Szalmonella: az utolsó pillanatban jelzett a riasztási rendszer

Szalmonella: az utolsó pillanatban jelzett a riasztási rendszer

Egy zsíros emulgeálószer, egy zsíros közeget kedvelő, egyébként nem túl gyakori kórokozó és egy egyelőre még nem tisztázott mulasztás kellett az idei év eddigi legkomolyabb élelmiszer-botrányához, amelynek során szalmonellával fertőzött lecitin került Magyarországról egy neves belga csokoládégyárba. A balszerencsék sorozatának végül a jól működő uniós riasztási rendszer vetett véget, amely megakadályozta, hogy a veszélyes termék eljusson a fogyasztókhoz.

Kisebb már a fagyizás kockázata Magyarországon, de a koronavírus ezt is felbolygatta

Kisebb már a fagyizás kockázata Magyarországon, de a koronavírus ezt is felbolygatta

Mivel sok helyen már zárt láncon keresztül jutnak el a hűsítő édességek a magyarországi cukrászdákba, ezért a korábbi éveknél kisebb az ételfertőzés okozta kockázat, de a koronavírus miatt most is oda kell figyelni a fagylaltozók környékén – írja a szombati Magyar Nemzet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrzési tapasztalatai alapján.

Így születik meg a legnagyobb magyar édesipari vállalkozás

Összesen három és félmilliárd forintos beruházásban létesített ostyaüzemet Rétságon a dunakeszi székhelyű Urbán és Urbán Kft. A cég a fejlesztéssel a legnagyobb magyarországi, magyar tulajdonú édesipari vállalkozássá vált, a Nógrád megyei városban harminc embernek adnak munkát.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Bod Péter Ákos: Páratlan év áll előttünk, ebben biztosak lehetünk
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.