Komoly változással indul a 2024/2025-ös tanév: erről minden szülőnek tudnia kell
Gazdaság

Komoly változással indul a 2024/2025-ös tanév: erről minden szülőnek tudnia kell

Portfolio
Ahogy a 2024/2025-ös tanév megkezdődik, újabb kihívások és viták kerülnek porondra az oktatásban. Tavaly a tanszerek áremelkedése, a tanárhiány és a státusztörvény miatt voltak feszült pillanatok, idén az iskolai mobiltelefon-használat korlátozása borzolja a kedélyeket. A Pénzcentrum új felmérésében arra keresi a választ, hogyan élik meg a szülők és a diákok az új tanévet, és milyen anyagi, szakmai nehézségekkel kell szembenézniük. Részvételeddel Te is hozzájárulhatsz ahhoz, hogy átfogó képet kapjunk az oktatás aktuális helyzetéről Magyarországon.

A 2024/2025-ös tanév sem indul izgalmak nélkül. Míg tavaly ilyenkor a tanszerek drágulása, a tanárhiány, és a státusztörvény körüli viták okoztak feszültséget, idén a figyelem középpontjába az iskolai mobiltelefon-használat tilalma került. Mint ismert, 2024. augusztus 8-án a kormány rendeletet adott ki az okostelefonok és más okoseszközök iskolai használatának korlátozásáról. Ezeket ugyan be lehet vinni az iskolába, de használatuk már nem megengedett korlátozások nélkül.

Hogy tisztább képet kapjunk, mit gondolnak a magyarok a mostani helyzetről, a tavalyi év után idén is összeállított a Pénzcentrum egy kérdőívet. A 2024/2025-ös tanév legégetőbb kérdéseire adhatsz választ: miből teremtik elő a magyar szülők a pénzt az iskolakezdésre, hol milyen tanárokból van a legnagyobb hiány, mi a véleményük az oktatás színvonaláról és vajon jut-e még pénz idén különórára? Ha nevelsz általános iskolás vagy középiskolás gyermeket, kérünk, szánj 5-10 percet a kérdőív kitöltésére, ezzel is segíted a munkánkat és hogy valós képet kapjunk az ország helyzetéről.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

KonyhaKontrolling

Miért jó befektetés az ingatlan?

Akik régóta olvasnak, tudják, hogy az ingatlan nem a kedvenc befektetési formám. Nem csupán azért, mert fizikailag hozzáköt egy helyhez, hanem azért sem, mert nagyon kevesen tudják előre felmé

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A forintgyengülés csak idő kérdése: elemzők szerint ennyi lesz az euró
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2024 - Győr
2024. október 9.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
2024. október 8.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Ez is érdekelhet
budapest economic forum portfolio konferenciák