Donald Trump szerint Kamala Harris miatt zuhannak a tőzsdék
Befektetés

Donald Trump szerint Kamala Harris miatt zuhannak a tőzsdék

Portfolio
Donald Trump, a republikánusok elnökjelöltje hétfőn Kamala Harris alelnököt tette felelőssé a tőzsdék zuhanásáért. Ez az állítás hónapokkal azután hangzott el, hogy Trump magát dicsérte, amiért a piac korábban csúcsokat döntött - számolt be a Cnbc.

Természetesen van egy masszív piaci visszaesés. Kamala még rosszabb, mint Joe

- írta Trump saját közösségi oldalán, a Truth Socialon, utalva ezzel Harrisre, aki jelenleg a de facto demokrata elnökjelölt.

Az ázsiai piacok vasárnap esti drámai esése után Trump így folytatta:

A tőzsdék összeomlanak. Megmondtam!!! Kamalának fogalma sincs. Biden mélyen alszik. Mindezt az alkalmatlan amerikai vezetés okozta!

Az amerikai tőzsdék meredeken esnek hétfőn a recessziós félelmek következtében, amelyet részben a pénteki vártnál gyengébb munkaerőpiaci jelentés váltott ki. Az S&P 500 ma 3,2 százalékkal került lejjebb.

spx08055asd

Januárban, amikor a Dow Jones és az S&P 500 rekordszintet értek el, Trump azt állította, hogy az emelkedés azért történt, mert a befektetők bíztak abban, hogy legyőzi Joe Biden elnököt.

Ez a Trump-tőzsde, mert a Biden elleni közvélemény-kutatásaim annyira jók, hogy a befektetők azt vetítik előre, hogy nyerni fogok

- írta a Truth Social oldalán még abban a hónapban.

Mark Zandi, a Moody's vezető közgazdász szerint ez egy veszélyes játék.

A történelem során a politikusok mindig is kerülték, hogy a politikájuk vagy bármi más jeleként a tőzsdéhez próbálják kötni sikerüket, mert a piac mindig fel-le megy. Trump volt elnök az első, aki ezt megtette. Engem ez összezavar

- mondta Zandi.

Amikor Trump 2020 márciusában elnök volt, az S&P 500 többször is meredeken esett. Például 2020. március 16-án 12 százalékos zuhanás következett be a Covid terjedése miatt. Ez volt az S&P történetének egyik legsúlyosabb esése.

A volt elnök elvesztette közvélemény-kutatási előnyét mióta Biden visszalépett és Harrist támogatta demokrata jelöltként. A CBS News/YouGov vasárnap közzétett felmérése szerint Harris egy százalékponttal vezet Trump előtt. A felmérés során 3102 regisztrált szavazót kérdeztek meg múlt keddtől péntekig.

Trump igyekszik Harris jelöltségét valamilyen módon Biden hivatali teljesítményéhez kötni, amelyet egyes szavazók a magas megélhetési költségekért okolnak. Ennek eredményeként Trump megpróbálta kihasználni a hétfői piaci esést és a recessziós pánikot Harris gazdasági teljesítménye elleni érvelésében.

Zandi szerint azonban a piacok korrekciós területen vannak, és a hétfői esés nem feltétlenül tükrözi azt a szélesebb körű gazdasági visszaesést, amelyet Trump a közösségi médiában leírt.

Címlapkép forrása: Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Találd meg a neked való befektetési alapot!
Holdblog

Egyenlő számban a rajtnál

Most, amikor a nemzetközi sportéletet az a kérdés uralja, hogy mitől számít valaki férfinak vagy nőnek, külön pikantériája van az e heti ábránknak. A párizsi... The post Egyenlő számban a

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem fogsz hinni a szemednek: mi történt a horvát árakkal?
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Nagy dobásra készült Warren Buffett, de végül nem jött össze