FONTOS Új ajándék érkezik a Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?
Prémium

Már Magyarországon is elérhető az internet alapú fax (iFax) (x)

Portfolio
Az internetes hangátvitel után az internet alapú fax is egyre népszerűbb!
Az internet alapú hangtovábbításra épülő szolgáltatások népszerűsége rohamosan növekszik. Napjainkban már nemcsak a vállalatoknál, de a háztartásokban is egyre szívesebben használnak valamilyen VoIP alapú telefonszolgáltatást. A VoIP után, terjedőben a fax kommunikáció következő generációja a FoIP technológiára épülő internetes fax is.

Az internet alapú telefonálást (VoIP) és az IP alapú faxtovábbítást (FoIP) hasonló tulajdonságaik teszik annyira vonzóvá: a hagyományos megoldásoknál alacsonyabb költségek jellemzik őket, illetve a hozzáadott többletszolgáltatások kényelmesebbé, ugyanakkor hatékonyabbá teszik a kommunikációt.

Az FoIP teljesen kompatibilis minden hagyományos faxgéppel, azonban szükségtelen már hozzá telefonvonal, sőt faxgép is. A faxüzenetek a felhasználó számítógépéről az interneten keresztül jutnak el egy központi szerverre, ahonnan hagyományos úton továbbítódnak a fogadóhoz.

Az IP alapú faxtovábbítást használó ügyfelek bejövő faxhívásait egy központi szerver fogadja, majd elektronikusan (egy e-mail formájában, vagy közvetlenül egy kliens programra) továbbítja a címzett számítógépére a küldeményt. A központi szerver a faxszolgáltatást nyújtó cégnél helyezkedik el, így a felhasználónak semmi másra nincs szüksége csak egy számítógépre, és egy Internet hozzáférésre. A központosítás előnye, hogy nem léphet fel kapacitás hiány: nincs foglalt vonal, nincs várakozás a faxüzenetek továbbítására, valamint minden felhasználó egy, vagy több privát faxszámot igényelhet üzenetei fogadására.

A nyilvánvaló előnyök mellett a FoIP alapú faxolás javára szól még az elektronikus dokumentum kezelés megvalósítása is. Ennek köszönhetően az üzenetek archiválhatók, és képminőségük is jobb. Hozzászoktunk, hogy e-mail üzeneteink könnyen kereshetők, tárolhatók, sőt bárhol olvashatók és fogadhatók, akárhol is tartózkodunk éppen a világban. Így erről a kényelemről már nem kell lemondanunk akkor sem, ha faxot küldenek nekünk.

Gondot jelenthet faxok esetében a biztonság: bizalmas üzenetek nem a címzetthez érnek el először miután kikerülnek a faxgépből, esetleg több kézen átmennek még az íróasztalra kerülnek. Az elektronikus dokumentumkezeléssel az üzenetek biztonsága faxüzenetek esetében maximális.

Közép-Európában, és ezzel együtt Magyarországon is, az eWorld Com az elsők között vezette be a FoIP szolgáltatást.
Kettő csomagot kínálnak vállalati előfizetőik részére: az iFax (internet fax) csomag az átlagos faxforgalmat bonyolító cégek igényeihez és lehetőségeihez lett kialakítva: tartalmaz egy saját faxszámot, egy faxfiókot a bejövő üzenetek részére, illetve hozzáférést a faxküldés igénybevételéhez. Az iFax Broadcast a nagyobb fogyasztók igényeit hivatott kiszolgálni (pl.: direct marketing cégek): akár harminc (!) vonalon képes egy időben tömeges faxüzenetek küldésére, valamint tartalmaz egy faxszerkesztő programot, mellyel címlisták importálhatók, továbbá a tömeges faxüzenetek személyre szabhatók. Mindkét csomagnak igen kedvezőek a belföldi és külföldi küldési tarifái, a számlázás faxküldés során másodperc alapon történik. A faxok fogadása ingyenes.

Az Internet Fax (iFax) egyik többletszolgáltatása, hogy az előfizetők a www.eworldcom.hu oldalon 24 órában hozzáférhetnek számlainformációjukhoz és küldési statisztikájukhoz. Vonzó lehetőség cégek számára, hogy akár minden egyes munkatárs, vagy részleg számára külön faxszámot igényelhetnek, rendkívül kedvező áron. Az iFax szolgáltatás gyorsan és egyszerűen telepíthető, ezt akár az ügyfél is elvégezheti.

Az előrejelzések szerint a FoIP szolgáltatások a kis-, és középvállalati szektorban itthon is hamarosan felválthatják a hagyományos megoldásokat.

(X)
Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

KonyhaKontrolling

Mi a legjobb befektetés ma?

Az ügyfeleim gyakran kérdezik tőlem, hogy mi a legjobb befektetés. Ez a kérdés mindig elszomorít, hiszen azt kell válaszolnom, hogy ilyen nem létezik. Ráadásul rámutat a kérdező rossz elvár

Kiszámoló

Új e-mailes átverések

Nagyon terjed az Egyesült Államokban az új e-mailes átverések, amik pofonegyszerűek, mégis végtelenül hatásosak. Az elkövetők megfertőznek olyan emberek számítógépeit, akik sok pénzt keze

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új aranyláz tombol az egészségügyben, most kell észnél lenni! - Interjú

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
123