság növekedése, a fejlett társadalmak életszínvonalának emelkedése, a technikai fejlődés és a népszaporulat növekedésének hatására nagyon jelentős áremelkedést képesek elérni. Ezek a következők: olaj, alumínium, cink és réz. Az alap hozamát igen kedvezően érintheti, hogy az ipari fejlődés fellendítette a természeti erőforrások iránti keresletet, viszont a kitermelés gyorsítása, az új kapacitások létrehozása pénz és időigényes folyamat, mindez pedig a tovább emelkedő nyersanyagárak lehetőségét hordja magában.

Az olaj, az alumínium, a cink és a réz világpiaci ártrendjeiről, várható jövőbeli áralakulásáról a befektetői tájékoztató 6-12. oldalán olvashat a következő linkre kattintva:
CIB Profitmix 2

Mekkora lehet a befektetés hozama? A következő újdonság - egyedülálló kifizetési szabályok
  • Amennyiben a nyersanyagok kiemelkedően pozitív teljesítményt érnek el, azt az alap kifizeti befektetői számára.
  • Ha a nyersanyagok csak mérsékeltebb, 15% alatti teljesítményt tudnak felmutatni, az alap akkor is a 15%-ot fizeti ki, tehát már bármilyen csekély portfólió összességét érintő nyersanyag-áremelkedésnél is a hozam minimum 15% lesz!
  • Abban az esetben, ha egy olyan stagnáló, enyhén recessziós világgazdasági környezet alakul ki, amelyben a nyersanyagok árai csökkenést szenvednek el, és ez az áresés nem több, mint -15%, akkor az alap egyedülálló módon - a kedvezőtlen helyzet ellenére is - hozamot tud fizetni! Ennek mértéke 15% csökkentve a negatív teljesítménnyel!
  • Amennyiben kedvezőtlen folyamatok alakulnának ki a nyersanyagpiacokon, és a nyersanyagok ára jobban esne, mint -15%, akkor az alap a negatív hatásokat semlegesíti, és befektetett pénzét a lejáratkor visszafizeti.

Egy rugalmas, kényelmes befektetés

Az ajánlott befektetési időtáv 3 év, amely alatt azonban a befektetési jegyek bármikor visszaválthatók. A visszaváltás árfolyamértéken történik. Az alap árfolyamát a futamidő alatti nyersanyagpiaci folyamatok kedvező és kedvezőtlen irányba egyaránt befolyásolhatják, így befektetésének tőkegaranciája csak a futamidő végén érvényes.

Meddig lehet jegyezni az alap befektetési jegyeit?

A jegyezési időszak: 2005. november 14. és 2005. december 16. között tart, amely alatta befektetetett tőke már termeli a hasznot, ugyanis a befektetési jegyek névérték alatti árfolyamon vásárolhatók meg. A diszkont ráta: 5%.

A befektetési jegyek mellé bankbetétek dobogós kamatokkal

A CIB Bank nem csak a CIB Profitmix 2 Alap, hanem a többi befektetési alap jegyei mellé egyben akciós betétlekötési lehetőséget is ajánl. Az akció szintén 2005. november 14. és december 16. között tart, amely alatt a megtakarításokat
  • 50%-át 3 hónapos futamidejű, automatikusan megújuló CIB Arany-, Ezüst- vagy Bronzbetétben,
  • 50%-át pedig a befektetők által választott, az adott betéthez kapcsolódó CIB befektetési alapban lehet elhelyezni.

A minimálisan elhelyezhető összeg 200 000 Ft (100 000 Ft betét lekötése és 100 000 Ft értékben befektetési jegy vásárlása, illetve jegyzése). Az akciós kamatokat az alábbi ábra szemlélteti:

' title='
A bankbetétek mellé melyik befektetési alapot válasszuk?

A CIB Aranybetét mellé ugyanakkora összegben
- CIB Profitmix 2 Alap jegyzése szükséges.

A CIB Ezüstbetét mellé
- CIB Betét Alap,
- CIB Részvény Alap,
- CIB Európai Részvény Alap vagy
- CIB Indexkövető Részvény Alap
vásárolható a betétben elhelyezett pénzösszeggel megegyező értékben.

A CIB Bronzbetét mellé pedig az alábbi alapok választhatók:
- CIB Pénzpiaci Alap,
- CIB Ingatlan Alapok Alapja,
- CIB Konvergencia Kötvény Alap vagy
- CIB Kincsem Kötvény Alap
szintén a betéttel megegyező összegben.

A további információk:
A Profitmix 2. alapról
A betétekről
Kasza Elliott-tal

Eladások

Augusztus közepén pénzre lesz szükségem, és ehhez el kell adnom pár részvényt. Egy éve is volt egy hasonló dilemám, akkor veszteséggel szálltam ki több papírból, de idén más a tervem.Van

Kiszámoló

Hogy kerüld el a tranzakciós adót?

A kormánynak annyi a fantáziája, mint egy betonbékának. Ha pénz kell az összeomlott költségvetés foltozgatásához, akkor főleg a bankokat és a biztosítókat nyúzza, egyre jobban. (Akár rend

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Von der Leyen botránya pont egy nappal a sorsdöntő szavazása előtt kapott új erőre
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet