Prémium

Erste Új Európa Alap játék (x)

Utolsó forduló, ma se hagyja ki!

Portfolio
Tőzsde kockázatok és mellékhatások nélkül! Az Erste Bank Hungary és a Portfolio.hu közös játékában az Erste Befektetési Rt. új, hozamgarantált befektetési alapjával kapcsolatban teszünk fel kérdéseket. A helyesen válaszolók között minden nap értékes ajándékokat, és a hét végén fődíjat is sorsolunk.
A mai kérdés az Új Európa Index-hez (NTX) kapcsolódik:

Melyik Közép-Európai országok legnagyobb tőzsdei vállalatából képzik a New Europe Blue Chip Indxet-et (NTX) magyar nevén az Új Európa Index-et?

Az alap hozama a Közép-Európai országok (Ausztria, Magyarország, Lengyelország, Csehország, Románia, Szlovénia, Horvátország) 30 legnagyobb tőzsdei vállalatából képzett index (New Europe Blue Chip Index - NTX) teljesítményétől függ. A tízezer forint alapcímletű befektetési jegyeket 2005. október 3. és 2005. november 11. között lehet jegyezni az Erste Bank Hungary Rt. országos hálózatban.

Cselovszki Róbert, az Erste Bank Befektetési Rt. elnök-vezérigazgatója elmondta: az alap kezelője (az osztrák Erste-Sparinvest) a jegyzés során összegyűjtött pénzt két fajta termékbe fekteti be. A nagyobb hányad (80-90 százalék) kötvényekbe kerül, ami garantálja az induló értékhez képest a lejáratkori minimum 106 százalékos árfolyamot. Az összeg fennmaradó részén a Közép-Európai országok (Ausztria, Magyarország, Lengyelország, Csehország, Románia, Szlovénia, Horvátország) 30 legnagyobb tőzsdei vállalatából képzett indexre (New Europe Blue Chip Index - NTX, magyar nevén Új Európa Index) szóló opciót vásárolnak.

Az elnök-vezérigazgató szerint az Erste Bank Új Európa Alapja lehetőséget teremt arra, hogy ügyfeleik egy középtávú befektetéssel a piacit jelentősen meghaladó hozamot érjenek el. Az Alap hozama négy év alatt akár 70 százalékot is elérheti anélkül, hogy a tőkeveszteségtől kellene tartani, mivel a névérték 106 százalékát a lejárat napján (2009. október 31-én) garantáltan visszakapja a befektetési jegy tulajdonosa (amennyiben a befektetési jegyét a lejáratig nem váltja vissza a befektető).

A jegyzés diszkont árfolyamon történik, vagyis a befektetett pénz a jegyzés időpontja és a befektetési jegy kibocsátása (2005. november 14.) közötti időben is évi 5,5 százalékkal kamatozik. A jegyzés díjmenetes, és nem kötöttek ki minimálisan befektethető összeget sem. A pénzintézet a lejárat előtti visszaváltás esetén mindössze 1 százalékos díjat számít fel.

A negyedik forduló nyertese Kéki Zsuzsa. Gratulálunk!
Továbbra is érdemes játszani, hiszen a helyes megfejtést beküldők között minden nap egy Erste ajándékcsomagot sorsolunk ki. A játék öt napig tart, melynek végén a minden kérdésre válaszolók között fődíjként egy 50 000 Ft értékű Erste Új Európa Alap befektetési jegyet sorsolunk ki
A kérdések megválaszolásához segítséget találhat az Erste Bank honlapján.

(X)
Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

KonyhaKontrolling

Mi a legjobb befektetés ma?

Az ügyfeleim gyakran kérdezik tőlem, hogy mi a legjobb befektetés. Ez a kérdés mindig elszomorít, hiszen azt kell válaszolnom, hogy ilyen nem létezik. Ráadásul rámutat a kérdező rossz elvár

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új ajándék érkezik az Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
123