Prémium

Kiknek érdemes novemberben patikakártyát váltani? (x)

Portfolio


' title='
Az alábbiakban csokorba szedtünk olyan élethelyzeteket, amikor még az orvos is patikakártyát írna fel recept helyett.

Talán elérhető válik egy régen szükséges szemüveg vagykezelés?
Érdemes a patikakártyára vonatkozó előnyök kihasználásával (a befizetésekre vonatkozó 30%-os SZJA-kedvezmény, szolgáltatói árkedvezmény és a fel nem használt pénz hozama) lecserélni a régi szemüvegét, vagy finanszírozni egy régen áhított gyógyüdülést. Most érdemes mindent forintra pontosan kiszámolni, hiszen a Patikapénztár novemberi akciójával a költségeken további 4-10%-ot lehet spórolni.

Az év elején már visszaigényelhető SZJA-kedvezmény fejében érdemes egy magasabb kiadásra, legyen az előre nem látható betegség, vagy egy tervezett nyaralás tartalékolni!
Ezt az érvet az előrelátóan takarékoskodók számára ajánljuk. Aki megteheti, hogy egy évre előre tervezi pénzügyeit, most novemberben érdemes a pénztárba befizetnie, hiszen a befizetésekre vonatkozó adókedvezmény már januárban visszaigényelhető. A fel nem használt pénz pedig a már megszokott módon kamatozik.

Patikakártya mint egy jó befektetésnek?
Tavaly a patikakártya hozama látra szólóan 12,07% volt, ami még nyugdíjpénztárak körében is elimerésre ad okot. Ez a magas százalék természetesen nem a jövőre vonatkozó ígéret, ugyanakkor a tények azt bizonyítják, hogy a pénztár vagyonkezelője (Concorde Alapkezelő Rt.) minden évben a legjobb pénztárak közé sorakoztatta fel a Patikát.

SZJA fizetési kötelezettség-optimalizálás (I): további 10% adókedvezmény fejében legalább két évre szóló lekötés
Akinek pedig éppen most nincs ötlete, mire is lehet költeni egy egészségpénztári befizetést, gondoljon az örök igazságra: "nincs egészséges ember, csak rosszul kivizsgált beteg", és ennek szellemében optimalizálja az adóját. Az év végén az önkéntes nyugdíjpénztárba szánt keretet érdemes a Patikapénztárba befizetni, majd az összeget további 10% SZJA-kedvezmény fejében azonnal lekötni. Ezt azért ajánljuk, mert a Patikapénztárnál a befizetéseket november hónapban terhelő mindössze 3,2%-os költség az általunk vizsgált nyugdíjpénztárak mindegyikénél alacsonyabb, ráadásul a lekötés után járó 10% kedvezmény akár extra hozamnak is felfogható. Az pedig mindenki számára könnyen belátható, hogy ezt a pénzt két év múlva is el lehet költeni akár üdülésre is, nem is beszélve a patikakártya szolgáltatói által biztosított további árkedvezményről.

SZJA fizetési kötelezettség-optimalizálás (II): 2006-ben prevenciós szolgáltatás további 10% adókedvezmény fejébe
Mint ismeretes, az adótörvények a pénztártagok számára lehetővé teszik, hogy a prevenciós céllal igénybevett szolgáltatások után (legyen az akár munkáltatói vagy egyéni befizetés) a szolgáltatás árának 10%-ának megfelelő SZJA-kedvezményt érvényesítsenek. A Patikapénztár szolgáltatásai között jelenleg is vannak ilyen jellegű ellátások, azonban a pénztártagok a tapasztalatok szerint nem élnek nagy számban ezzel a lehetőséggel. Azonban az egyén egészségi állapotának megőrzése kiemelt mind a munkáltató, mind a család szempontjából. Ezt felismerve a Patikapénztár már 2005-ben megkezdte prevenciós stratégiájának kidolgozását (lsd. OEP-szerződés), 2006-ban pedig indul a gyakorlati megvalósítás. A Patika részletekkel tavasszal jelentkezik, de azt már most is lehet tudni, hogy a programban résztvevő pénztártagok számára jár majd a 10%-os prevenciós SZJA-kedvezmény.

További információ: http://www.patikapenztar.hu
(X)
Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új ajándék érkezik az Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
123